Ännu en dag

Ännu en dag har passerat och vi kommer närmre o närmre slutet på semestern... bara en vecka kvar nu, usch usch usch! Idag har vi vart i Lillsjön och badat med Westman, vi handlade lite lunch o hade med oss lite gött fika o åkte dit för att bada o ha det skönt. När vi kom dit upptäckte vi att det var någon slags thriathlontävling o det var precis tjockt med folk. Det har nog ärligt talat aldrig varit så mycket folk i Lillsjön på en o samma gång förr. Det var inget som störde oss dock då de bara befann sig i vattnet ca. 15 min.

Förutom att bada har vi även vart en sväng in till ikea, vi vär ju tvugna att kolla lite möbler om vi ska flytta in i huset. Det är väldigt roligt när tillomed Jonas är intreserad av hur vi ska ha det, annars så är det ju bara jag som inredningsfreak som bryr mig. För första gången i världshistorien kan jag även berätta att vi kom ut från ikea utan att ha handlat något, vi åt kvällsmat på restaurangen men inte en endaste pryl slank med oss hem.

Nu måste jag gå o sova, imorgon ska vi till kolmården med Jonas tre brorsbarn. Bäst att vara så utvilad som möjligt för att orka med en hel dag med de härliga busungarna.


91765-798
Westman med sina snygga dreads!!
 

91765-799
Jonas hade glömt sina badbyxor o fick ta mina shorts


91765-800
Allt folk precis vid starten på första grenen (simningen)

Endel människor blir alltid bra på bild...

...och passar i vad de än tar på sig...


91765-93

...sådana är Elin o Sixten.

91765-94

full rulle

Nu har det vart precis full rulle i två långa dagar. I onsdags var vi iväg och badade i Lorasjön med Jonas båda bröder med familjer. Det var jättehärligt i vattnet o jag hade jättekul. Jonas äldsta bror Daniel jävlades lite med mej o skvätte o höll på, jag skvätte förstås tillbaka o det hela slutade med att båda Jonas bröder försökte "dränka" mig. Det enda jag kunde säga mellan skrattattackerna var -Jag måste hålla för näsan.... då släppte de.

Efter badet så åkte vi till Huset, Jonas mittenbror Johan är snickare o han skulle hjälpa oss att ta en titt på huset så att det var ett bra hus. Vi var hela 7 personer (jag, Jonas, Jonas föräldrar, min pappa o Jonas bror med fru) som tittade på huset denna gång o alla var faktiskt överens om att det var ett jättefnt hus.
Vi pratade även med ägaren om ett bud och försökte komma överens.

Efter 2 timmar vid huset bar det iväg till Jonas äldsta bror där vi blev bjudna på grillad fläskfilé och klyftpotatis. Det var jättegott. Vi satt vid bordet i flera flera timmar o allt smakade underbart.

91765-807
Syskonbarn 1. Casper

91765-810
Syskonbarn 2. Alexander

91765-809
Syskonbarn 3. Alfred

91765-808
Johan, Alexander, Daniel och Alfred på bryggan


Gårdagen, tordagen, bjöd även den på en himla massa skoj. Då var det Johannamarken i Ödeshög o vi åkte iväg tidigt på förmiddagen för att hinna laga lunch till Jonas mamma när hon kom hem på lunchen. Sedan väntade vi på att Johan med familj skule komma så vi kunde gå ner på marken. Det var verkligen superhett igår så vi gick bara igenom marken en gång o sedan åkte vi viäg till Stora Lund o bada med Mattias. Där träffade vi Jenny o Olle med familj. Kvällen bjöd på grillning hemma hos Jonas föräldrar, jättegott, och sen så gick vi förstås ner till pubben. Där var det trubadurafton o livat som vanligt, vi åkte dock innan alla slagsmål började. Ingen Johannamarken utan slagsmål. Har tyvärr inga bilder från detta.

Föresten, huset ägare ringde igår o sa att vårt bud på huset var godkänt.... VI SKA KÖPA HUS!!!!!!!!!! Nu får vi bara se hur vi går till väga härifrån.

bad bad bad

Dagen började med att Jonas åkte till finspång för att hämta det sista ur Ingrids hus nämligen pianot. Det skulle fraktas ner til Ödeshög och Jonas föräldrar. För att göra det hela lite smidigare så bestämde vi att jag skulle åka till ödeshög för att hämta honom. När posten kom upptäckte jag att mina nya badkläder från Ellos kommit, detta gjorde att vi bara var tvugna att åka o bada. Som vanligt ringde jag till Jenny o hon var förståss på. Vi åte till Stora Lund och hade med oss lunch o hela faderuttan.Det var verkligen tjockt med folk, jag har aldrig sett så mycket folk där förut. Det blev iaf en jättehärlig dag med Jenny o Sixten. Vid 5-tiden kom även Olle o Tage o vi träffade Helena som skulle åka båt.

91765-309
Dum dum dum dum dum dum dum dum (jag leker hajen)

91765-310
Jenny o Siggelutten

91765-311
Jonas tyckte det var kallt o var svårbadad

91765-312
Sigge o jag långt ute i vattnet

Imorgon ska vi till ödeshög igen för fjärde gången denna vecka, då ska vi först till lorasjön, sedan till Eva o Daniel, vi ska kolla på huset för andra gången vid 5-tiden och efter det ska vi tillbaka till Eva o Daniel för att grilla med dem och Johan + familj. Åhh vad jag älskar när dagarna redan är uppstyltade. Då behöver jag inte känna någon press om mornarna.


2-års kalas

Igår var vi i Sya o åt alldeles nyupptagen färskpotatis med kassler o sås. Det var den första Syapotatisen för i år o attans vad gott det var. Vi plockade även lite på vinbärsbuskarna o krusbärsbuskarna, de var inte lika stora o fina i år som förra året. Sedan, för andra dagen i rad, var vi uppe på omberg hos Jenny o Olle. Sixten fyllde två år o vi hade ett litet kalas med endast vi fem. Iom att de snart ska få tillökning i familjen så vill de vänta med att fira hans födlsedag tills nya bebisen kommit hem. De säger ju att det är viktigt att det äldre syskonet får lika mycket uppmärksamhet som bebisen så då passar det ju bra att fira Sixten då istället. Vi hade iaf med oss en liten present till honom. En jättfin vattenpistol. När Sixten var här i lördags älskade han att skjuta med grannens vattenpistol så vi tyckte att det var en bra present. Den passade bra för att skjuta på hönsen med, så att de inte norpade någon tårta.



91765-304
Sixten har precis öppnat sitt paket


91765-305
Jonas o Jenny hjälper Sixten att fylla på vatten. Nu får hönsen akta sig


91765-306
Sixten med vattenpistolen, alldelles skjutklar


91765-307
Jenny hade bakat världens godaste chokladtårta



Efter kalaset skulle Jenny, Olle o Jonas åka till en kille i ödeshög som har tusentals LP-skivor. De skulle få en liten tjuvkik bland de skivor som han ska sälja på Johannamarken på torsdag. Jonas handlade för femhundra, han var riktigt lycklig resten av kvällen. Själv åkte jag en sväng till Jonas mamma och sedan fick jag väntan på dem på parkeringsplatsen, jag roade mig genom att fotografera mig själv.



Vadå full?

Igår var en jättetrevig dag.... Jonas var bakis! Han som knappt erkände att han var full dagen innan. Vi hade bestämt med Jenny o Olle att åka o bada med dem om vädret var fint, tyvärr var Jonas lite dålig långt in på eftermiddagen så det blev inget av med det. Det gick dock ingen nög på mig jag tittade på Australias Next Top Model, alla avsnitt på en dag. Jag älskar de programmen, tycker om att se deras plåtningar o hur bilderna blir iom att jag själv är väldigt intresserad av att fotografera.

Fram emot 5-tiden kom vi iaf iväg mot Omberg och Jenny o Olle. Vi skippade badet och åkte direkt till dem och grillade korv o åt en jättegod kaka. Där uppe var det full rulle, hönsen var ute o norpade mat, katten likaså. Olle gjorde sina berömda mickstativ, Jenny o Rolf grillade korv o Sixten, Jonas o Jag bara myste. När myggen blev för jävliga gick vi in o lyssnade på lite musik, åt solroskärnor och drack te. På vägen hem stannade Jonas o jag vid blomsterkiosken i hillingstad o köpte lite vackra liljor. En rätt skön dag faktiskt.


91765-299
Olle borrar med sitt nyinköpta borr från Hejla motormarknad


91765-300
Jennys vackra växthus med en massa fint i

91765-301
Hönsen var ute o norpade mat, Sixten förlorade en halv korv

91765-303
Rolf sitter i den sköna hänggungan under ekens lövkrona

91765-302
Körvdags



Kalas med gänget

Vi hade lite grillkalas med "gänget" här igår. Det var Jenny, Olle, Sixten, Tova, Mattias, Kalle Brax och vi.
Vi grilade, spelade kubb och hoppade studsmatta. Jonas, Jenny, Mattias och Olle hade en timme av inbördes beundran då de spelade  låtar från den gamla goda tiden då de spelade i band. Iom att jag var deras största fan sjöng jag förstås med. Det var härliga tider det o va kul det är att få höra de gamla godingarna spelas igen.

Vid halv 12 gick vi in o halva gänget satte sig vid datorn för att spela gitarr o lyssna på musik. Jag fixade i köket o satte mig sedan i vardagsrummet där Olle hade sagostund för Sixten ur en av mina inredningstidningar, han läste om virke och isolering o Sixten somnade på fem röda.

Vid halv två var det dags för Jenny med familj o Brax att åka hem o då passade vi andra också på att gå o lägga oss.  Tova hade redan somnat i soffan o Jonas blev lite dålig o spydde en himla massa gånger dels en gång ut genom fönstret på en markis. 2 på natten fick jag springa med en massa vatten o vattna markiser....

Allt som allt var det en jätterolig kväll, alla hade det trevligt maten var god och vi konstaterade att Lillan egentligen är en Lillen .


91765-801
Jonas med gittaren, en vanlig syn här hemma.

91765-804
Kalle lärde Sixten hur man sköt vattengevär, vi var halvblöta allihopa sen.


91765-805
Allihopa samlade (utom Olle, Sixten o jag)


91765-803
Jenny o Mattias jämför magar. Mattias i fjärde månaden o Jenny i nionde (18 augusti)


91765-802
Gravid o röker?? ajjabajja


91765-806
Vilken fin faimljebild... men vänta, vem är det som försöker norpa en bulle??

Sixten

91765-313
Den vackraste bilden jag fotograferat.
Sixten sover.


Liseberg

Igår var vi på Liseberg med en himla massa folk. Vi åkte ner med våra förra grannar Åsa o Mattias. Någon timme efter oss kom Jonas föräldrar samt Jonas bror med familj. Väl där träffade vi även Elin som flyttat till GBG från Ödeshög, hon är bartender där. Dagen var jättehärlig och vädret var nästintill perfekt. Jag mådde dock illa periodvis efter dagens första karuseller. Vi öpnnade upp hårt med Flumride, Balder och sedan Kanonen. Efter det vågade jag mig inte på några fler karuseller utan åkte endast Colorado och blev genomblöt. Åsa o Mattias däremot var riktiga karusellfantaster o bangade inte på nåt. De tillomed läste tidningen i blen på vägen hem, inte illa.


91765-290
Jag i bilen på vägen dit


91765-291
Hela gänget samlat (från vänster) Marianne, Alex, Jonas (skymd), Christer, Casper, Elisabet, Johan, Mattias och Åsa. (Elin o jag är ej med)


91765-292
Mattias visar hur stark han är

91765-293
Trots att Jonas ser klen ut var han o Mattias jämnstarka
91765-294

Åsa provade också vad hennes muskler går för


91765-296
Elin den lilla lyckosten la tre kronor i tobleronehjulet o vann storvinsten...hrmksdhfhksjs


91765-295
I bilen hem var Åsa sååååååå trött


91765-297
Mattias också... undra va de hade gjort natten innan.....

DYRT

Idag var vi hos veterinären med Sally. När Sally kom in igår så hade hon blod i rumpan, jag blev jätteorolig och det första jag gjorde imorse när veckarklockan ringde var att ringa till veterinären. Väl där så kunde han inte hitta något fel i rumpan men hon hade ett sår på ena tassen som tydligen gjorde väldigt ont, hon viasde det genom att hon haltade. Efter ca 30 min av klämmande, lite rakning och två sprutor av något slag, med fyra småtabletter, lite "pasta", kompresser, saltlösning och ca 700 kr fattigare åkte vi hem igen med en halvt om halvt välmående Sally. Va skönt at det inte var något allvarligt.


91765-298
Snuttgurkan har ont i tassen

Tisdag Onsdag

Det har varit två fartfyllda dagar, Tisdagen var vi iväg på barnkalas hos Jonas ena brorsbarn Alexander och fikade o hade dett gött. Alex fyllde fem år och av oss fick han en en heldag på kolmården tillsammans med sin bror och sin kusin. Vi åker söndagen den 30 juli. Vi var där förra året med och hade det jättehärligt och då barnen redan har alla leksaker som kan tänkas så passar det bättre att ge dem en upplevelse. Kvällen spenderade vi i Sya och gjorde egen kebab...mumma....

Onsdagen var vi i Finspång och rensade det sista i Ingrids hus, vi fick med oss lite mer fina saker hem som redan har åkt upp på vinden. Vi åkte med Jonas föräldrar och träffade Jonas mammas bror med fru där och pulade från halv 10 till 3-tiden. Sedan åt vi mat på Finspångs golfrestaurang och tittade på dem som slog ut från första hålet. När vi kom hem så städade o fixade vi lite och sedan såg vi en film.


Bakom mina solglasögon


Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv... allting blir så vackert genom....
 
91765-33

91765-39


91765-34


Viudden

Det började med middag hos farmor ihop med Åke. Stek, sås, potatis och stekta ägg till efterrätt (grädde med en persikohalva i). Det var jättegott!! Sedan åkte vi ut till Viudden vid sjön Glan. Där har Åke sitt sommarhus precis vid vattnet. Vi pratade och fikade och tog sedan en tur ner till klipporna för att bada. Det blåste på rätt rejält idag så endel vågor var nästan meterhöga. Det var faktiskt väldigt läskigt att bada för vissa vågor var så höga och starka att man sveptes med dem, jag höll mig in till klippkanten hela tiden och skarapade upp både ända och ben. Den sista vågen som sköljde över mig knuffade mig säkert 1 meter bakåt rakt mot klipphällen. Men vattnet var underbart varmt och både Jonas och Åke vågade sig ut längre. Sedan blev det korvgrillning och Jonas o Åke spelade lite tillsammans, Åke på dragspel/keyboard o Jonas på gitarr och jag löste korsord.


Åke påväg ner till vattnet, kolla vågorna.
91765-286


Farmor uppe på klipporna
91765-287


Jonas påväg ner i vattnet
91765-288


Jag, nybadad och uppskrapad
91765-289

kissarna


Vi har fyra katter för tillfället. Tre av dem kallar Jonas för våra, den fjärde  tog vi hand om för ca 3 veckor sedan då hon helt plötsligt dök upp här på gården. Jag kallar dock alla fyra katter för våra och jag håller på att indoktrinera Jonas hjärta med lillkissen Lillan så att han inte ska kunna lämna bort henne när vi flyttar.

Vi har tyvärr redan hunnit ha 3 katter som försvunnit. Först hade vi Sötnos, en liten söt kattunge som tyvärr kissade inne, henne fick vi lämna tillbaka. Efter detta tog vi en katt från ett stall här i närheten, hon hette Skrållan. Skrållan var verkligen vår bebis, den finaste och mest tillgivna katt man kan tänka sig. Skrållan blev påkörd av en bil för ca 1 år sedan och vi fick avliva henne. Jag saknar henne fortfarande jättemycket. Därimellan har vi även haft en katt som hette Nisse, han trivdes inte så bra här så han bestämde sig för att flytta någon annanstans.



Äldst av våra katter nu är Maja, hon är 6 år och henne köpte vi från ett katthem i maj för två år sedan.
91765-116


Som sällskap till Maja då Skrållan gått bort köpte vi Skilla. Skilla blir ett år i Augusti och är en blandning mellan Bondkatt och Skogskatt.
91765-118


Eftersom att det var ett så sort glapp mellan Maja och Skilla ville vi ha en yngre lekkkamrat till Skilla, därför köpte vi Sally. Sally är ca. tre år och är en blandning mella Perser och Skogskatt
91765-117


Sist och minst kommer Lillen, han är ca 4 månader och världens busunge. Nu har Skilla äntligen någon att busa järnet med.
91765-119


Ps

det skulle även ingå en gammal fin husvagn i huset... precis vad jag alltid önskat mig!!!

Huset

Idag var vi iväg och kollade på huset, det var inte riktigt mitt drömhus men det fungerar. Jag har alltid tänkt mig att jag ska bo på landet, i ett STORT hus med STORA rum och en STOR trädgård. Detta var ett vanligt Svensson-hus, helt vanligt!

Jag har börjat inse att vi kanske inte kan hitta drömhuset med en gång utan att detta vore en bra början, huset har stora möjligheter och vi skulle säkert kunna få det jättefint. Det som grämer mig mest är trädgården, den var bara en endaste stor gräsmatta i princip, och att plantera ett träd så som alla säger tar ju minst 10 år innan det blivit så stort som jag vill ha det. Allt sånt tar för lång tid, jag vill ha det perfekt med en gång! Men huset gillade jag jättemycket, och då vi har bekanta som har ett likadant hus så vet jag ju hur fint det går att få. Jag är sugen och Jonas är sugen, hoppas bara att damen i fråga är lika sugna som vi!



 
91765-22

Alla pojkars dröm

Tvärr Jonas, riktigt så lång är den inte....you wish91765-115

Dagen efter

Igår åkte vi till Jonas föräldrar i Ödeshög, det är andra dagen vi är där och vi ska antagligen dit idag igen. Det känns verkligen som om vi skulle tjäna mycket pengar på att bo i Ödeshög. Vi får hoppas att huset är något intressant.

Dagen igår var trevlig, Jonas bror Johan med fru Elisabet och ena sonen Casper kom även de till Ödeshög för att lämna av Casper då de skulle ha en barnfri kväll. Vi fikade och pratade hus, de ska just renovera både kök och badrum i sitt hus, Jonas föräldrar ska byta alla fönster i sitt hus och vi pratade förstås om det hus vi kanske ska kolla på idag. Det är verkligen roligt  att få höra vad de andra har för planer och hur de vill att deras hus ska se ut. Själv är jag en stor fantast av vitt, jag vill ha vitt överallt, och just nu har vi princip vitt överallt. Om vi skaffar ett hus så är det ju dock inte bara jag som har något att säga till om och jag tror inte att mina drömmar om vita väggar, vitt golv, vitt tak och vita möbler går igenom. Jonas tycker om när det bryter av med något riktigt mörkt i allt det vita, o visst det kan fakstikt jag med tycka är snyggt.

Jaja, slutpratat om det, ingen idé att sitta här och elda upp sig för precis som de hus vi kollat på innan så kan ju detta hus visa sig inte vara något för oss.

Efter att Johan o Elisabet hade åkt så grillade vi lite kött och åt färskpotatis i ugn, mmmmm. Sedan lekte vi med capser resterande tid av kvällen. Vi sparkade boll, hoppade upp och ner för trappen och avslutade med en lek där jag stod och blåste i ett vindspel medan Capser sprang runt runt runt på gräsmattan och ramlade med jämnamellanrum. Kan man bli mer stimulerad???


Jonas mamma med solhatten på
91765-113

Jonas pappa visar upp sin bästa sida....
91765-111

Elisabet, Jonas brors fru
91765-112

Johan, Jonas bror
91765-110

Casper, vår Gudson (sötnos)
91765-114


Idag ska vi som sagt antagligen till Ödeshög. Jag ska ringa till Jenny nu för att se hur det blir. Spännande spännande, håll tummarna!!

Åh vilken underbar dag

Dagen blev precis så undebar som jag hoppades på imorse. Vi har bara haft det skönt och tagit det lugnt hela dagen. Vi började med lite bad och sol nere i naturreservatet i Stora Lund (världens bästa bad). Vätterns vatten är helt underbart friskt, idag var det dock lite väl friskt då det blåste innåt och allt kallt vatten sköljde över oss. Vi hade sällskap av höggravida Jenny och Sixten som mötte upp oss där. Sixten är en riktig badälskare och hade vattenkannan i handen nästan hela tiden. Alltmöjligt blev vattnat, Jonas, stenarna, brygga och mammas fötter. Vi åt lite sallad till lunch och pratade en massa strunt ooch timmarna gick. Vi är otroligt duktiga på att prata strunt.


Jenny (bebisen) och Sigge äter lunch
91765-282

Sigge vid bryggan. Vilken fin bild, vilken duktig fotograf (jag).
91765-13

Jonas påväg ner i vattnet, det ser bara liiite kallt ut (Kolla bröstvårtan...haha)
91765-283


Efter badet bar det av till naturum där Sixtens pappa Olle jobbar. Vi fikade och åt lite glass och slappade ännu mera. Sixten var inne i upplevelserummet och provade allt man kan göra och Olle pratade med turisterna om omberg, han passade även på att öppna toalettdörren för en av tanterna medan hon satt på toa. Pinsamt värre...hahahaha.


Olle utanför naturum, han berättar om något äldre lantbruksverktyg som han ska tillverka (jag tycker snarare det ser ut som något snuskigt)
91765-284

Jag utanför naturum i min nya vita klänning/linne (99 kr på Lindex. Älskar att fynda)
91765-285


Dagen avslutades med ytterligare en tripp ner till gränna och deras goda pizza, sedan en glass med tre stora kulor. Lite fotbad i lagunen och en titt i hantverksaffären. Åhh vad mycket vackert det fanns.
Förresten, vi fick tips om ett nytt hus idag. En äldre dam som vill sälja sitt hus utan mäklare. Vi har sneglat lite på det innan så på söndag ska vi antagligen dit för att se om det kan vara något för oss. Spännande spännande.

godmorgon

Godmorgon godmorgon, hör fåglar sjunga glatt. godmorgon godmorgon i kööörrrr....åhhh så underbart att för första dagen på semestern vakna till lite sol. Igår var halvklart med vissa solstänk o det var lite varmt men såhär lovande har det inte sett ut på länge.


Gårdagen bjöd på mycket roligt, vi var i berg o spelade minigolf med mrfar. Jättetrevligt, jag kom sist på minigolfen men Jonas o morfar kämpade tappert om förstaplatsen. Jonas vann med endast två slag. Morfar var nog väldigt stolt över det, tävlingsmänniska som han är tog han det hela på blodigt allvar. Nu vet jag var min tävlingsintinkt kommer ifrån.. haha.

 
Vem har snyggast stil? Absolut morfar, har aldrig sett  någon hålla så långt ner på klubban förut, men så är han ju kort också....

Efter Berg så åkte Jonas o jag till IKea, Jippie va mycket fint det finns där. Iom att de kallar mig för den levande ikeakatalogen så visste jag ju iofs vad jag skulle ha redan innan, men lite kan man ju få titta o reta Jonas.

Efter detta så åkte vi till Sya o tog en tur med båten, o vilken underbart härlig kväll det var!

Jonas sätter i motorn, vilket fint grönt vatten. (det var fakstikt fint)
91765-108

Jag ror, jag är en riktig baddare på det sålänge inte årorna fastnar i alla vattenväxter.

91765-106
Jag och Jonas
91765-9

Besök

Semesterns första besök idag. Jonas bror var här för att hämta vår gamla TV, lite kaffe o skitsnack o tiden rulla på. Vad trevligt det är med folk som känner sig som hemma var de en är. Fötterna upp i soffan o Tv- dosan i handen med en gång. Det gillar jag.

Nu ska vi snart iväg till Berg för att ta en fika o kanske lite minigolf. Jag får panik över att det snar gått en vecka av semestern o vi har inte gjort något roligt. Spenderat mesta tiden här eller i Sya. Varit i Gränna o ätit deras berömda pizza, men sen har det inte hänt mycket mer. Vi hoppas på bättre väder nästa vecka så att man kan lägga sig vid något bad o bara ha det skönt.

Nu ska vi åka. Hoppas vi har tagit på oss rätt kläder, vädret ser lite ostadigt ut....

first time

jag



This is me, påpälsad och fin. Togs förra veckan... hahaha. Efter att ha läst blogg efter blogg med allt intressant folk gör nuförtiden insåg jag att även jag kanske kunde roa någon. Om inte annat så roar ju detta mig själv då jag faktiskt har något att göra.

Idag är det väldigt tyst här hemma. Bara Majja, en av kissarna, ligger här vid mig o piper lite så fort jag rör på mig. Jonas, min sambo, är iväg till finspång för att tömma sin mormors hus. Ingrid gick bort i våras och nu är huset sålt och allt ska förståss bort. Det är märkligt hur mycket saker äldre egentligen har. Men med den takt jag handlar saker nu så lär väl vi  behöva 25 rum o kök eller så när vi blivit gamla.

Sälv ska jag in till stan och hälsas på mormor på kyrkogården. Rosorna från Skeda har just slagit ut och jag tror att hon gärna skulle vilja ha några. Sedan ska jag till morfar så även han får några att titta på.

Efter det bär det av till finspång för mig med. Även om jag inte är så bra bärhjälp så kan jag ju vara sällskapsdam... det är jag duktig på.