Ångestladdad vecka

Usch fy faaan vilken ångestvecka detta är. Sista måndagen på semestern har redan varit o nu väntar ju förståss sista tisdagen , onsdagen, torsdagen osv. Faan jag vil inte börja jobba igen! Jag känner mig inte det minsta utvilad o någon särskild semester har vi inte haft. Semester för mig betyder att åka bort och vara någon annan stans. Se något nytt!

Jaja, förra veckan såg iaf ut såhär:


Måndag
Min mamma, pappa, morfar, morbror och moster kom hit för att se på huset. Det spöregnade förståss ute så vi fick sitta inne och fika. Morfar påminde oss tiotusen ggr om hur mycket vi hade att göra. Känns bra att även han såg det...Jag hade bakat en jättegod och enkel hallonpaj och så bjöds det förståss på köpekakor. Den allra bästa sortens kakor!  Vi fikade i några timmar o pratade i några timmar o gick husesyn i några timmar o sen var det förståss dags att åka hemåt igen. Mamma o pappa stannade dock kvar en stund och avundades vårt vackra kök o sedan åkte vi  till Dinners o åt lite kvällsmat.





Tisdag
Sixten fyllde 3. Vi åkte upp till Höje på en överraskningstur och hade med oss en exotisk paj bakad av frun i huset (mig). Sixten är ett fan av filmen Bilar och fick därför bilarkalsonger oh en bilarryggsäck med en bilarboll och en bilarkeps i. Det var mycket uppskattat av både barn och förälder. Vi gick ut och satte oss o fika o det var en riktig sommardag, nästan så att det var för varmt. Ute stod våran gammla soffa nymålad och fin. Vår utemböel är änsålänge utdelad åt tre olika håll. Soffa hos Jenny, 1 Stol hos Ingela o Janne o 1 stol + bord hos grannarna. Tur att de kunde komma till användning, attans att de blev så snygga nymålade..haha. Efter att vi fikat så kollade vi runt i den stora trädgården och jag avundades Jennys härliga trädgårdsland. Hon hade tkllomed egenodlad brockoli! Vi blev lovade att få lite körsbärsskott framåt hösten.





Onsdag

Vi åt som vanligt en lunch på Elviras och sedan for jag till City G för att handla inför vår inflyttningsfest på torsdagen. Jag passade även på att stanna hos mamma o pappa o prata o umgås. Det är lite tråkigt att det inte är så ekelt att träffa dem nu som det var när vi bodde i Mantorp.


Torsdag
Dagen D, Johanna Marken. Ödeshög fylls av tusentals markenbesökare och hela bynn upptas av knallare och stånd. Jag försökte vara smart och åka till bynn tidigt för att handla det sista men fick åka riktiga omvägar och fick precis en parkering inte så långt från ICA. Tyvärr var jag sent ute redan kl. 9.30 då hela bynn var fullproppad med besökare. Jag passade på att gå en liten vända och handlade jättevackra amplar i järn.
Under tiden som jag roade mig så var Johan här o han o Jonas rev ner väggen mellan vardagsrum och matrum. Det hela gick på ca. 3,5 timmar och jäklar va bra det blev. Ett helt nytt stort rum. Nu är det bara resten av renoveringen i rummen kvar...

Resten av dagen gick åt till att förbereda inför kvällen då vi hade vår inflyttningsfest för alla Ödeshögsbor + några till. Vi bjöd på grillat med tillbehör och till efterrätt blev det föståss hallonpaj. Allt blev mycket gott och kvällen var perfekt. Alla umgicks och alla hade det trevligt, då vi hade gjort en liten blandning av folk var vi lite oroliga över hur det skulle gå. Men i Ödeshög känner ju alla alla så det gick bra.  De sista gästerna som gick var Olle o grannBirgitta, de gick runt 2-tiden. Då hade jag redan gått o lagt mig o var en dålig värdinna.





Fredag
Jenny o company kom hit på en bakisdag, vi började med leftovers av pajen från festen och fortsatte sedan med pizza och lite dålig film. Vi började också på ett nytt perennland, då jag fått nya växter i inflyttningspresent, som jag blev lämnad i sticket med och fick gräva klart själv. Med lite hjälp av Jonas förståss. När Jenny co. farit hemåt åkte vi till Christer och Marianne och tog det lite lugnt. Men vi var så skitiga att vi knappt fick sitta i deras vita möbler. Skönt att det är någon mer än jag som är sådan!

91765-1220


Lördag
Vi hade en heldag i trädgården. Vi köpte jord som lades på nya landet och sedan planterade jag för fulla muggar. Efter det klippte jag gräs, planterade om lite ful funkia och så klippte Jonas o jag bort Monas mansslukarberså. Det blev en så stor o fin trädgård! O jag var så slut när vi kom in att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Vi såg på en Morden i Modsommer o Jonas petade på mig hela tiden för att jag "snarkade"...


Söndag
Jonas började måla verandan. Vi har ju bara haft tre veckor på oss nu menar jag. Själv så hade jag inomhustjänst och tvättade o städade lite allmänt.

Framemot kvällen bestämde vi oss för att ta en sväng till Gränna o mysa till det lite. Vi tog på oss finkläderna och for iväg. Det blev pizza förståss o tyvärr var varken Jonas o jag lika lyrisk över dem denna gång. Efter pizzan tog vi en kort promenad i blåsten och sedan avsultade vi hela kalaset med en varsinn marängsviss... Oj oj oj!
(bilder kommer när kameran är urladdad)

Semesterfirare

Nej här inte hänt något mer än att jag har tagit lite semester från bloggen. Har helt enkelt inte haft någon lust. O just idag är jag lite bakis så jag får skriva mer sen. Det har iaf hänt lite spännande grejjer som jag måste berätta!


Men just nu ska jag bara sätta mig på en kudde på golvet i vårt nya stora varadgsrum och kolla på DVD.

Olle J

Just nu sitter Jonas nere i replokalen med Olle från John Chopper Harris. Vi träffades på Dinners där Olle jobbar över sommaren o Jonas o Olle bestämde att de skulle ha en liten date. Härligt att Jonas börjat datea igen. Jag håller mig undan så gott jag kan o hade tänkt gå o lägga mig nu.

91765-1199

Falska rykten

Jag har hört att det går falska rykten om att jag bär Jonas kalsonger och pratar snusk. Jag vill dementera alla sådana rykten, de är helt osanna då jag är en fin flicka!

Fikagäster

Nu på förmiddagen har vi haft fikagäster här. Jonas föräldrar och farmor kom hit för att få se på huset. Vi tog en fika ute i härliga trädgården och det var faktiskt linneväder (nu verkar det dock ha blivit lite blåsigare). Jag bjöd på min farmors hembakta kakor och bröd o så slängde jag ihop en smarrig rabarberpaj och lite vaniljsås. Jag borde baka o göra sådana saker lite oftare! Nu ska vi strax iväg till Jonas föräldrar och bli bjudna på lite lunch, Marianne bjuder på kålpudding. Gott!


91765-1196

91765-1198

91765-1197

Näckros

91765-1195
Denna bild funderar jag på att förstora upp, jag tog den igår i båten.

Hos Åke o Sprit-Marie

Igår var vi som bekant på Viudden, solen sken och det var perfekt väder. Vi började med 11-fika, farmor hade bakat mina favoritkakor med chokladkladd och kokosröra. Vi pratade förståss hus och annat spännande. Efter det var det dags för en liten båttur. Då det är väldigt mycket algblomning i år så fick vi åka åt motsatt håll mot vad vi brukar. Det var jättehärligt och kinderna riktigt brände igåkväll när jag kom hem. Vi åkte nästan ända till Motala ström berättade Åke, inte hade jag en aning om att Glan satt ihop med Motala ström, man lär sig något nytt varje dag. Efter ett tags åkande letade vi reda på en fin liten ö att stanna o bada vid. Glädjen över att få bada varade dock inte så länge då Åke hittade en snok som låg och solade imellan några stenar. Han stod och vaktade stenen med Jonas o jag badade. Badet tog typ 5 minuter o var avsvalkande o skönt men inte riktigt så mysigt som jag tänkt mig. Jag har nämligen en stor ormskräck. Efter badet tog vi ytterligare en liten åktur med båten o sedan for vi in mot land för att äta lite mat. Farmor bjöd på pommesfrites, grillad skinksnitzel, beranaisesås och vitkålssallad. Attans va gott. Till efterrätt hade Jonas o jag köpt med oss glass. Allting var perfekt! Under middagen berättade Åke även spännande anekdoter om min farmor. Hon kallades/kallas? exempelvis för Sprit-Marie (hon heter Britt-Marie) av sin förra granne i Danmark. Riktigt varför förtäljer inte historien, men jag kan nog lista ut varför...haha

Runt 18.30 for vi vidare upp till stugan för att hälsa på mina Gudföräldrar och kusin Louise och styvkusin Patrik. Där bjöds det på tårta då mina grudföräldrar firade 6-årig bröllopsdag, min Gudmor nyligen fyllt år och min kusin Louise varit drogfri i 6 månader. Ett riktigt kalas alltså! Vi stannde runt 1 ½ timmer innan vi for vidare hemåt, det var ju en bit att åka. På väg hem stannade vi även till en sväng hos mamma o pappa o pratade lite smått. Det blir ju tyvärr inte samma spontanbesök när vi har detta avstånd emellan oss.

91765-1186
Utsikten från verandan

91765-1187
Farmor fick stanna kvar på land

91765-1188
Bättre semesterdagar får man leta efter

91765-1189
Vid denna Ö stannade vi och badade, detta kort togs innan snoken hittades

91765-1191
Åke tyckte att det var lite kallt i vattnet, men han var först i som vanligt!

91765-1190
Jonas badkruka

91765-1193
Åke körde båten fort

91765-1192
Jonas var lite sugen på att få köra han med

Synjunta på Björkvägen

Kvällen var den trevligaste på länge, jag skrattade så jag tjöt fler än en gång. Som vanligt när vi har våra små gatherings alltså. Til mat bjöds det på grillade hamburgare med tillbehör och hemmalagad pommesfrites av Syapotatis. Vi lagade all mat tillsammans och det blev jättegott sånär som på lite brända kanter på burgarna. Till efterrätt blev det färsk frukt och glass, tanke var att vi även skulle grilla marsmallows men vi var tyvärr lite för sent ute. Själva syjuntandet gick kalas, jag själv juntade tyvärr inget utan var mer en duktig värdinna och servade de andra men det gjordes allt från stickning till tvålar till utklädningskläder. Spännande med nya saker varje gång. Man kan ju kanske inte riktigt säga att vi syjuntar, utan vi har mer små pysselkvällar. O himla trevilga sådana.

Fram mot kvällen blev det förståss det vanliga snuskpratet, där missade du nåt Helena F, även utan Anna o Ninni lyckades vi få till det riktigt roligt. Cici anklagade mig för att vara den som var mest snuskpratande, men det går jag inte på. Det är ju inte jag som kan alla fina förkortningar, GPP, ATM, AIM osv.


91765-1184

Viudden 2007

Idag ska vi till Viudden och Åke o farmor. Där hoppas jag på båtåkning, bad, dragspel och grillning. Mer info kommer ikväll alternativt imorgon.


Puss o kram!

Fågelbajs

Det flög just förbi en bajsande fågel utanför fönstret. Ingen blygsamhet där inte!


Koka soppa på en spik

Är det någon jag känner som skulle kunna göra det då är det Olle. Olle är verkligen en riktig överlevnadsmänniska, en sådan man skulle vilja hamna på en öde ö med. Man skulle aldrig dö.


91765-1174

Göra stan

Idag har Jonas o jag varit flitiga. Vi började med en tur in till stan/IKEA där vi shoppade lite bildelar, heminredning, byggmaterial och lunchade. Efter det tog vi en sväng till min morfar på lite fika och skitsnack. Som vanligt handlade det mycket om bilskatten, ungdomar som inte städar efter sig i tvättstugan samt fotboll. Nästa stopp var City G och Vikingväxter där vi handlade mat och blommor förståss. Sedan bar det av till mamma o pappa där vi fick kvällsmat, färskpotatis direkt från landet, kassler och kantarellsås (för den som gillar svamp alltså). Det är ju bäst att passa på när man bor såhär långt ifrån civilisationen, mycket som ska hinnas med när man väl tar sig iväg!

Imorgon ska jag fixa inför syjuntan. Tyvärr har jag inte kunnat vara lika flitig som Helena som städade två dagar i rad innan vi skulle komma till dem första gången. Här får man liksom ta det lite för vad det är, ett hus under konstruktion!

I´m gonna creep up on you

91765-1173

Grattis Alexander 6 år

91765-1171


Idag har vi varit på kalas i Hestra. Då vägen mellan Ödeshög och Boet är avstängd pga allt regn så fick vi åka riktiga kringelikrokvägar och min mage var inte glad på varken dit eller hemresa. Själva kalaset däremot var jättemysigt och Elisabet hade varit så duktig och bakat en massa gott. Speciellt förtjust är jag i hennes goda tårtor. Alex tog emot oss med blicken enbart inställd på alla paket och det verkar som om det vi gav honom föll i smaken. En stor polisbil, en ny ryggsäck inför förskoleklassstarten och ett krocket var nog bra presenter. Men så mycket fina grejjer som barnen får varje födesledag är ju inte riktigt klokt. Men det är de värda, de är så söta busungarna! Vi fikade, pratade, Anderssongrabbarna spelade förståss fotboll och krocket, busade, myste och grillade korv och marshmallows. Precis som ett riktigt kalas ska vara!


91765-1172
Kalas i nya fina köket

91765-116891765-1169
Alexander, födelsedagsbarnet.....................Casper, lillbrorsa

91765-116691765-1165
Micke med barnen......................................Min vackra svärmor

91765-1170
Johan ser bara lite lång ut för grillen...

Syjunta

Iom att jag kan både fredag och söndag så tycker jag att ni får bestämma vilken dag som blir bäst. För mig låter det kanske som att fredag vore bäst iom att Helena bara kunde efter kl. 19. Iofs kan vi andra ju träffas tidigare. Frida kunde inte någon av dagarna, men iom att Frida varit en så flitig besökare innan o inte missat en endaste syjunta kanske vi får köra utan henne (du får komma till mig en annan dag Frida!). Det finns ju andra som varit mindre aktiva.

Jag tänkte bjuda på lite mat o efterrätt, alkoholhaltig dricka medatages själva. Allting blir förståss Annaanpasat! Vi hörs genom bloggen eller sms men tanken var att ni är välkomna när ni vill under eftermiddagen fredag eller söndag! Är det fint väder kanske vi ska ta en heldag o bada också?

......

91765-1161




































Got ya!
Det var ju bara tapetklister!

91765-1162
(nej det var ej Jonas som kom på idén, det var Helena, who else?)

Bad i Lorasjön

Då vädret verkligen var på topp i måndags så for vi ut till Daniel o Affe o fikade och tog en sväng till Lorasjön för o bada. Vattnet var mycket märkligt och skiftade i temperaturen något oerhört. På vissa stället var det gott o väl 20 grader för o i nästa steg bli knappt badbart. Mycket konstigt men svalkande ändå. Vi körde lite hederlig Voleyboll och hade ett maxantal att hålla bollen över vattnet på 4. Inte illa...haha! Man skulle ju kunna ta tro att det beror på att jag inte kan vara under vattnet utan att hålla för näsan. Men serrö så var det inte, jag slängde mig allt ändå!


91765-1158

91765-1159

91765-1160

Dagen

Uschanimej vad det kan vara jobbigt att renovera. Sedan igårkväll har Jonas o jag inte bara målat köket 1 gång, utan 2 gånger med olika färger och sedan tapetserat över hela skiten. Härligt med beslutsångest och impulsköp!

Dagen har för övrigt varit lugn och kantats av ett besök hos Marianne och Christer samt ett besök av Helena, lite shopping, lunch på Elsi´s och en härlig skogspromenad med kissarna. Gårdagens bilder är fortfarande en tanke för framtiden. Kanske lägger jag upp dem imorrn på min dagliga morgonbloggning.

Har fått förfrågan om Syjunta. Jättekul o jag vill mer än gärna visa upp vad vi åtsadkommit änsålänge! Var ju längesen vi sågs nu så det är dax. För mig fungerar fredagkväll eller söndagkväll. Vilket passar er bäst?

Godnatt, nu ska jag in till Jonas o mysa!

Härliga presenter

Igår när vi kom hem (skriver mer om gårdagen senare) så låg det en fin liten present o väntade på mig på sängen. Nämligen en halvuppäten decimeterlång stackars fågel. Dessutom hade vi fjädrar från stackaren i hela övervåningen. Härliga katter!

the 16:th of july

Idag har Jonas tagit sovmorgon. Ungefär som det brukar vara de dagar jag inte går in och väcker honom. Faktiskt väldigt tråkigt att ha en karl som inte kan vakna av sig själv innan halv 3 eller nåt. Man bli liksom en syndabock varje morgon, ingen bra start på dagen precis.
Idag verkar sommaren ha hittat hit, vi hade planerat att välja ny färg till köket och passa på o måla, men med detta väder vill jag ha semester och åka o bada. Jag har förståss inte kunnat lyfta förslaget ännu, men vi får väl se om det godkänns.

Här kommer iaf de utlovade bilderna från gårdagen. Efter att ha repat några timmar betsällde vi Pizza o jag o Karin åkte fram till "stan ehh ehhh centrum" ,som hon så fint kallade det, och hämtade dem. Vi åt pizza ute i trädgården och det var en riktigt skön kväll. Efter lite kaffe på maten var det allmän lek och pratstund o sedan tog killarna sina lelle ukkus och madariner och satte sig på nya verandan o spelade. En helt perfekt semesterkväll och jag bara njöt av vårt hus och alla dess tillgångar! Man kan faktiskt säga att detta var det där perfekta avslutet som jag förväntat mej i fredags.


91765-1149
The gang

91765-1151
Karin och Jerry

91765-1153
Verandan från baksidan sett

91765-1154
Jonas och en mandarin

91765-1155
Olle och en lelle ukku

91765-1157
Jonas, halva Olle, Karin och Jerry

91765-1156
Jenny och en bebis

Groupie

Idag har vi åter igen repat inför bröllopet, attans va roligt det är. Jag är fortfarande som en liten flicka på scen med Robbie Williams (om man nu gillar honom). Det är lite märkligt att man kan sätta "vanliga" människor (ja kändisar är ju förståss också vanliga människor men...)på samma pedistal som kända människor, men det blir ju iaf väldigt spännande då, pirr i magen en vanlig söndag liksom. Jag är dock lite återhållsam då jag inte riktigt är på samma nivå som övriga, mina strutsar i halsen är väldigt ofta förekommande och inte så smickrande. Men jag försöker så gott jag kan och kanske imponerar på någon i ett mycket svagt ögonblick. Idag hann vi faktiskt med lite mer än att bara repa o umgicks på vanligt normalt sätt efter några timmar. Jävligt roligt det med! Nu längtar jag bara tills den 10:e då vi ska ses o repa igen. O den 11:e smäller det!

Jag har tagit tusentals bilder idag, men Jonas har precis satt igång en Morden i Midsommer o väntar på att jag ska komma. Bilder kommer därför imorrn.


Oväder

Igår umgicks jag med Jenny...igen. Vi gjorde hemligheter till Tova o Mattias bröllop som jag tyvärr inte kan visa här. Dagen o kvällen var lugn men det bröt ut ett jäkla oväder o regnet fullkomligt öste ner o det blixtrade o åskade. Jag blev lite nervös då jag varken dragit ur telefon, dator eller TV så mitt i värsta skuren fick Jenny o jag springa ut till bilen o hon körde hem mig hit (ca. 100 meter kanske). På den lilla bit till bilen och ifrån bilen hann vi båda bli dygnsura.

Jag bröjade med att springa ner till källaren bara för att kolla läget då vi har fixat replokal i ett rum där det kan vara lite känsligt för mycket regn med brunnar och liknande. När jag öppnade källardörren ut (alltså inte inne i huset) så stod det ungefär 1 ½ decimeter vatten och det var precis upp till tröskeln. Jag vadade ut och började rensa brunnen som lyckligtvis inte var igentäppt utan regnet kom så fort o så mycket att den helt enkelt inte hann med. Vi baxade undan alla instrument och ställde det mesta högt.När vi var färdiga och regnet avtagit lite o vi tittade ut så hade vattenvinån sjunkit avsevärt. Tur det! 

Det är en jäkla skillnad att bo i lägenhet o att ha hus. Jösses vad det är mycket att tänka på o vara orolig över. Allting blir ju så dyrt också ifall det skulle hända nåt. Såana dagar som det var igår är det absolut inte roligt att även vara "ensam hemma". Tur att jag hade Jenny till hjälp och råd!


Svensexa

Idag är Jonas på Svensexa. Just nu är han och Richard antagligen uppe på Höje o väcker Olle som inte var kontaktbar via telefon, sedan ska de åka vidare till Vimmerby där Mattias the brudgum håller hus. Svensexan hade en dresscode (har ni hört nåt så märkligt) alla var tvugna att ha jeans, skjorta och kavaj. Men Hallåå??? säger jag bara, nu avslöjar ju alla hur snygga de ska vara på bröllopet, hur många har egentligen fler än en kavaj/kostym att kunna slänga på sig?


91765-1148
-Men mamma måste du fota hela tiden???

Per Gessle

Okej, kvällen blev inte det där braiga avsultet som jag hoppats på. Jag var inte det minsta sugen på att åka iväg och inte det minsta sugen på att höra alla jäkla nödrim och dåliga refränger som vi vet finns i varje Gesslelåt. JKag försökte dock hålla skenet uppe och vara glad för Jonas skull, han är ju en sucker för alt det där...haha. Sista droppen var nog när vi halvägs i den 1 mil långa kön insåg att jag ej fick ha med min kamera in, den är ju inte så lätt att gömma så Jonas fick kuta till bilen och hann inte tillbaka tills jag var framme så jag fick snällt ställa mig vid sidan om kön och vänta. Bara lite pinsamt. Summan av kardemumman: INGA BILDER....

Gessle var ca 30 min försenad, jäkligt dåligt, jag var så sugen på att säga -Nä nu jävlar går jag hem! Men en människa av flera tusen hade ju knappast startat några pressar! Hela showen var som ett enda långt förspel fram till andra återinträdandet av scenen då de spelade Sommartider. Den enda låt som faktiskt var bra (enligt mig) och som folk hade väntat på. Hans jäkla andra låtar från nya skivan och från de gamla har absolut inte samma gung och klatchighet och fick inte igång publiken där jag stod iaf. Jag måste säga att Gyllene Tider återtrffen för 2 (?) år sen var bra mycket bättre än detta!  För o göra ytterligare en bekännesle så kan jag säga att jag redan efter första låten "Juni, Juli, Augusti" kände När ska detta ta slut. Härligt!



Tre bilder knäppte jag iaf under kvällen. Tre bilder från bilen påväg hem.

91765-1145
Jonas visslar på nån Gesslelåt, aldrig blir man av med dem!

91765-1147
Äntligen över

91765-1146
Hade jag varuit bättre på att sikta hade man kunnat se cloetta center i bakgrunden...


1 år

PS. Igår firade jag visst 1 år som bloggare. Stort!


91765-1144

13 juli

Även idag har vi haft gäster. Jenny o Olle sov borta på Bokvägen och kom hit för att hämta lite grejjer som de ej tog med sig igårkväll. Vi tog en liten fika med rostbröd och honung, en standard numer. Sedan tog Olle o Jonas fram ukelele och mandolin och spelade lite, jag fick hjälpa till att kompa på gitarr. Jag är mycket stolt över mina kunskaper och flinka fingrar, det är inte bara barnvisor som fastnar!

Då solen var framme för första gången på länge satte vi oss ut i vår nya fina utemöbel och speladet fortsatte förståss. Sixten o jag tröttande o tog istället en sväng bort till Mormorsskogen och plockade körsbär. De var jättegoda. När vi kom hem igen lagade vi till oss lite lunch av vad jag kunde rota fram i kylskåpet. Det blev stekt potatis, kantarell och squash med sallad och småplock i pitabröd. Och så åt vi förståss glass och körsbär till efterrätt. Jättegott! Denna dag har varit riktigt exemplarisk hittills och det känns underbart att bo i detta hus! Nu ska vi snart iväg på Per Gessle så jag hoppas på att hela dagen kommer bli ett riktigt fint semesterminne. Resten av semestern verkar ju regna bort.

91765-1136

91765-1139

91765-1135

91765-1137

91765-1138

91765-1140

91765-1141

91765-1142

91765-1143

Mornings eleven


Repet igår gick sisådär. Det är lustigt det där med ett gäng killar som samlas o ska göra någonting. Det finns liksom ingen effektivitet i det hela. Under de ca. 8 timmar som vi träffades så hanns det med en himla massa andra låtar än de vi ska spela på bröllopet. Men de vi har planerat hann vi knappt med en endaste gång. Men det är bara att ta det för vad det är, eller för vad dom är....man vill ju inte vara en tjatkärring (inte mitt val av ord..haha).

Men det var iaf skitkul o jag kände mig som någon som just fått sjunga ihop med sina största idoler, pinsamt nog. Jag fick sjunga alla de stämmor jag innan bara sjungit till på skiva eller till ingentings alls (vilket låter väldigt konstigt men det är oftast bara stämman jag kan...), det var helt enkelt förjävla kul! Synd bara att jag sjunger så jävla risigt, men när alla krämade på på sina instrument så hördes våra stämmor inte iaf så då gjorde det inget... Jag var också mycket stolt över att det var i vårt hus vi var och i "vår" reoplokal vi var. Den funkade jättebra o vi ska repa igen både söndag o måndag. Attans va kul!!

På kvällen/natten kom även Janne, Jennys pappa med ett likadant hus som vårt, förbi. Han berömde den fina källaren med mycket bra luft. Känns skönt att höra. Han berömde även den renovering vi gjort hitills, han tyckte det såg mycket bra ut. Jag instämmer!

91765-113291765-1129
91765-113191765-1128
91765-113091765-1133
91765-112691765-1134

J+L???

Igår var en tokig dag. Jonas o jag åkte ju som sagt till Jönköping i tisdags för o köpa lite grejjer. Det enda vi egentligen hade bestämt oss för var lagerhyllor till källaren o dessa fanns förståss inte helt kompletta i Jönköping, där hade de endast själva hyllorna och inte benen. Vi bestämde oss därför att ta en tur till Linköping och kollade upp deras lager när vi kom hem. Hör o häpna om höjden av osannolikhet. I Linköping hade de endast benen och ej hyllorna. Detta resulterade alltså i att Jonas igår åkte till Linköping och köpte benen och jag tog med mig Helena och fick åka till Jönköping och köpa hyllorna. Tur att det är semester o man har gott om tid!

På kvällen kom Jenny o Olle hit o vi röjde i musikrummet och fixade med våra nya hyllor. Det blev kanonbra o härligt för Jonas som knappt spelat musik sen vi flyttade hit. Anledningen till att det var bråttom med hyllor o musikrum är att v i ikväll ska ha lite musikfest. Vi har blivit tillfrågade at spela på Tova o Mattias bröllop den 11 augusti och har inte riktigt kommit igång ännu. Det är ju knappt en månad kvar så det är kanske dags att börja, vi är ca. 8 personer som ska komma samman så det kan ju behövas lite repningar!


91765-1124
Då rummet i källaeren är lite väl odämpat så var vi tvugna att fixa lite tyg på väggarna. Jag hittade en gammal banderoll från min utbilding som passade utmärkt. Denna använde vi i vår produktion, vi gjorde en show med musik och annat skoj!

91765-1123
Instrumenten var även tvugna att provspelas, de kunde ju stått o blivit ostämda...

91765-1122

Bajsvakt på verandan

Som jag skrev om i ett tidigare inlägg så skiter Skilla på grannens tomt. Detta känns väldigt tråkigt och ikväll är jag därför bajsvakt på vår nya veranda med vår nya bärbara dator och trådlösa internet. GrannBirgitta var över här o pratade o skrattade lite åt mig förut o sa att jag skulle gå in o lägga mig men jag står fast besluten att pricka den lilla skitkissen med vattenslangen. Jag har redan lyckats få in en träff då hon tänkte sätta sig i gruset o så skrämde jag iväg henne med handklapp o pyschningar ca. ½ minut senare. Fatta trögt! Nu har ingen katt vågat visa sig på ett tag o jag väntar med spänning på deras nästa drag. Unda hur lång denna kväll/natt blir... antingen så kommer Skilla o Silver in o jag får gå o sova, eller så tröttnar jag o somnar här. Jag hoppas på det förstnämnda!

Guds stad

Igår planerade vi att idag göra en resa till Jönköping. Själva detaljerna var inte riktigt klara men vi skulle åka dit och vara hemma igen innan kl. 18 då Jonas ska klippa sig. Saaben har lite ont i motorn enligt intrumentbrädan och känns därför lite vasklig att åka i och Mugen ska vi inte ens prata om, som sagt själva detaljerna var inte riktigt klara. Men en tur till Jönköping med olika anhalter skulle det bli.

Dagen änsålänge ser ut såhär:
Jonas vägrar gå upp ur sängen. FÖR FAAAAAANNNN!!!!!
Jag är duschad o nästan klar för en heldag i Sveriges mecca!
Ingen alternativ bil är ordnad.
Vi vet inte var de flesta stoppen ligger.

Ser ut att bli en kanondag med mycket gjort!

Varför jag älskar Ödeshög

91765-1120
Man kan åka ca. 2 km och se en sådanhär utsikt
(detta är ju iofs hästholmen o dit kanske det är lite längre)

A night on the Höje

Ikväll har vi vart på Höje hos familjen Ehn-Abrahamsson-Rosenqvist. Vi pratade om det stundande bröllopet med tillhörande uppdrag och så bjöds det på räkor, rostat bröd, getost och honung. Det var ett tag sen vi var på Omberg nu så det var dax att ta en kväll tillsammans igen. Precis som vanligt var det mycket gitarr och sång, men det fanns även tid för lite Ernst och annat smått o gott. Tyvärr är min kamera totalt fullladdad då jag som sagt inte hittat min kamerasladd innan vi åkte (nu är den dock hittad), men jag antar att ni redan vet hur de ser ut.

Back in buisness

Okej, jag är tillbaka!!! Jag vet att ni har saknat mig och jag har saknat er minst lika mycket. Tyvärr kan jag inte ge er någon överblick på vad som hänt, för mycket saker och för lite utrymme. Här hemma fortsätter renoverigen som vanligt och iom att vi nu har semester är siktet knappt inställt på något annat för vissa i familjen. Övervåningen känns beboelig men undervåningen är ett endaste kaos, vi har varit utan spis i 3 dagar och lever på att snylta av andra...haha. Kissarna mår alldeles utmärkt och Maja är tillbaka, jag hämtade henne i lördags i vår gamla lägenhet, hon är typ 2 kilo lättare men lika kelen och mysig. Skilla skiter på grannens tomt och deras hundar äter bajset, jag vittrar en grannfejd inom en snar framtid. De andra sköter sig fint och har anpassat sig bra. Just nu håller vi på att regna bort precis som alla andra, som tur är verkar brunnen nere vid källaren fungera som den ska och ingen översvämmning ännu. Mycket att tänka på när man bor i hus!

Tyvärr kan jag inte ge er några bilder på eländet ännu, min kamersladd ligger fortfarande i någon av våra fyrtioelva oupppackade flyttkartonger. Men som jag sagt innan får ni komma hit och uppleva det själva! Nu måste jag skynda mig, vi ska vara på banken o prata pengar om fyrtio minuter!

91765-1119
Denna tapet är ett minne blott.