Skruttungarna

Lite nytagna kort på våra älsklingar, de får vara inne hela dagen idag så de inte springer iväg o blir rädda ikväll när alla raketer smäller!


91765-545

91765-548

91765-547

91765-546


Nyårsafton

Jaa så var dagen vi alla väntat på här, haha. Skulle likagärna kunna tänka mig att bara vara hemma idag med, få ligga i soffan o mysa med Jonas vid tolvslaget o inte behöva vara social eller trevlig....nävars jag har nog bara någon formsvacka. Jag gjorde iaf allt jag skulle igår, det blev som sagt tre pajer, en svamp + lök, en fetaost+ körsbärstomat +svarta oliver och en skinka +broccoli. Jag var så jäkla sugen på att provsmaka redan igår men ajja bajja. Jag tror att de blev supergoda så det ska bli himla gott ikväll.

Dagens schem ser ut såhär:
Kl. 11.30- Blogga
Kl. 12.30- Handla gåbort-blomma+ "fixa iordning" den
Kl. 13-30 -Äta lunch
Kl. 15.00- Börja förvandlingen, haha.
Kl. 16.00- Hämta Westman och Emilia i Mjölby
Kl. 16.30- Hämta Brax i Ödeshög
Kl. 17.00- Vara på Omberg
Kl. 18.00- Äta mat
Kl. 19.30- Bada badtunna
Kl. 22.00- Musiktävling
Kl. 23.30- Gå mot hjässan
Kl. 24.00- Fira in nya året på hjässan

Slappdagar-skrivet igår 30/12

Jonas o jag har slappdagar o bara går hemma o myser. Igår var jag ute en sväng o fotograferade katterna, de blir helt vilda o glada när jag är ute med dem, endel jättefina bilder fick jag faktiskt. Efter det tog Jonas o jag en snabbpromenad o sedan lyxade vi till det o åkte ända in till Maxi för att handla. Mysigt att få handla på ett nytt ställe lite då och då. På vägen hem stannade vi hos morfar på lite fika o sedan åt vi kvällsmat på Snoddas. Supergod tacos.

Idag har vi änsålänge inte ens klätt på oss, iaf inte jag. Jag har bara legat i soffan o kollat på barnen i bullerbyn. Jonas gjorde mig sällskap en liten stund men var tyvärr "tvungen" att åka till systemet. Men han erkände att han gärna hade stannat hemma o kollat färdigt på barnen i bullerbyn. I eftermiddfag ska vi/jag laga mat till morgondagen. Vi har knyt o Jonas o jag skall ha med oss tre pajer, tror dock att jag ska göra fyra strycken så kan vi äta en idag. Jag gillar att det är lite mulet o grått ute, det blir så mycket mer stämning inne då....åhhh jag vill bara mysa i morgonrock hela dagen.

Juldagen

Juldagen var vi hos Jonas föräldrar i Ödeshög. Vi åt mat, fikade och bytte julklappar. Då familjen Andersson heller inte alltid firar alla tillsammans o iom att jag alltid firar med min familj så träffas vi alltid juldagen allihopa hos Jonas föräldrar o äter gott o byter julklappar då. Denna dag fick jag en David Beckham-parfym, en julbrosch, en stor tavla, två "julkoner" med belysning i, två badlakan och ett kort på sötnosarna Alex och Casper.

91765-541
Matdags. Från vänster, Christer, Jonas farmor Astrid, Johan, Jonas, Elisabets mamma Sylvi, Alexander, Elisabet, Marianne och Casper.

91765-542


91765-543
Man vet aldrig vad som dyker upp under bordet, kanske en söt liten Nelly...hihi

91765-544
Julklappsutdelning

Julaftonskvällen

Då jag varken firat med mamma, pappa eller Jonas under dagen så möttes vi istället upp i Sya på kvällen. Jonas kom från Ödeshög, jag från Linköping och pappa kom från Skärblacka där han varit hos farmor en sväng. Vi åt lite ost o kex o skinksmörgås o bytte julklappar o myste i "salongen". Mamma och pappa fick 4 set med påslakan, en stekpanna och tre dukar. Jonas fick en verktygslåda full med verktyg och jag fick två set med påslakan, presentkort på IKEA och ett överkast som mamma o pappa kemtvättat åt mig.

91765-533
Hela familjen samlad i salongen (självutlösare)

91765-532
Dagens outfit: vit tröja-lindex, vita strumbyxor- lindex, brun klänning- lindex, halsband- mammas

91765-534
En av mammas o pappas julklappar, en ny julduk.

Julafton

Vi har som många andra familjer traditioner även vid jul. Vår tradition har alltid varit att fira jul tillsammans med mammas släkt. Det har alltid varit vår familj, min mammas brors familj och förstås mormor o morfar. Föra året då mormor gick bort var det lite kaos hos alla o vi firade inte jul tillsammans, ingen var särskilt nöjd med den jul de haft och i år så bjöd därför min moster o morbror in oss till dem. Det var mycket tjat o tjaffs innan iom att min mamma är handikappad o har lite svårt att ta sig till dem då de bor på andra våningen. Efter mycket om och men så bestämde vi oss iaf att vi skulle fira jul där och sen var allt var frid o fröjd.

På julaftons morgon ringer mamma till mig o förklarar att hon ej kan följa med till min morbror för att hon har någon magbacill, (enligt mig var det helt enkelt nervositet inför att behöva lämna huset o åka till min moster o morbror med deras lååånga trapp) men pappa o jagfskulle åka själva i varsin bil och så skulle pappa vara med en liten stund för att sedan åka hem till mamma igen. Jag förstod situationen och blev lite smålessen men bestämde mig för att åka till min moster o morbror i alla fall för att fira jul med mina kusiner, mitt söta lilla kusinbarn Linn och morfar.

Dagen blev väldigt lyckad, även om jag ej firade med mina föräldrar, och som vanligt hade vi jättetrevligt. Vi åt supergod mat, det godaste julbord jag någonsin ätit, kollade på rolig Kalle Anka och delade ut julklappar. Mina julklappar har jag dock inte så mycket att säga om, men det är ju inte de som är huvudsaken (jooooo för mig är de det) som alla säger. Men de klappar jag gav bort kände jag mig faktiskt väldigt nöjd med.




Julaftonsmorgon


Jonas och jag bytte våra julklappar i sängen på julaftonsmorgonen. Hos oss låg nästan alla katterna (inte Maja) och vi myste allihopa. Jonas fick en DVD med en konsert på och jag fick en "ullpläd" i äkta akryl. Tror nog att vi blev lika glada och lika överraskade båda två. Ullpläden ligger just nu på vår säng och är vacker, den värmde otroligt bra och var jättefin. Jonas DVD ligger på vardagsrumsbordet och var julaftonskvällens höjdpunkt (jaa inte för mig utan för Jonas alltså)

91765-521
91765-522

Uppesittarkväll, 23:e december

Vi åkte som sagt hem till Åsa o Mattias där det bjöds på grillat med potatishalvor i ugn och en supergod sallad. Attans va gott det var med lite ordentlig mat innan all hemsk julmat. Vi kom dit vid 7-tiden och maten var i princip klar och vi satte oss direkt vid dukat bord.  Någon timme efter maten var det dags för Jonas o mitt bidrag i matväg och vi åt en supergod marängsvisch. Självklart toppades allting med lite snacks oxå. Under kvällens gång spelade vi ju förstås även BingoLotto, tyvärr utan några miljarder eller bilar. Ingen vann någonting och vi satt mestadels o pratade.... som vanligt. Kvällen var jättemysig och detta är absolut en tradition jag hoppas fortsätter!

91765-515
Grillmästaren Mattias


91765-519
Matrummet med den vackra och oerhört kompakta julgranen

91765-518
Jonas blir pussad av Fenja

91765-517
Åsa och den underbara salladen



Panik!!

Vårt internet har varit paj sedan den 23:e. Vem har inte haft abstinens då? Nu funkar det dock lite då och då och man får vara snabbb med sina ärenden. Det blir alltså inga bilder eller berättelser från julen ännu, den som väntar på nåt gott vet ni.....
Nu ska vi till Norrköping på julrea, jag ska även visa Jonas min skola såhär tre½ år efter att jag börjat. Vi ska även hinna med en fika hos min farmors kille Åke. Ska bli jättemysigt alltihopa!!
Hej svejs!

Julstök

Jonas är iväg o handlar inför kvällen då vi skall på traditionsenlig uppesittarkväll hos Mattias o Åsa. Själv slår jag in de sista julklapparna o så julstädar vi inför morgondagen. Det ser värre ut nu än vad det någonsin gjort känns det som o imorrn vill man ju ha det fint o mysigt när man vaknar o när man kommer hem på kvällen efter allt firande. Jonas o jag firar på varsitt håll, jag tycker bara det är larvigt att vi skulle börja fira tillsammans när båda har så starka traditioner hemifrån. Bättre att fira på varsitt håll o få vara med sina egna kära för o sedan mötas upp hemma på kvällen. Självklart måste det ju ske en förändring när vi skaffar barn men innan dess ser jag absolut ingen anledning att fira tillsammans. Vi ses ju ändå varje dag på hela året typ!

Ska alldeles strax kolla över alla julklappar o se så jag inte missat någon, imorrn finns ju liksom ingen tid att panikhanlda en julklapp. Efter det måste jag väl börja damsduga iom att Jonas var så snäll o åkte o handla. Usch jag hatar att damsuga!

Vår julgran

91765-506
Paketerad och spänns fast i julgransfoten

91765-507
Jonas har börjat klippa. Flashbacks från förra julen då jag valt gran börjar dyka upp.... den var minst sagt LITE för stor när vi väl klippt upp den.

91765-509
Puh, Jonas har något bättre ögonmått än vad jag har....haha!

91765-510
Julgransljus och några röda kulor

91765-511
Julgransljus, helröda matta kulor, röd och vitmönstrade matta kulor, vita kulor med gulddekor.

91765-512
Alltihop plus mina vita tovade hjärtan

91765-513
Toppstjärnan på plats

91765-514
Granen klar med glitter och allt, Vacker!

Ett gott skratt förlänger livet....

...och igår skrattade jag mer än vad jag gjort på flera, flera år. Faan vad jag gillar er tjejer!!! Ni är sååååååå roliga!!


91765-505

Skaka

91765-501
Anna, 5 av 10

91765-497
Cici, 7 av 10

91765-498
Ella, 10 av 10

91765-499
Jag, 10 av 10

91765-500
Helena, 6 av 10


Alle förstod inte riktigt hur man skulle göra, hon såg mest lite ut som någon i en vuxenfilm, men men tredje gången gilt!

91765-50291765-50391765-504

Julklappsspel


Ännu är det lugnt

Okej ca. 1 h o 40 min kvar. Finns endel att göra härhemma men jag tar det lugnt! Jag har det under kontroll men vill gärna få stressa lite mot slutet för att det ska kännas bra. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ha på mig ännu, men det löser sig nog oxå de där sista 20 minuterna då man minns allt annat man glömt.

Nyss var hyresvärden här o lämnade en korg med ost o kex, den var inte dåligt proppad heller. Mestadels såg det ut att vara mögelostar av varierande sort så de får vi niog tyvärr lämna till mamma o pappa då varken Jonas eller jag äter dem. Det är roligt att få en sådan grej efter allt strul vi haft senaste tiden. Kändes surt bara att man inte hade något att ge tillbaka, men det kanske inte är meningen?
Hmm, måste nog gå ut o provsmaka lite på den där korgen nu...

Min Skilla

91765-470
kan verkligen konsten att se obekväm ut. Tydlig!!

Som vanligt...

...droppar det av en massa folk så fort det är jag som slår till med kalas! Jaja, då vet ju jag hur jag ska bete mig nästa gång då!

Natter

Här hemma tar vi natter tidigt. Jag ska nog ta natter redan nu, lägga mig i sängen o kolla lite TV o somna till något dåligt program. Funderar lite på o slå in några julklappar först men det är ju lååångt kvar till julafton så det finns det ju tid till en annan dag. Imorgon ska jag till jobbet igen och fixa lite. Men jag kan inte stanna så länge för sen måste jag hem o fixa inför kvällen. Jag har som sagt bara dukat bordet o plockat lite här o där änsålänge. Själva städningen o handlingen kvarstår till morgondagen. Men så är det ju alltid, jag jobbar bäst med lite press o stress, vad det än gäller!


Gonatt!

Röd amaryllis

91765-469

Dukningen inför imorgon

91765-468
Klassisk romantisk stil á la Josephine.

Internet som vanligt

Usch o fy, snart måste Jonas verkligen göra slag i allt prat om att byta internetleverantör. Vårt Internet pajjar ju med jämna mellanrum så vi måste be vår granne att starta om det hela tiden. Man blir liksom så "handikappad" utan internet, det är skrämmande!!
Idag har jag vart iväg på förskolan o fixat lite. Var bara där en snabbis så det enda jag han med var att häfta tyg på baksidan av en hylla som en slags avskärmning. Blev helt OK.
Efter det åkte jag hem o lagade mat åt mig o Jonas, kyckling, brocoli, blomkål, lök o purjolök i någon slags gryta med ris till. Blev helt klart godkänt, men kyckligen kunde vi skippat!
Kl. 3 träffade jag några av de tjejer som tar examen med mig nu i Januari, bla. en tjej som ska jobba på sama förskola som jag. Vi fikade o pratade jobb o utbildning o skiljdes åt efter 1½ timme. Då passade jag på att handla lite gå-bort-blommor till julen.
Nu ska jag börja fixa inför morgondagen. Vet inte riktigt var jag ska börja, o jag tror tyvärr inte att jag riktigt kommer göra något kväll, men låtsas kan man ju alltid!

Ella, Helena W och Cici

Till er som ännu inte fått era inbjudningskort. Jag skickade dem med julposten i tron om att de skulle komma fram lika snabbt som med vanlig post (o 50 öre billigare...haha). Tyvärr så upplyste Jonas mig efteråt om hur många som skickar julpost och att de där stora kuverten antagligen inte prioriteras som vanlig post. Allltså kommer fram en-två dagar efter att man lagt på det. Jag vet nu inte alls när era inbjudningar kan dyka upp så jag skriver lite kort här istället.


Välkomna hem till mig kl. 18.00  (Ella jag vet att du stänger, så kom när du kan)
Här bjuds på gröt och smörgås med tillbehör. Jag har satsat på knyt och här kommer det som ni tilldelats. Ella- någon god efterrätt. Helena -bröd. Cici- någon god ost (jag har vanlig och brie)

Som vanligt tar alla med egen dricka samt en julklapp á 50 kr.

VÄLKOMNA!!!


Lillens upptäcktsfärd på taket

91765-463
Det började med att jag begav mig ut genom takfönstret i hallen, en ny och spännande värld att utforska öppnades.

91765-464
Jag kollade läget uppe på glasrutan o sniffade mig fram medan jag lämnade stora tassavtryck på den oputsade glasrutan

91765-466
Helt plötsligt kanade jag ner för taket på den hala morgonfrosten och blev sitandes i stuprännan utan någon väg upp....hur jag än försökte halkade mina tassar bara på den blanka ytan.

91765-465
Det hela slutade med att pappa -Jonas fick sräcka ut sin långa långa arm genom fönstret o lyfta in mig i nackskinnet....spännande upplevelse som även denna gång slutade lyckligt!


(hahaha o jag dokumenterade hela händelsen utan att ingripa....puckomamma!)

Jag Köpte Mig Fri

Okej, okej, okej, jag köpte mig fri från alla julklappstovningar. Jag hittade jättefina dukar (145*250 cm) på Jysks julrea. 50 spänn o skitsnygga. Som klippt o skuret till en moster o morbror & kusin med man. Männen kanske inte blir överlyckliga, men kvinnorna lär nog bli det. Hade tänkt slå fler flugor i en smäll o köpt till mor o far också, men tyvärr var duken ca. 10 cm kortare än deras bord så det gick inte. Det blev en till mig själv istället.


91765-461
En liten bit av duken på köksbordet ( ja jag vet, mer fönster än duk...hha)

91765-462
Dukmönstret

 
Det duger la?

Nästan vinterväder

Yes, då var nästan vintern här. Bara lite snö också så kanske man har någon julstämmning när julafton snart stundar. Jonas o jag har pratat om att inte skaffa någon gran i år iom att ingen av oss ändå har några julkäsnlor. Men kommer snön kanske det blir ändring på det.

Nu ska jag strax iväg till City G o fixa lite grejjer. Jag ska nog kolla en snabbis på Lindex o se om jag hittar någon nyårsblåsa. Vi har betsämt att det ska vara finklädsel i år då vi flera av oss inte går upp på hjässan utan kör badtunna istället. Jag har en lite tanke med vad jag skulle kunna ha på mig utrav de kläder jag redan har, men jag ska kolla o se om det kanske finns något som passar bättre.


Idag gick jag föresten min sista dag i skolan. JIPPIEE!!!!!! Egentligen har vi en verkstad/seminarie/föreläsning imorgon kl. 15-17, men ingen ska dit o då bangar jag med.

Julklappar

Jag vet inte riktigt varför, men jag känner fortfarande att jag inte köpt alla de klappar jag hade tänkt. Jag har några kvar att göra själv (tovade julgranshjärtan till min kusin samt tovade grytlappar till min moster o morbror) men det känns som om jag har fler kvar att köpa. Kan hända att det är så att jag inte är nöjd med de klappar jag köpt o därför vill komplettera med ännu flera. Jul är dyrt!


Min pappas musik


91765-460

Min superduperduktiga älskade pappa har ju förstås en hemsida med all sin hobbymusik. Vad annars i detta IT-samhälle. Tag er gärna en lyssning eller två. Jag rekomenderar "Where a heart can fly"!
Här finns även en låt jag och Jonas gjorde för en massa år sen lagom till jul. Jag tror vi komponerade den och spelade in den o den var klar på ca. 2 dagar. Därav kvalitén osv. Den heter iaf  "Merry Christmas"... inge vidare men men... pappa la ut den iaf o vi var nog typ på 50:e plats på topplistan inom någon viss schanger. Inte illa när det är tusentals som lägger upp sina låtar

Klicka här-----)
Burnin Sven

Idag

91765-459
jag vaknade med pufflugg a´ la åttitalet och hängande mascara... oj oj oj hemskare än vanligt!

Julfest nr. 2



Gårdagens outfit och closeup

91765-457

91765-458

Julfest nr.2

Ikväll är det dags för julfest nr.2 med våra familjer. Antagligen dyker inte mina föräldrar upp iom att mamma inte riktigt klarar trappen. Men mamma ville dock att pappa skulle åka o vara social så ha kanske kommer en sväng. Även min ena svägerska uteblir då hon jobbar sent. Det blir samma meny som förra lördagen, men denna gång bjuder vi på allt. Jag har egentligen väldigt bråttom just nu för jag har en jäkla massa som ska hinna fixas innan de kommer om 5 timmar, men men.... lite bloggning har man väl inte dött av innan...

Igår var en hektisk dag. Kl. 8 åkte jag till Linköpings bibbla och träffade gruppen. Vi åkte därifrån vid 12-tiden och for direkt till IKEA. Handlade en massa o käkade på restaurangen på IKEA o sen bar det direkt av till jobbet för o lämna av allt. Kom hem en tusendels sekund efter Jonas o vi åkte direkt till City G för o handla till idag. Hemma igen somnade jag i soffan o Jonas lagade hemmagjord pizza, MMMmmm.  Lite TV-tittande o sen griljerade vi vår andra( och förhoppningsvis sista) julskinka denna snölösa jul.

Sent

Ahhh sa ju att jag led av sömnsvårigheter. Nu är kl. 00.03....(sent för mig!!) o imorrn ska jag upp kl.7. Hur går det ihop sig?? Inte alls. Jag hatar att inte kunna sova!!

Födelsedagskalas Söndag e.m.

91765-429
Marianne öppnar vår present, en ljusstake med änglar. Casper hjälper till.

91765-430
Jonas, Christer, Elisabet och Johan i den nyrenoverade delen av övervåningen

91765-428
Jonas, jag och Eva (i spegeln Marianne)

91765-431
Alfred, Johan, Alexander, Elisabet (Casper och Jonas med i främre delen av bilden, Marianne och Daniel i bakre delen av bilden)

Söndagmorgon

91765-424
Köket, julpyntat och frukostdukat

91765-427
Frukost framför TV:n (Tova o Mattias har ju ingen TV, bäst att passa på....haha)

91765-426
Sally gillade Tova o Mattias vackra korg...hon ÄLSKAR små utrymmen!

Julfest


  

ÄNTLIGEN

Ojojoj, höll ett tag på att få lite bloggabstinens. Jäkla attans att det inte kan funka perfekt jämt. Jaa jag vet, fortfarande inga kort, men det har ju sin natruliga förklaring i att jag ej kunnat blogga. I promise you, dom kommer ikväll.

Sen var det ju det där med inbjudningskorten...hmmm, joo de råkade visst inte hamna i brevlådan idag heller...så kan det gå!! Men jag lovar att de kommer innan torsdag nästa vecka...haha!

Idag har jag varit på jobbet och fixat med inredningen, skitskoj. Imorrn ska jag dessutom åka till IKEA o handla det sista till avdelningen. Kul att få sånt förtroende redan nu!!

Sömnrubbningar


Jag tror ärligt talat att jag just nu lider av några slags sömnsvårigheter. Jag har banne mig inte sovit skönt o vaknat utvilad på flera dagar. Inatt fick jag dessutom sova på soffan o har vaknat av skrikande kissekatter, en full blåsa, bortdomnade kroppsdelar och allt du mlöjligtvis kan tänka dig. Att inte få sova ordentligt är ju verkligen något som kan gå en på nerverna.
Idag är jag iaf ledig o har inga planer alls. Faan va tråkigt, jag är på värsta shoppinghumöret o bara önskar att jag hade en massa julklappar kvar att inhandla. Jag kanske får hitta på några nya som jag bara måååste köpa. Jag har iofs några kvar men dem vill jag inhandla tillsammans med Jonas o han är i Örebro idag. Attans, tror ju knappast han är sugen på en tripp in till stan när han komer hem....

Gruppträff

Idag ska vi ha gruppträff här hemma hos mig. Jag väntar på de andra som borde komma om ungefär en halvtimme. Här ska vi ha grupparbete o så lite myspys med gröt o skinka o julklappsbyte. 
Jag är tyvärr helt slut idag, jag vet inte vad det är med mig men de senaste två nätterna har jag bara tänkt på mitt nya jobb o hur man kan inreda o hur jag ska arbeta osv. Jag har drömt om det hela nätterna o direkt när jag vaknat på morgonen så är tankarna där igen. Jag har verkligen sovit jättedåligt o det känns inte som om jag är utvilad när jag vaknar! Jag tror inte att gårdagens låånga dag o hektiska schema hjälpte till särskilt mycket heller. Jag vet inte hur långrandigt det blir idag men när gruppen åkt måste jag sätta mig med annat skolarbete o sen så har jag säkert tusen saker till som borde fixas, tvätta tvätt, planera inför lördag osv. Just nu så känns det bara som om allt skolarbete känns onödigt. Jag har verkligen redan gått på jullov!

Bloggen trasig?

Precis som alla andra bloggare var det nåt lurt med min blogg under gårdagen. Därför finns de fortfarande inga bilder från i lördags. En annan anleding är att min kamerasladd fortfarande ligger uppe på vinden....
Igår gjorde jag Ikanohuset osäkert tillsammans med Jenny, Sigge o Ludvig. Vi var där ifrån 10-16 o jag tror vi var inne i 4 affärer sammanlagt. Haha, det går inte fort när man har barn. Eller jag tror aldrig det gått fort för Jenny, men nu går det ännu saktare. Jag handalde bara på IKEA o bara till mig själv. Det blev två karaffer, två glsflaskor, lååånga ljus och 6 dupa tallrikar o 6 assietter  från fyndet. Kul med nytt!

Vi kom hem vid 5-tiden och då var det bara att fixa lite här hemma o sen bege mig till föräldramöte. Jag var lite smånervös men det gick jättebra o de allra flesta föräldrarna var possitiva. Det fanns vissa som hade alla taggar utåt pga. dåliga beslut från kommunen som vi ej kan påverka. Men vi försökte stryka dem medhårs och ska göra det bästa av situationen. Vid halv 9 var jag hemma igen o efter ca. 30 min kom Jonas som hade jobbat över för att ta igen den tid han var sjuk förra veckan. Han jobbade från 6-8 igår, 14 timmar!! Inte nog med det, han ska göra samma sak idag.... men det är självvalt så han får skylla sig själv!


It´s been a hard days night

...och jag har svårt att hålla mina löften. Fortfarande inga bilder från den fantastiskt underbara julfesten upplagda....men var lugna. De dyker upp när ni minst anar det....och ni kommer inte bli besvikna...hahaha.
Här har varit full rulle sen de sista gästerna lämnade huset igår vid lunchtid. Direkt iväg på födelsedagskalas hos Jonas föräldrar (GRATTIS MARIANNE!!!!) o sen hem igen o i princip somna i soffan. Ingen rest o ingen ro. Just nu är jag för övrigt snart på väg in till stan med Jenny o Olle o ikväll blir det föräldramöte o skoljobb...faan va mycket det är just nu. Tisdag kommer mina klasskamrater hit o vi ska mysa med gröt o skinka, alltså även STÄDA ikväll. Onsdag skolan. Torsdag ledig. Fredag fixa inför lördag. Lördag Julfest med familjerna! Ojojoj, mycket mycket mycket fester o kul!!

Bilder och en längre utläggning om festen kommer förhoppningsvis ikväll, måste skynda så jag inte sitter här i bara trosor när Jeny o Olle kommer!

Sista bloggen

Sista bloggen innan datorn packas ihop och knölas in uppe på vinden. När den kommer fram igen är det ingen som vet, men antagligen redan inatt eller imorgon. Jonas o Mattias brukar alltid vilja pyssla med den framåt natten o då packar Jonas ner den igen.
Som vanligt inför våra fester så är själva festdagen väldigt lugn o stillsam. Vi väntar med allt till sista sekunden, idag gick Jonas exempelvis inte upp ur sängen förens kl. halv 1. Då fick han panikrusa överallt för o hinna iväg till bolaget. Om någon timme eller två så kommer jag panikstäda lägenheten, fixa det sista som jag aldeles glömt bort och skicka iväg Jona för o handla den där lilla sista saken som vi båda helt missat. Efter det kommer vi gå här hemma  o vanka o undra varför våra vänner aldrig kan hålla tiden.

Den första in lär vara Westman, han kommer rätt så skapligt i tid. Efter honom kommer Brax o Carro kanske ca. 10-20 min försent. Jenny o Olle mellan 20-30 min o Tova o Mattias kommer la typ efter 1½ timme...hahaha. Det är tur att man vet om det iaf! Man behöver ju inte vara orolig för att fok kommer förtidigt och man inte hunnit göa d där sista-minuten-sakerna. De är alltid obligatoriska!

Tänkte ladda upp en bild på min vackra dukning, men tyvärr har Jonas redan packat upp USB-sladden till kameran på vinden...jaja, tids nog får ni ju se det iaf! Ha en kalasbra dag, det ska jag ha!!

Inte mycket bloggnig...

en dag som denna. Fullt upp och allmänt kaos precis som väntat. Mötet med mina nya kollegor gick jättebra o alla var supermysiga. Jag längtar verkligen efter att få börja jobba tillsammans med dem! Jag ska antagligen dit lite nu innan jul och hjälpa till att inreda lokalerna, det ska verkligen bli kul. Jag älskar att inreda o hoppas att de lyssnar på mina förslag.

Just nu sitter Jonas o jag o fixar en musiktävling inför imorgon. Det blir en introtävling samt några rebusar att lösa. Jättekul!! Vi har dessutom fixat här inne i gröna rummet så nu står skärmen på en hurts o jag får sitta med tangentbordet i knät. Det ska sedan vidare upp på vinden. Jag har även dukat upp med porslin, utsmyckning o hela köret så imorgon är det bara all städning kvar... BLÄ!! All handling är klar o godis m.m är gjort inför imorgon med. Igår var vi även hemma hos mamma o pappa o griljerade skinkan.Faan va vi är duktiga!!

Bilder på allt vackert kommer imorgon/söndag, då kommer ni även få en recension av kvällen!!  Tova o Mattias bor över här till söndag o både de och vi ska vara borta till kl. 2 så jag vet inte riktigt om jag hinner blogga förens på kvällen... we´ll see!

Snart ere dax

Om ca. 1 timme ska jag iväg och inspektera mitt nya jobb och mina nya arbetskollegor. Jag känner redan två av dem, men den andra förskoleläraren har jag ingen aning om vem det är. Spännande och roligt att få träffa alla och se vad det är för lokaler vi ska jobba i. På måndag ska jag dessutom på föräldramöte och presentera mig inför alla föräldrar, ännu mer spännande. Jag är ju lika blå som de flesta föräldrar så jag antar att jag kommer sitta och lyssna precis som dem. Jag hade ju gärna velat vara med i planerna om avdelningen ända från början, men den övriga personalen verkar inte tänka så så jag får ta det som det är när jag kommer ut. Tråkigt men förståeligt. Nu måste jag gå och göra mig representabel och respektingivande..hejhej!

Idag blir det schalett

91765-408
Bilden gör mig dock inte rättvisa i denna vackra schalett...haha

Var kom de där plutläpparna ifrån??

91765-405

Morgonblogg

Morgonbloggning är min grej. Upp lika "tidigt" idag som igår, med en extra halvtimme att slappa framför datorn på. Igår gick vi i skolan 10-5, uschaan, det var inte kul. Nog för att det hade gått an om vi hade haft något vettigt. Men två hanledda seminarier som var JÄTTEDÅLIGA o ett lit.sem. i gruppen som jag inte heller fick värst vidare mycket ut av. Då är det fakstiskt inte kul att ha en sådan lång dag. Idag ska vi in 10-3 o ha i princip likadana seminarier som igår. Med samma personer också! Jag vågar nog inte hoppas att denna dag blir bättre. För det lär den inte bli!

I övrigt ska jag griljera en julskinka och "baka" lite gott mumsmums till glöggen på lördag. Snart är den här, den efterlängtade lördagen!

Aldrig ensam

Här hemma är man verkligen aldrig ensam. Var man än befinner sig o vilken tid på dygnet det än är så har man alltid någon som håller en sällskap. Då pratar jag förståss om katterna. Just nu håller Lillen låda, han leker med något jättespännande o pratar som bara den. Mysigt med lite sällskap om mornarna när man har en sambo som sover sig igenom dem!

Iväg till skolan..

...bär det strax av. Jag är inte alls sugen, som vanligt, o skulle helst av allt bara vara hemma o fixa...hahaha. Som det brukar heta alltså! Det är nästan lite trist att gå så sällan i skolan för man blir verkligen slapp, när man väl ska till skolan så blir det ju jättejobbigt istället. Men det är lite märkligt alltihopa för på nåt lustigt sätt så har jag varje år vid denna tiden i princip redan avslutat min skola. Även om vi har massor arbete kvar så känns det som om jag redan tagit juluppehåll. Än är det inte jättealvarligt men ju närmre vi kommer desto mer slapp blir jag. O detta år då jag vet att jag börjar jobba efter jul så är jag ännu mer slapp. Usch jag vill inte göra någonting, inte börja jobba o inte gå i skolan, jag vill bara vara hemma o slappa...hahaha!


Julfest

På lördag har vi vår första julfest. Då kommer våra vänner från Ödeshög hit och vi myser med gröt och julklappsbyte. I år är det tredje året Jonas o jag har julfest o den är mycket uppskattad, den efterfrågas redan tidigt på hösten. I år är vi några damer kort då Helena är i Thailand och Elin jobbar i GBG. Men  för att fylla ut kvoten så hoppas vi på att Mathias Westman och Kalle Brax tar med sig sina flickvänner.
Standard för julfesten är att vi har knyt där alla tar med sig något av kvällens läckerheter. Det är allt ifrån bröd, ost, glögg till egenvärpta ägg och brownies. Jonas o jag står för gröt, mjölk, julskinka o alla tillbehör.
Standard för kvällen brukar även vara någon sorts lek. Första året hade vi snögubbstävling med ytterst få deltagare. Förra året hade vi musiktävling och i år blir det ytterligare en musiktävling. Inte så konstigt med tanke på att alla inbjudna är musiker...Inför dessa julfester så blir vårt hem mer eller mindre kaotiskt. Det flyttas möbler, julpyntas, städas, lagas mat osv osv. Listan är oändlig....

Listan i år ser ut såhär:
Handla
Göra julskinka
Baka fler pepparkakor
Göra Cicis berömda glögbollar
Göra marsipangodis
Dekorera pepparkakshjärtan med gästernas namn
Tvätta sofföverdrag (På G)
Pynta köket
Pynta hallen
Lägga in röda mattan (haha, röd matta i vardagsrummet alltså)
STÄDA ÖVERALLT
Göra om i gröna rummet till långbord (PUUH)
Duka
Bädda rent åt övernattningsgäster
Bli av med en av fotöljerna
Fixa alternativa sittplatser i vardagsrummet
Slå in julklappar till julklappsbytet
Göra musiktävling och tillhörande vinst

Jaa har jag glömt något så lär vi ju märka det...haha
Utöver detta går jag ju även i skolan, iofs bara två dagar, men under dessa två dagar har jag 4 seminarium. morgon slutar jag ej förens 5 (!!).....


Hemska drömmar

Usch inatt har jag drömt en så hemsk dröm. Som vanligt var det vädigt osammanhängande och helt ut ur det blå men jobbig var den iaf. På nåt lustigt vis så var Jonas elak och försökte döda mig. Vi bodde i någon slags studentkorridor med lägenheter o jag rymmde ur lägenheten. Jag förklarade för högsta chefen o han skulle skydda mig, alla gömde mig men JOnas hade anställt en lönnmördare som klädde ut sig till säkerhetsvakt. Jag fick inte tag på mamma o pappa för att de antagligen sov (som de alltid gör när man ringer)utan lämnade ett medelande på telefonsvararen o förklarade allt. På nåt sätt var pappa den enda som kunde rädda mig. Jag förklarade för alla att Jonas o jag inte var tillsammans längre för att han misshandlade mig o allt var verkligen hemskt. Jag hade i drömmen verkligen sådanadär känslor som man har när det händer hemska saker.  Sedan så var vi helt plötsligt tillsammans igen, o Jonas var fortfarande elak o vägrade släppa ut mig ur lägenheten.  Alla tyckte det var jättelustigt o ingen förstod....som valigt i sådana drömmar.

Sen körde jag helt plötsligt upp och ner i Linköping o försökte hitta en parkering, jag körde i min farmors gamla bil. Jag gick in på något hotell o väntade i någon slags launge där det satt en massa poliser. Jag började flörta med en av dem o helt plösligt så insåg jag att min väska var borta. Jag hittade väskan på en "förskolekrok" (ni vet en sådan hängare man hade under förskola, låg o mellan) o då var det Jonas fast i en annan skepnad som hade hängt den där. Jag och polisen gick ut till bilen o trodde att han nog hade lagt en bomb eller nåt i den eftersom han haft tillgång till min väska. O då såg vi Jonas, fast i den andra skepbnaden som en lite kort blond kille med halvlångt hår, gå förbi med en till liten kille. Plötsligt så var jag på tågstationen o skulle hinna med ett tåg, men Jonas var där o letade efter mig. Jag fick springa fram o tillbaka genom husen... vet inte om jag kom med något tåg.

Nu precis innan jag vaknade så drömde jag igen. Vi satt uppe på någon inglasad altan o det var blandat med folk från gymnasie o högstadiet. De satt där o drack o det var som värsta gymnasiefesten fast alla var i den ålder vi är nu. Det här hemska med Jonas fanns med någonstans i bakhuvudet, men då var det för att jag hade varit otrogen med någon som bott i våran lägenhet... vet inte riktigt om det var Martin Klasson. O nu var det mer roligt!  Jag flörtade med Martn lite fast Jonas  var där o allt var märkligt. På nåt jäkla lustigt vis så spelade en massa människor dragspel, Anna K fyllde plötsligt år. Jag var tydligen ansvarig för all alkohol men hade glömt köpa sånt utan hade med mig massa andra påsar med alltmöjligt i. Jag hade glömt köpa eftersom jag inte hittade någon parklering... Anna fanns i två olika skepnader, en som jag tror var från högstadiet satt uppe på altanen o den riktiga Anna i rätta åldern stod nere på gräset med mig. 

Jag och Cici gick helt plötsligt på någon grusgång o vi pratade om Jonas o jag sa att jag hade levt i detta jättelänge. Då förklarade Cici att hon stått ut med sin kille (tror det var Daniel) i sex år snart. Jag sa att Jonas o jag med snart varit ihop i sex år. Sedan så gick vi plötsligt in på området med festen igen o stod med Anna o Helena. Hela Annas gamla högstadieklas kom helt plötsligt fram runt hörnet o de spelade o sjöng en massa olika. Sist kom det "coola" gänget o sjöng med några "töntar" som spelade några slags slagverk framför dem. De enda jag såg  var Johan Levin o Gunnar. De började sjunga någon jättekänd låt som de gjort om till svenska o sjöng typ "Du är så söt, du är så sexig....", de sjöng till högstadieAnna som satt på altanen men de var i den åldern vi är nu. De verkligen hyllade Anna o precis innan jag vaknade så körde Johan Levin något soft parti där han pratade lågt vänd så at han såg både gamla o riktiga Anna, han sa att det vackraste man kunde säga som komplimang var att en tjej var söt.....hahahahaha!

Inatt har varit en riktigt knäpp natt. Jag har bara snurrat o snurrat i sängen o inget har haft någon betydelse. Jag fattar nada! Självklart har det hänt ern massa mer saker mellan som jag inte rikitg minns.  Men en tydlig sak är ju iaf att jag väldigt ofta drömmer om Anna...haha!

Min sjukling

91765-404

Nu har förkylningen kommit tillbaka till familjen o Jonas ligger o snörvlar o är bästa kompis med  toarullen. Stackare!!

PS. Såhär ser för övrigt mitt vardagsrum ut nu när det är i full julmundering!

Pepparkaksbak

91765-397

91765-399

91765-398

91765-403

91765-401

91765-402

lördag

Lördagen var en endaste lååång resa. Vi åkte till Jenny o Olle på en snabbvisit (ca 2 timmar...haha) för o hämta ullen som hängt på tork över natten. Fikade o pratade lite allmänt o myste med barnen. Sedan tog vi vägen över Omberg in till bynn, åkte till Dinner och åt lunch. Jättemysigt med vegetarisk buffé o julmust.
Efter det åkte vi till Jonas föräldrar för o hämta raggarbilen o fastnade en stund hemma hos dem. Sen bar det av hemåt o vi lämnade raggarbilen hos mamma o pappa, iväg till CityG o handla pepparkakasdeg o julblommor. Hemma igen så målade jag adventsljusstaken vi fått efter Jonas mormor, pyntade med blommor o så myste vi lite med kissekatterna.

91765-394
91765-393
91765-395
91765-396

Världens mysigaste barn

91765-392
Sixten

91765-391
Ludvig

Ullkalas

Efter skolan igår åkte jag som sagt till Jenny o Olle, när jag kom dit skule Jenny precis laga mat och vi myste o umgicks i några timmar innan vi skred till verket. Målet för kvällen var att tova, Jenny hade köpt massor med ull som var lite angripen av mal och behövde användas ganska snart. Vi tovade tills händerna blödde (haha, nästan) och faan va duktiga vi var. Som vanlig var det mest till mig vi tovade, Jenny var någon slags läromästare o jag förlitar mig på hennes kunskaper. Vi hann inte använda s mycket ull så lite det mesta fick jag ta med mig hem igen och frysa in. Fryser man in ull i -18 C i minst 5 dagar så dör både malen och dess ägg. Bra att veta!

Vi började med att tova en provbit till Jenny på köksbänken i köket. Efter det tovade vi en provbit till mig på samma sätt och till sist körde vi igång med huvudprojektet. En stor tovad ulltavla till mig. Vi lade ut ullen på badrummesgolvet och kavlade upp byxorna. Tur att Jenny o Olle hade helkaklat golv för jag kan lova att det inte fanns en endast torr yta. Iom att vi använde såpa så blev golvet även väldigt halt och Sixten som ville vara med gjorde några vurpor... stackaren! Men slutet gott allting gott o riktigt fina blev våra konstverk (man får ju tänka på att det var första gången vi provade).


91765-386
91765-387
91765-388
91765-385
91765-389
91765-390

Livliga Lillen

91765-383

Skrämda Skilla

91765-384

Mysiga Maja

91765-382

Ståtliga Sally

91765-381

Of to school again

Usch ja, två dagar på en vecka...I can´t take it!! Idag går vi också härliga 1 timme o 1 kvart, Jippi.... Det är så roligt att ha längre resväg till skolan än vad man faktiskt är i skolan. Efter skolan ska jag iaf iväg till Ödeshög, 2-bussen så jag hinner mellanlanda hemma. Där ska jag träffa Jenny som har köpt en massa ull till oss. Tyvärr är den otvättad o måste användas med en gång så det blir att tova till förbannelse ikväll o  nästa vecka. Kul men slitsamt!

Jonas ska på julbord i Sommen så han stannar i Ödeshög efter jobbet o jag tar över bilen o så tar han busstill Sommen o tillbaka till Ödeshög o vi åker hem sent ikväll. (låååg mening)
Med andra ord, inga mer inlägg idag antar jag!

MÅSTE SKYNDA!!

Anna o Ninnis gympa

Var o fotograferade Anna o Ninnis gympa igår igen. Med min gamla kamera hade ju de små barnen fartränder så man inte såg vem det var så jag fick ju fota igen med den ny kameran. Tyvärr är jag ju inte riktigt tjenis med alla inställningar så lite suddigt blev det denna gången med, men det är knappt märkbart! Tyvärr kan jag inte alla fina ord på de olika konsterna men ni får försöka se ändå vad de gör för fint. Oerhört duktiga är de iaf!

 
91765-377

91765-379

91765-380

91765-376

91765-375

91765-374

PS. Det väntar en skiva här hemma, har gjort det ända sen igårkväll... men ingen  Anna o Ninni dök upp..?