Jag dör

Jag är så förkyld att jag snytit näsan av mig. Jag låg deckad hela dagen igår under ett täcke och en filt i soffan. Jag tror jag dör. Ni förstår, jag är som en riktig karl när jag blir sjuk, det är synd om mig! Tyvärr så är Jonas tvärtom o har därför inte riktigt vett att tycka synd om mig. Igår låg jag iaf framför TV:n hela dagen o frös o snöt mig. Min snälla svärfar var här o kände efter feber i pannan o klappade om mig o gav mig panodil o på kvällen kom underbara Helena med nässpray och godis. Fint att det finns så omtänksamma människor. Första gången som jag är sjuk sen vi flyttade o i Mantorp var ju alltid pappa tillgänglig att kunna fixa saker om Jonas jobbade, men jag behövde inte oroa mig för jag har folk som bryr sig här med!


Vad som äntligen gjorde att förkylningen bröt ut kan man ju undra, jag skulle tro att det var syjuntan i onsdags kväll. Värmen och alla skratt gjorde nog att krooppen slappande av o bacillerna bara hoppade fram. Skittrist!
Jag hade iaf inte med mig någon kamera utan fick snällt gå med på att bli fotas istället, men denna bild från Fridas blogg kan nog visa lite om hur kul det var o hur varm jag var! Föresten blev jag väldigt kär i fotöljen, var sa ni att ni hade köpt den Helena?

91765-1274

Minne som en guldfisk

Det är tydligen fler än jag som har minne som en guldfisk. De ringde mig nyss från jobbet o skulle väcka mig då de trodde att jag försovit mig. Börjar ju egentligen tidigt onsdagar men då det var struligt förra veckan fick jag ta två tidiga då och bytte på så sätt bort min tidiga idag. Självklart hade inte min kollega kommit ihåg det. Skönt att det inte var jag som faktiskt försovit mig, jag är ute i skaplig tid. Börjar 8 o ska åka om ca 20 minuter.


Så en åtfitt hinner jag faktiskt med idag... inte särskilt intressant då ni nog kan gissa er till var kläderna är köpta. Men idag är det en liten luring. Kan ni gissa vilket plagg som inte är från Lindex?


91765-1273
Färgglatt

Höstfixat

Jag inser att jag har varit väldigt dålig på at lägga in bilder på vårt hus. Anledningen till detta är förstås att jag endast vill lägga in bilder när huset är fint o fixat. Här hemma är det ju som sagt inte så himla värst fint och fixat just nu men några gobitar kunde jag ändå hitta. Idag har jag fixat lite höst här hemma, kanske lite väl tidigt men jag var så sugen!


91765-1272
The master bedroom
Här inne har vi målat tak och väggar vita samt tapetserat en fondvägg med tapet från Rusta som jag visat i ett tidigare inlägg. Möblemanget är detsamma som i lägenheten, säng, sängbord och byrå ur serien Hemnes på IKEA. Sängkläder, överkast, pläd, lampa och vit kudde är även de från IKEA. Röda kuddar från Jysk och krukor från Ullared.


91765-1271
"Smatten"
Här har det änsålänge inte skett någon renovering alls. Men det ska bli vit/grå pärlspont.
Möblemang opch pynt: Förvaringsbord, brun pläd och rosa boxar från IKEA. Rödrutiga kuddar från jysk. Stor beige kudde hemmagjord. Röd stjärnkudde och pläd från CityG, hjärtan i fönster från Mias hantverk. Blomkruka loppis, plåtbox arvegods, stor korg gåva. Hängande lykta i fönstret Ullared.

Det var lite från vårt hem, hoppas kunna visa fler rum en annan dag....när jag "fixat" dem. Just nu älskar jag stjärnor och den lite mer rustika stilen. Jag är nog lite inspirerad av Jenny, men det var faktiskt jag som köpte stjärnkuddar först...sådeså!

Stalker

Jag har fått en stalker, någon som adrig lämnar mig ifred. Jag blir tokig!

91765-1270

Välkommen Hannes

För ungefär en vecka sen födde vår förra GrannAnna en liten Hannes. Jag hoppas kunna hälsa på dem i veckan och få se den lilla sötnosen.

91765-1269

Bandtitt

Glömde skriva att vi även tittade på bandet från vår spelning på bröllopet. Det lät förjävligt!

-Det lät ju inte riktigt så bra som jag tyckte under spelningen.....som Jenny så fint uttryckte sig.


Grattis Ludvig 1 år

91765-1259

Igår var vi på storkalas. Ludvig fyllde 1 år och det firades hela dagen lång. Vi kom upp till Höje vid halv 1 och då bjöds det på mat och tårta. Vi fick en potatis och squashsoppa och nybakatbröd som "förrätt" efter det var det en ogräspaj samt crepes fyllda med squash, svamp och purjolök,. Självklart hade Jenny dock tänkt på mig så jag fick alldeles egna crepes utan svamp. Efter det bjöds det på jättegod tårta med chokladpudding och banan.

Utav oss fick Ludvig 3 tröjor från Kaxs samt två bilar. Tröjorna blev mycket uppskattade av mamma Jenny och bilarna av bror Sixten. Efter någon timme gav sig alla av hemåt men jag o Jonas bestämde oss för att stanna kvar även under kvällen på surströmmingskalas. Vi åkte hem o fixade lite tjockare kläder, öl o annat småplock o så for vi tillbaka igen. Uppe på Höje igen så fick Jonas hjälpa farbror Rolf med en byggnadsställning och en trasig bil o så drack de öl och åt chips i det häliga höstvädret. Jag var lite sugen på att gå en svamprunda så vi tog en liten promenad och plockade lite svamp. Mest pratade de andra o jag fick leta.

När vi kom hem från svampturen var det dags för surströmming och tillbehör. Självklart fanns det annan mat för oss som inte är särskilt förtjusta i surströmming. O jag kan säga att jag inte är det för jag har faktiskt ätit det! Då det var lite väl kallt utomhus så tog jag, Jenny o Jonas med oss maten in. de som åt surströmming fick dock stanna ute. Efter maten så gick vi in i sovrummet o spelade o sjöng som vanligt. Det är så våra kvällar på Höje brukar sluta. Det var riktigt härligt att umgås med Jenny o Olle igen, jag hade verkligen saknat dem!

91765-1260
Gästerna

91765-1261
Siggepigge

91765-1264
Tårtan. Sixten fick blåsa ljuset som tyvärr var ett skämtljus som bara tändes igen...lite kul.

91765-1263
Våra presenter

91765-1262
Jenny o Olle har det så jäkla fint. Jag blir så avundsjuk!

91765-1265
Hemodlad Squash

91765-1266
Bubblan

91765-1267
Vi går på svamptur.  Se hur härligt nonchalant Jonas drar vagnen...

91765-1268
Med på surströmmingskalaset var även Farbror Rolf förståss, konstnären Vivianne Mansfield och nyss anlända Erik från Provence, som för övrigt hade dubbla byxor på sig.

2 timmars väntan

Igår hade jag en monsterdag.

Vaknade kl. 6 av mig själv. Satte mig lite vid datorn, tappade musen i golvet så den slutade fungera. Var tvungen att ta mig i kragen o hitta på något annat, gick ner o bakade en paj åt Mia på jobbet som fyllde 31. Fixade o gjorde iordning mig. Kollade lite på TV. Åkte mot jobbet o var där 9.30 då jag började. Jobbade hela långa dagen o var helt fel klädd i svarta jeans och t-shirt. Jävla konstiga väder!

Skulle sluta 17.30, mitt sista barn gick 16.25. Fick vara med de andra avdelningarna då den enda personen som var kvar var vikarie o jag skulle vara tvungen att låsa o larma om min sida hade kvar barn efter andra sidan. Vi hade nämligen inga barn efter 17.15 på någon sida o då hade vi ju båda tid kvar att jobba. Klockan tickade på o flera barn började droppa av.  Vid kvart i 5 hade vi ett barn kvar som skulle gå klockan 5, skönt att få gå hem tidigare tänkte jag! Tiden gick o ingen mamma. Klockan blev fem över fem....tio över fem....kvart över fem...o då ringer telefonen. Mamma har fått fel på bilen o var strandsatt på motorvägen. Jippi! Ringde över till andra sidan som hade skickat hem sin tjej som skulle jobba till 6, jag var alltså den som var tvungen att stanna. Skickade hem min vikarie o tog över barnen som var kvar. Vi spelade spel, kollade i tidningar o tiden gick.....kvart i sex kommer mamma in o bilen var paj o livet ett rent helvete,  men jag fick gå hem!!

Nu åkte jag inte direkt hem utan hem som i till mamma o pappa. Jonas var där o pappa fixade drag på Cyon. Alla var hungriga o jag var den som fick lotten att åka o handla mat, vi bestämde oss för Skänningepizza. Jag åkte runt 18.30 o passade på att ta en sväng förbi citygross för o handla en liten present som fattades inför morgondagens(Lördag, idag) kalas. Kollade lite blommor som de fått in o gick en runda på den där butiken som ska läggas ner på över plan. Bestämde sedan för att det fick vara nog o åkte mot Skänninge.

Kom till Skänninge o beställde pizza o de sa att det skulle ta ett tag. Jag hade ju tid att vänta så jag sa Okej. Väntade i 40! minuter på de där jäkla pizzorna. Hade glömt mobilen i bilen o förstod att de var oroliga hemma. Efter 40 minuter och ca. 15 tidningar fick jag mina pizzor och begav mig hemåt. Ca 2 timmar efter att jag åkt kom jag hem o Jonas skällde på mig för att han varit så orolig. -2 timmar måste banne mig varit den längsta tid jag någonsin fått vänta på en Pizza, sa mamma.

Ja ibland har man bara sådana dagar. Men jag antar att min inte var hälften så hemsk som den där försenade mammans.

Häradsvägen 21

Just nu saknar jag faktiskt ett väl fungerande hem med alla tillbehör. Det är lite småtråkigt att ha ett vardagsrum som består av enbart en TV och en fåtölj. Samma sak med ett matrum som just nu tjänar som byggarbetsplats. Jag som älskar att pynta o fixa får inte alls utlopp för mina kreativa idéer och jag dras ner av att det ser så dant ut i vissa delar av huset. Även om övervågningen o köket är fixat så hänger jag upp mig på de delar som är under renovering eller bara ser förjävliga ut. Jag kan liksom inte få ro att pyssla eller inreda. Just nu kan man nästan säga att jag saknar detta:

91765-1258
Vardagsrummet på häradsvägen 21, fixat o fint!

91765-1256
Min underbart härliga säng julfin.


Jag längtar efter att få börja inreda o fixa fint i varje liten vrå. Det är ju det som är avkoppling och nöje för mig. När jag har tråkigt eller väntar på att saker ska ske så brukar jag alltid tänka på inredning eller bröllop. Då går tiden fort!

Kors i taket

För första gången på mycket mycket länge handlade jag kläder på Lindex som inte var på rea. Det blev två par byxor, båda i något slags jeansmaterial. Ett par mörka denim och ett par svarta. Bilder kommer kanske imorogn.


DÄ NI!!

Angående födelsedagsfest

Då det verkar vara väldigt lågt deltagarantal på min kommande födelsedagsfest (även om vissa självklart kan) så tänkte jag höra om ett nytt datum. Då jag har lite annat firande så kan jag tyvärr inte få in ett kalas förän två helger efter min födelsedag, alltså fredagen den 14:e eller lördagen den 15:e. Jag tror att jag kan dessa dagar men jag är inte riktigt helt säker så jag chansar luite. Men vad säger ni, kan ni bättre då? Jag håller verkligen tummarna nu!


Gonatt!


Le kitchen

Köket har genomgått en extrem makeover. Från tråkigt pensionärskök till urtjusigt finkök! Tyvärr hade jag inga bilder nu när även de flesta luckor är på plats så det får bli en annan gång.


Före:

91765-1254

Efter:
91765-1252


Före:

91765-1255


Efter:
91765-1253

My birthday

Min födelsedag närmar sig med stormsteg. Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag har uppnåt den hemska åldern 24. Jag kan ärligt erkänna att jag redan nu har åldersnojja. Tänk va mycket roligare o enklare allting var förr!
Ja nu började jag ju inte skriva om detta för att klaga utan för att jag funderade på att ha något slags kalas min födelsedagshelg. Det blir alltså den 1:e september som är en lördag istället för den 2:a då jag egentligen fyller. Jag har inte riktigt betsämt kalasets utformning ännu, men ni kanske kan boka den 1:a ifrån kl. 17:00 o så hör jag av mig med mer info senare!

91765-1251

Lördagsoutfit J+J

91765-1249

Jonas: Kostym, skjorta och slips från?? Skor från?
Josephine: Leggins, linne och tunika från Lindex. Skor från Skopunkten.

The Wedding

Bröllopet i lördags var helt underbart vackert o hade allt det där som ett lyckat bröllop ska ha. Jag var förståss nervös halva kvällen inför vårt framträdande o kunde tyvärr inte riktigt njuta av mat och sällskap. Men som vanligt gick ju allting bra!

Dagen började med att Helena var här o fixade mig, det blev jättefint o jag kände mig toppensnygg!

Vid 12-tiden hämtade vi upp Jerry o Karin i Blixthult o åkte mot Oppeby. Väl där så var förberedelserna i full gång o de andra riggade upp all utrustning o jag hjälpte till med bordsplaceringen. Det var jättekul att se vilken organistaion det var på det hela. Alla gäster hade fått uppdrag så det var många som sprang omkring o fixade med saker redan innan vigseln,kul att alla ville hjälpa till.

14.30 var det dags för själva vigseln. Tova o Mattias kom åkandes med häst och vagn o stannade i rosenträdgården o tågade fram till rosenbågen. Vigseln var borgerlig o jättebra utan en massa tjaffs om religion. Jag tjöt mig igenom halva o jag var inte den enda, jag tror tillomed att Olle hade tårar i ögonen. Tovas klänning var helt underbart vacker o hon passade så fint i den! Mattias var väldigt stilig även han! Efter vigseln så skulle brudparet fotas i trädgården o vi andra fick olika uppdrag att styra med. Vi i det såkallade Ödeshögsbandet hade enbart fått i uppdrag att köra soundcheck så det kändes bra.

Middagen började runt 18.30. Jättegod förrätt som jag inte har en aning om vad det var i. Till varmrätt var det helgrillat lamm och tillbehör. Under varmrätten var det vår tur att framträda så jag kunde tyvärr inte få ner mer än några tuggor. Framträdandet gick jättebra o jag sjöng bara fel 2 ggr. Tova o Mattias såg verkligen ut att uppskatta det hela så det kändes jättebra!

Efter vårtframträdande var det dags för tårta, de hade gjort en jättegod tårta med tre olika sorters chokladmousse. Godaste tårtan jag ätit tror jag! Efter tårtan var det dags för dans o Ydre folk o musik spelade. Både Tova o Mattias är medlemmar i bandet så de var självklart framme o sjöng. Det var jättehärlig stämmning hela kvällen o bröllopet var verkligen perfekt. Ett sådant bröllop vill jag ha!


91765-1232
Karin o Jerry fixar med instrumenten precis när vi kommit fram

91765-1233
Karin o Jonas posar innan vigseln, de körde på sama pose dagen till ära

91765-1235
Tova o Mattias på väg in i rosenträdgården. Tovas mamma i förgrunden

91765-1236
Vigseln

91765-1239
Logen,  vackert pyntad!

91765-1238
Jonas o Olle stämmer instrument innan maten

91765-1242
Bertram satt vid vårt bord, han ville vara med på min blogg. Dä ni!!

91765-1241
Jonas smilar upp sig

91765-1240
Elin barchef, Sixten och Ingela

91765-1237
Det helgrillade lammet, de grillades på plats av en gotläning som Tova o Mattias lärt känna när de bodde på Gotland 1 år.

91765-1244
The band (Olle syns dåligt bakom trummorna)

91765-1243
Jonas, Jerry o Olle

91765-1245
Jag o Jenny. Doakören

91765-1248
Jenny o Olle. Jenny var lite på lyset!

91765-1246
Ydre folk o musik

91765-1247
Bröllopstangon

She´s back

Sally är hemma igen, hon var nog bara ute på en veckas semester från familjen antar jag. Hon verkar må bra o är lite tunnare men annars som vanligt. En sån sablarns tur, nu må jag bra igen!

Todays outfit

91765-1231
Lite sommrigt, härligt att värmen äntligen kommit nu när man jobbar igen!


The B-day

Sitter o väntar på att mitt hår ska torka så jag kan platta det innan Helena kommer. Helena är nämligen min personliga hair and makeupartist. Mycket härligt. Hon var här i torsdags o vi körde en liten soundcheck. Det blev skitsnyggt o jag hoppas att hon kan få till det så bra idag med.

Härligt väder föresten!!

91765-1230

Sally är borta igen

Ca. 5 dagar innan det gått ett år sedan Sally försvann förra gången så försvann hon igen. Jonas o jag kan inte riktigt säga om vi minns att hon var inne under söndag-måndagnatten eller om hon saknats ända sedan söndag natt. Vi har ropat o ropat o ropat o ropat o hon finns ingenstans. Imorgon blir det till att knacka dörr och sätta upp lappar i bynn. Faan va jag hatar att alltid vara orolig o inte veta vad dom hänt. Knappt hade Maja kommit hem förän nästa försvinner,  Sally min älskling kom hem igen!

91765-1229

P o S

Glömde ju skriva att Jonas kommer ha mörkt blå kostym med ljusblå skjorta och någon matchande slips. Antagligen rutig.
(Jonas i kavaj finns att se längre ner på bloggen)


Bröllopsbestyr

Som vanligt då det närmar sig fintillfällen så får jag alltid ångest över de kläder jag valt. Den klänning jag fyndade på Lindex i början av sommaren just för detta tillfälle känns nu väldigt för finklädd och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag har 4 olika alternativ till bröllopet men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket som passar bäst.

Som jag skrivit innan är det ju inget kyrkobröllop o ingen speciell dresscode utan ett enkelt bröllop med vigsel i rosenträdgård och fest på loge med mycket influenser från olika kulturer osv. Vad tyckler ni passar bäst av dessa  förslag då?

91765-1226
Nr. 1

91765-1225
Nr.2

91765-1228
Nr.3

91765-1227
Nr.4


Helena var här igår och ansåg att nr. 1 var den bästa. Men då hade jag inte köpt nr. 4 ännu o denna är jag själv förtjust i. Bäst gillar jag dock nr. 2 men den känns lite för höstig. Vad tycker ni? jag behöver verkligen eran hjälp!! Tips på smycken och håruppsättning önskas också!

Måndag morgon

Nu sitter man här med fyra veckors semester bakom sig o kan egentligen inte minnas en endaste riktig jävla semesterdag. O bara tanken på att det är 11 månader kvar till nästa....ni kan ju förstå själva.

Jaja, jag har inge ångest iaf! Tycker det ska bli kul att åka tillbaka till jobbet o träffa alla härliga barn. Nu måste jag in i duschen, ska åka om ca 50 min. Det är nog det värsta, restiden.....den som inte störde mig det minsta innan jag börjat pendla.

Lördagsångest

Hör talas om det ordet förr? Lördagsångest, jomen ser ni det kan man ha. OM man vet att detta är sista fria dagen ever...eller iaf på några månader. Idag skulle vi kunna göra vad som helst, åka nästan var som helst o komma hem när som helst. Men i morgon då är det söndag o natten innan jobbardagen. då är man låst!

Ombergs turisthotell

När jag gifter mig ska jag ha min fest på ombergs turisthotell. Där var vi o åt i onsdags efter en snabbvisit på marken. Jättemysig gammal interiör och trevlig personal, god mat var det förståss också. Vi åt oxbringa med färskopotatis, rostade rotfrukter och senapssås. Frågan är ju bara om det är handikappsanpassat. Det tänkte jag inte på...jag måste helt enkelt åka dit o äta igen..attans haha!


91765-1224
tyvärr fotade jag från "fel" håll, det är vackrare direkt framifrån.

Svart snor i Oppeby

I  måndags var vi på utflykt ända til Oppeby, det ligger utanför Tanås ca två kilometer innan Österbymo. Dit åkte vi för att hjälpa Tova o Mattias inför det stundande bröllopet. Tovas föräldrar bor där på en jättevacker gård och bröllopet skall hållas där hemma.Tanken var att vi o Jenny med familj skulle åka tillsammans o ha med oss picknick o slita med att städa logen där festen skall hållas, men Jenny ringde på morgonen o Sixten hade kräkts. Då ville vi inte ha med dem så vi åkte själva. Jag kände mig tyvärr inte särskilt flitig under dagen, vi rensade lite på logen och sopade bort en massa halm. Det damma som tusan o jag hade helt svart snor när jag snöt mig i bilen på väg hem. Utöver det så hade vi en härlig middag på "rastplatsen", jag hade skurit grönskaer, stekt kyckling och en vegetarisk röra o så hade vi tortillias o en massa olika såser till det. Jättegott o extra härligt att äta utomhus.

Nästa lördag, den 11 augusti, så smäller det. Jäklarns vad jag längtar, det ska bli jättemysigt!  Vigsel i rosenträdgården och så fest på logen, kan det bli mycket bättre?


91765-1221
Mattias

91765-1222
Tova o Mattias blivande hem.

91765-1223
Mangårdsbyggnaden i Oppeby. Här skall renoveras o så tar Tovas föräldrar över det huset o lämnar det röda åt Tova o Mattias. Så som det ska vara alltså..