Småfirande

Idag var Alle här o firade mig (jag fyller på lördag, ifall nån missat det). Alle-Balle o Jonas o jag lagade kycklingwrap och fikade på goda biskvier som Alle hade med sig, mumsigt värre!!  Jag fick två presenter av Alle o båda två var helt perfekta, det ena var en spegel och den andra en slags hylla med förvaring i, jättevackra båda två. Alle hade förstås tänkt på att vi snart ska flytta o att det går år mycke saker för att fylla upp ett helt hus. Det är verkligen kul när en människa känner en så bra att de vet vad man tycker om! Längtar tills vi flyttar o jag får sätta upp dem i nya huset!!

 



Winnerbäck

Sitter o spelar Kung på datorn och lyssnar på en massa bra Lars Winnerbäck. Gillar faktiskt  hans demolåtar bäst, de känns mest Winnerbäck för mig. Nu är jag ju varken ett jättestort faan eller någon kunnig människa när det handlar om Lars Winnerbäck, men en åsikt o en smak har man ju alltid. Bäst gillar jag förstås Kom änglar och Du får mig, men Mer än vad jag har och Balladen om pippi o alla är väldigt bra med. Påminner om den gamla goda tiden då jag umgick med Helena, Helena är världens största Lars-fan. Vi lyssnade på hans demon hela somaren 2000.. (rätt nu??..haha) världens roligaste o bästa sommar... ljuva minnen!

Födelsedag

På lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag åår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag åår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag åår, på lördag fyller jag ååår, på lördag fyller jag åår.

Dogsitter

Idag var Alexandra här på lunch, hon fick smaka min goda lasagne som jag gjorde igår. Med sig hade hon sina två söta små hundar Nikita och Arthur. Nikita skulle börja på hundkurs idag så fijk vara hundvakt åt världens sötaste  Arthur. Vi tog en sväng in till min morfar i linköping o fikade o åt lite kvällsmat. Jag tror Arthur tyckte resan var rätt tråkig, men han fick lite godsaker nersmusslade till sig så helt bortkastad tid var det nog inte. Vi tog en liten promenad i grönområdet o hade det allmänt trevligt. Morfar blev lite förtjust i Arthur och pratade bebisspråk med honom o kallade honom för kissen...hihi... På väg hem stannade jag på ett av mina nyfunna svampställen och hittade massor kantareller, tyvärr var de pyttesmå. Men snål som jag är kunde jag ju inte lämna dem alla där åt nästa svampplockare så jag tog med dem hem.... några finns dock kvar, väl gömda!!!

91765-95
Morfar

91765-96
Arthur

J*vla skit

Faan vad jag hatar när männsikor inte håller vad de säger. Tills på fredag ska vi läsa fyra kapitel i två böcker, den ena boken fanns att skriva ut via internet och den andra har cathrine i min grupp lyckats låna. Igår lånade hon i sin tur ut den till en tjej i vår grupp o de bestämde att de skulle mailas vid under dagen för att bestämma när o hur hon skulle lämna tillbaka den. Jag o catrhine bestämde då att jag skulle hämta boken idag istället så jag kunde läsa den till imorrn. Jag mailade tjejen precis som de hade bestämt men har inte fått något svar ännu. Jag har skickat ett sms men inget svar. Faan va jag hatar att folk inte kan hålla vad de sagt! Ska man behöva ringa hem till henne nu då, en människa jag knappt känner??
J*vla skit!!

Ludvig

Pratade med Jenny nyss, de var hemma o allt var bra. Lilla Ludvig var väldigt snäll och tyst. Han sov bra, åt bra o bajsade bra. Allt var bra! Nu består familjen tydligen av  tre barn, alla med olika hårfärg. Tage rödhårig, Sixten ultrablond o lilla Ludvig var mörk. Spännande spännande... haha. På fredag ska vi åka till Jenny o Olle o kolla in nya bebisen o hälsa på Sixten. Jag längtar!! Vi har köpt jättefina saker till den nya bebisen o till Sixten, kan tyvärr inte visa här då jag inte är riktigt säker på om Jenny är en av de som läser min blogg.

Måste sluta, håller på o fixar en årsförbrukning av lasagne...

svampställe

I söndags (igår) var jag ute med min granne Tania o plockade svamp. Vi hade bestämt att gå ut tidigt på morgonen för att inte slösa bort så mycket av dagen. Jag lånade Jonas nya regnjacka o hade stövlar o hela kittet. Det började rätt så dåligt, men efter ett tag stötte vi på ett annat par som gick i rask takt. Vi förstod att de hade ett ställe o hakade på dem, men vi låtsades inte om det.  Turen slutade med en massa regn, åska o blixtar. Nio svampar av varierande sort och en dygnsur Tania. Men nu har vi iaf hittat ett svampställe, även om det delas med många andra...

Sjung o var glad

Igår var jag först inne en sväng med min nya granne, Tania, på IKEA. Vi handlade lite bebiskläder, lite vuxenkläder, skor, saker på IKEA o sedan tog vi en tur på rusta. Där sprack den månadsbudgeten...haha. Det var jätteroligt och vi var packade som små sillar när vi åkte hem i Tanias söta lilla bil.

På eftermiddagen åkte vi till mamma o pappa i Sya för att umgås lite o rätt som det var dök Lennart upp. Han hade med sig en massa svamp, kantareller som var stor som en halv hand. Han kan plocka svamp han! Vi satt hos mamma o pappa hela kvällen o sjöng o spelade, Lennart är jätteduktig på att spela o sjunga o han o Jonas har nästintill samma smak. Vi drog hela repetoaren med Beatles, Stones, Mauro scocco, Anna-Lena Lösben, Fred Åkerström, Magnus Carlsson, Mikael Wieh, Björn Afselius, Weezer, Kinks, Pearl Jam osv. osv. Väldigt vid spridning på alla dessa musiker!Vid 1-tiden åkte vi hem från mamma o pappa, då hade vi nog suttit o sjungit sedan halv 9. Att det kan vara så himla kul att bara få sjunga, spela o umgås...tyvärr kan vi ju aldrig en hel låt, men vi kan massor av låtar istället. Jag kan kanske bara en textrad här o där, men melodierna minns jag utantill. Mamma var med oss hela tiden o bara satt o njöt. Det är sådana kvällar man verkligen minns!!

Bebisen är här

I fredags kl. 9.18 fick jag ett sms:s från Jenny att de var på väg in till BB. Påväg ner till gränna fick jag ett sms från Jennys syster att det blev en pojk. Mer har jag inte hört från dem men nu är den äntligen här... längtar så efter att få se den!


Tidig morgon

Fredagen började med att jag gick upp i ottan för att gå in till grannbarnen och göra dem redo för dagen. Mamma Anna öppnade på sitt nya jobb o pappa Fredrik var på läger med sina nya klass o var borta några dagar. Då Anna var tvungen att åka redan klockan sex hade hon inte någon barnomsorg till sin barn så jag fick rycka in o hjälpte dem igång. Det gick bra, men jag blev lite stressad då vi skulle åka iväg o jag inte hittade några bilnycklar, jag blir väldigt tjurig i stressade siuationer. Att jag själv skulle iväg till skolan vid halv nio gjorde inte saken bättre, tio över åtta var jag här hemma igen... att det tar så lång tid närman har med barn att göra..haha!


På kvällen tog jag o Jonas en sväng ner till gränna/pir kro och myste lite o för en gång skulle åt jag inte pizza. Jag beställde in en ungsbakad kycklingfilé med gratinerad duchesspotatis på ananasbotten. Det visade sig vara kycklingfilé med SVAMPsås och potatismos som de spritsat ut o haft lite i ugnen. Då förutsättningarna för denna maträtt inte var så bra från min sida sett så var det fakstikt himla gott ändå. Svampsåsen smakade inte så mycket svamp o det övriga var helt OK det med... men för 119 kr kunde jag nog ha ätit godare. Jonas tog förståss samma gamla pizza som vanligt o blev som vanligt helnöjd. Man ska inte prova nya saker... det bara är så!!

Internet

Nu har det där j*vla bredbandet krånglat igen, från torsdag till lördag kväll  fungerade det inte. Det känns verkligen roligt nu när skolan börjat o vi skickar typ allt via mail. I torsdags var jag iaf inne på IKEA med mina grannbarn, jag passade på att utnyttja dem lite till att köpa några förvarinsboxar som var billiga. I IKEA-häftet stod det at man bara fick köpa två per hushåll så Julia o Linn fick låtsas köpa till sin mamma. Vi fikade o lekte lite på barnavdelningen o sedan åkte vi hem igen. Väl hemma drog jag fram allt jag har i min textilgarderod (det vill säga en hel del). Sedan så började jag att färgsortera mina tyger i dessa boxar, det blev sju boxar med tyger. Jättefint blev det verkligen.

Mitt i alltihopa kom dock en av mina grannar in o hade hittt en till kattunge, denna gången  hade den lilla kissen legat precis vid järnvägsspåret så grannen hade fåt hoppa över stängslet o skyndat sig in. Den var helt genomsur o hade typ olja i halva pälsen, enligt vår andra garnne har den legat där i minst ett dygn, PRECIS VID JÄRNVÄGSSPÅRET. Stackars kisse!! Nu är den iaf torr o nästan välmående o bor inne hos vår granne som pyssslar om den så väl.

Jessica o Jonas

Ytterligare en tjej som jag fotat några gånger är Jessica. Jessica o jag har varit kompisar sedan vi var riktigt små, våra föräldrar umgicks mycket och jag var hos dem stortsett hela somrarna. Egentligen så var jag kompis med Jessicas storasyster Pernilla när vi var små, men under årens lopp har det blivit mer att Jessica o jag umgås. Dessa bilders togs på Jessica o hennes fästman (ojojoj) Jonas i början av sommaren, de hade båda pressat rejält o var bruna som pepparkakor. Jonas jobbar som byggare av något slags så hans bränna kom nog rätt naturligt, men Jessica hade nog legat i. Väldigt fina.


91765-813
Jessica

91765-814
Jonas

91765-812


91765-811

Då några av bilderna var mer avklädda vill jag inte visa dem här på Internet! Tog även bilder som inte visar särskilt mycket av Jessica för man vet ju aldrig!

PS. Tänkt om det fortfarande vore sommar...attans...

Magont är aldrig kul

Idag har jag varit "barnvakt" åt Julia, grannbarnet. Mamma Anna började jobba i fredags och plingade på här imorse o frågade om jag kunde låna henne en hundralapp så hon kunde ta med Julia till jobbet på tåget. Jag hade ingen hundralapp löst men erbjöd mig att vara barnvakt istället. Julia tyckte det var helt ok o vi har suttit en hel dag o bara tittat på film. Julia började tvåan i måndags så jag anser inte riktigt att jag kan kalla det barnvakt, men det är någon slags tillsyn iaf. Dagen har varit väldigt behaglig, vi har sett Harry Potter, Nanny McPhee och till sist Kjejsarens nya kläder två, lagat oss lite mat o bara haft det mysigt. Sedan så fixade jag lite i köket så stackars Anna som inte är van vid att jobba slapp fixa sånt när hon kom hem. Kan ju bara tänka mig hur kul det måste vara efter en lång arbetsdag, hoppas verkligen någon gör så för mig sen när det blir dags...haha.


91765-191
Stackars Julia hade ont i magen

Lunch på stan

Igår, innan jag fick skynda hem för att leta  efter Sally, var jag på stan med Natalie, en gammaltjejkompis som jag inte träffat på lääänge. Vi tog en sallad på Linds café och pratade o hade det mysigt. Jag och Natalie bodde grannar som små o lekte ofta, vi var som bästisar, när vi började bli äldre så slutade vi umgås och nu så träffas vi typ aldrig. Nataie bor i Göteborg, det kan ju ha viss inverkan på varför vi aldrig träffas, och det var jättekul att höra om alla henes bravader. Nothing suprises me... Hoppas vi ses snart igen!!


91765-79

Sally är hemma igen!!


91765-190

Nu är vår älskade Sally hemma igen, vi har precis varit o hämtat henne i en rivningslokal ca. 1 km härifrån. Några skolbarn hade sett henne sitta i fönstret o skrika o sedan hade någon utav dem med förälder varit här o plingat på, kanske hade de sett en lapp eller så. Jonas åkte dit med en gång men det fanns inte en skymt av någon katt, vi åkte ytterligare en gång när jag kom hem, men fortfarande ingen Sally. Jonas slog in dörren o kollade inomhus o ropade överallt men ingen katt. Vi åkte hem igen o  pratade med grannbarnen (en av tejejrna går i klassen) o då visade det sig att vi antagligen inte varit i rätt rivningshus. Tredje gången gilt, vi åkte dit igen, hitta rätt rivningshus o nu är Sally äntligen hemma!!!!!

Tack o lov!!

Vimsig

Idag började vi skolan, jag åkte in själv till Nkpg och stressade upp till skolan för att hinna i tid. Betalade 13 kr. på bussen för att tågvärden ej kunde lösa mig ett månadskort med betalning med Visa. Väl där sprang jag till vår sal o ryckte i dörrhandtaget...va, låst? Hitta på någon som hade ett passerkort, nehej det funkar bara att öppna dörren för lärare. Vad gör jag då? Inga pengar på mobilen, kan inte ringa någon på insidan o be dem öppna åt mig... Nehe, får väl åka hem igen. På bussen, betala 13 kr igen. Tåget i 40 minuter igen. Kollar på schemat hemma, FEL SAL!!!

.....

Sex saker jag inte får göra...

91765-816

  • Slicka på osten
  • Rota bland soporna
  • Äta en annan katts kräks
  • Leka mullvad i kattsandlådan
  • Leka med mattes tår när hon sover
  • Klättra i den nytvättade upphängda tvätten

NEEEJ!!!


Svamptur

Igår eftermiddag gick Jonas o jag på en liten svamptur, vi var på jakt efter kantareller precis som alla andra. Vi var på två olika ställen och gick säkert någon timme men inga kantareller, inte ens spår av kantareller. Korgen var dock inte tom när vi kom hem, den var istället lite lagom full med KarlJohan-svamp. Själv äter jag inte svamp men när allt var rensat o stekt så var det en alldeles lagom portion till Jonas. Tyvärr kom det saker ivägen precis när jag stekt klart svampen, det ringde en tjej från Motala som trodde hon sett Sally. Märkligt lät det ju, men märkligare saker har hänt när det gäller katter som min pappa sa. Vi åkte iväg till Motala men såg tyvärr inte skymten av den katt hon sett. När vi kom hem var det dock alldeles för sent för att äta svamp, den ska vi äta ikväll istället. Jonas ska få varma mackor med svamstuvning och själv får jag la hyvla någon torr gammal ostkant.


91765-182

91765-181


lördagar är roligast

Igår var en trevlig dag till råga på allt. På förmiddagen var jag, mamma o morfar på kyrkogården och lämnade blommor till mormor. Jag hade plockat en jättefin bukett i mammas o pappas trädgård med rönbär, klematis, pionblad, hösteternell, höstrudbeckia o så den där gula blomman jag ej kan namnet på. Efter att vi vart på kyrkogården föreslog morfar att vi skulle åka o fika så vi tog en sväng till soldathemmet och fikade lite. Morfar är ju helt ensam hemma så han tyckte nog att det var skönt att få fördriva tiden lite, och iom att pappa inte var med (de drar inte riktigt jämnt) så tyckte han nog att det var ännu trevligare.

När vi kom hem igen så hämtade Jonas upp mig i Sya o vi åkte ner till Ödeshög där vi var bjudna på mat hos Jonas föräldrar. Johan o Elisabet med barn skulle också komma o vi skulle grilla o sitta ute. Tyvärr stod regnet som spön i backen o att sitta ute var det inte tal om. Efter maten spelade vi spel o hade det allmänt trevligt. Vi spelade Kampen mellan kvinna o man samt Så det kan låta. Det var jag som hade fått äran att dricka för kvällen o Jonas skulle köra så jag hade verkligen jättetrevligt. Jonas var dock den som briljerade i spelen, han och allvetande Elisabet kämpade tappert om förstaplatsen varje gång i Kampen mellan kvinna o man. När vi sedan kom till Så det kan låta var jag dock lite bättre, jag var typ den enda i som fakstikt vågade sjunga, en fördel om man spelar det spelet. Spelet Kampen mellan kvinna o man hade föresten ej spelats sedan första gången jag var hos Jonas föräldrar och träffade hans familj, för ca 4 år sedan, det var även första gången som Johan ringde till Elisabet. Det förde mycket gott med sig det där spelet, Johan o Elisabet har två barn, ett hus o har nyligen gift sig. Jonas o jag har visserligen inget av det där men vi ha hållt ihop i fem år.... (jaaa jag träffade inte hela Jonas familj förens efter ett år... det berodde inte på mig kan jag ju säga!)



91765-178
Johan o Elisabets bröllop
91765-179
En annan slags kamp mellan Kvinna o Man


Idag ska jag på auktion i Sya och sedan är vi bjudna på mat hos mamma o pappa.

MORMOR

Idag är det ett år sedan min mormor begravdes. Hon dog den 23 juli 2005 i en form av blodcancer. Hela sjukdomsförloppet gick så väldigt fort, hon svimmade hemma i köket och fick åka in med ambulans i början av april. Det visade sig vara cancer o de började ge henne cellgifter o allt som hör därtill. Vi firade morfars åttioårsdag, mammas femtioårsdag o mormors egen 82-årsdag på sjukhuset, allt i tron om att vi skulle få fira tillsammans ytterligare ett år. Den 17 maj kom beskedet att  mormor inte skulle överleva, cellgifterna hade inte bitit på cancern och det fanns inget mer att göra. Jag var den första i familjen hon berättade det för o jag blev så chockad eller något så jag bara sa att jag var tvungen att lägga på för vi skulle ha gäster (Jonas fyller år 17 maj). Någonstans inom mig vet jag att jag tyckte att hon lät ledsen när jag reagerade så, hon behövde säkert få prata. Det första jag gjorde var att ringa till mamma och berätta för henne o säga åt henne att ringa till mormor. Senare på eftermiddagen kom mamma o pappa hit för att fira Jonas, vi pratade om mormor, men inte på ett sådant plan att vi sa att det var slutet. Den kvällen ringde pappa för att se hur det var med mig, det var då tårarna kom o jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Den kvällen var den enda gången jag grät så mycket över att min mormor, min sjäsfrände som hon fakstikt var, skulle dö. Från det datumet blev hon bara sämre och iom att läkarna inget kunde göra så skickade de hem henne till morfar som knappt lärt sig att  ta hand om sig själv än. Min morfar som alltid verkat så skröpplig växte hur mcyket som helst, han tog verkligen hand om mormor och det gör man nog efter 53 års äktenskap. Men mormor blev aldrig bra, som hon faktiskt hoppades på även om läkarna sagt att de inget kunde göra. Intll sista dagen så pratade hon om vad hon skulle göra ifall hon överlevde. Onsdagen 20 juli var sista gången som mormor var vid medevetande när vi var där. Det sista jag sa till mormor var -Vi ses på fredag. Och hon sa- Vi får se....
När jag kom dit på fredagen "sov" mormor, hon hade fått lugnande och morfin redan på onsdagskvällen för att det var för jobbigt för hennes kropp att orka med. Hela torsdagen hade hon rabblat gamla psalmer de lärt sig i skolan o i sin dvala viosste hon att detta var slutet. Fredagen då jag kom dit helt ovetande var hennes sista dag i livet och vi var där nästan hela familjen. Natten mellan den 22-23 dog mormor, kl.12.00 väckte LAH morfar och kl. 12.05 gick hon bort. Halv nio på morgonen den 23 juli ringde jag till morfar och fick beskedet vi alla väntat, mormor var borta. Vi åkte in till mormor o morfar och tog ett sista avsked, det kom en läkare från LAH och dödsförklarade henne. Det var första gången jag såg och rörde en död mäniska, men tvärr såg den döda människan inte ut som min mormor, cancern hade förstört henne och hon var utmärglad i ansktet o hade nästan inget hår. Den 19 augusti var det begravning för mormor, det var min första begravning och jag grät ohejdbart. Jag och min kusin Anders var de som grät mest, om ca. 3 timmar för ett år sedan tog jag mitt sista asked till mormor. Jag saknar henne ännu varenda eviga dag!


91765-177
En Skedaros

Du har värnat om oss med stort hjärta
Altid sträckt ut Din hand
Vi kommer att sakna Dig oändligt
nu när Du rest till ett annat land
Men även i de mörkaste stunder kan vi le
när vi tänker på allt det fina
Du hade att ge
Med oss bär vi ljusa minnen blott
Från den tid vi tillsammans med Dig fått
Vila i frid lilla mormor

(ur Correns dödsannons, skriven av min kusin)

Lunch

Idag har jag varit iväg o lunchat med Alle igen. Vi var på mandarin o Alle hade med sig sin sambos lillasyster som är här på besök. Jag åt två små rätter, någon jättestark kycklingröra och friterat fläskkött och de andra åt bara den jättestarka kycklingröran. Det var helt ok det med, men inte toppklass här heller. Röran var inte särskilt god med det friterade fläskköttet o chillisåsen var absolut bättre än detvar på thai ho(r)a.

91765-176
Alle o Gabbi


uschan buschan lej

Sitter nu o gör en komplettering som jag dragits med sen början på året. Det märks tydligt att man inte rikigt är inne i det språk som används på utbildningen. Men kan ju inte pecis skriva som man gör här... det vore ju alldeles för enkelt..hihi! Var iaf tvungen att läsa om en av de tråkigaste o krångligaste böckerna vi haft på utbildningen, inte en enda mening kan vara skriven så att man fattar den. En ordbok skulle komma väl till användning. Sitter o ordbajsar lite o hoppas att jag förstått något av boken... attans att jag inte bara kunde vart frisk på seminariet så jag sluppit denna skiten. Det är ju såååå mycket enklare att prata om en bok som man inte fattat än att skriva om den. Pratar man bara tillräckligt  fort o mycket så är det ju ingen som förstår att man inte har nån koll...hahaha!! Måste ordbajsa vidare nu....

Barnvakt

Idag har jag varit barnvakt åt mina grannbarn Julia o Linn. De är 9 och 6 år och är världens mysigaste barn. Mamma Anna var iväg på anställningsintervju i Linköping så flickorna o jag har gjort en massa skoj.  Vi åt mat, exklusiva makaroner o korv. Sedan var vi ute med Alexandras två små hundar Nikita o Arthur, det var jättekul. Till sist så kollade vi på film o lekte hårfrisör. Man hinner med mycket när man är ung. Barnkär som jag är så vill jag ju altid vara till lags också så godsakerna har bara strömmat in, glass med kolasås efter maten, en varsin liten algrens bilarpåse från Alexandra, en varsin klubba o så en biskvi från Skafferiet. När mamma Anna kom hem hade hon med sig specialmunkar att fika på så barnen lär väl vara höga på socker i flera veckor framöver.


91765-17191765-170

91765-172
Bilderna är tagna precis i början av sommaren, vi tog en promenad o plockade lite fina sommarblommor.

Min älskling



91765-168

15 augusti

Idag var jag o lunchade med Alle på Thai Ho(r)a i Mjölby. Jag åt tre små rätter o Alle tog någon wokad biff. Det var helt ok, men inte toppklass. Det var friterat fläskkött istället för kyckling o den sötsura såsen smakade som utspädd ketchup. Kycklinggrilspettet var supergott, men jag gillar inte riktigt jordnötssåsen. Måste nog säga att jag tycker att mandarin är bättre.

91765-163
Alexandra "jag pratar alltid i telefon" Thell


När jag kom hem så bestämde jag mig för att baka lite, alla andra bakar så då blev jag med sugen. jag bestämde mig för att vara "nyttig" o göra chokladbrownies ur viktväktarnas kokbok. BIG MISTAKE, dom smakar jätteilla. Enda anledningen till att de får vara med i viktväktarkokboken är väl att de smakar så illa så ingen äter mer än en!! Men snygga blev de iaf!!


91765-165

 
91765-167

Helena

Helena o jag blev kompisar 2001, när jag gick i ettan på gymnasiet o hon gick i nian på högstadiet. Vi träffades över internet på skunk, haha. Helena bor i Ödeshög, där Jonas kommer ifrån, och man kan säga att det är hon som har parat ihop mig o Jonas (iaf första gången vi var tilsammans).
Sommaren 2001 umgicks jag o Helena jämt, o då menar jag verkligen jämt. Vi gjorde allt tillsammans o allt var verkligen kul! Det är den roligaste sommaren i hela mitt  liv. Nu träffas jag o Helena inte så jättemycket men ibland så umgås vi o då finns det inget roligare än att prata gamla minnen.
Helena var den första tjej som jag fotograferade, då var det med min systemkamera jag fick i studentpresent. Här kommer några senare tagna bilder. Dessa är från i vintras, de är tagna nere i stora lund.



91765-159


91765-162

91765-161


Snart åker Helena till Tahiland o ska vara där läänge. Jag hoppas verkligen att hon får det bra där!!

Pyssla

Igår fick jag ett sånt himla sug efter att få pyssla lite. Göra lite vackert här hemma. Jag tog en sväng till mamma o pappa o plockade lite i deras trädgård, jag hittade massor av gott o vackert. De hade tomater, äpplen, plommon, rönnbär, klematis, hösteternell, några vackra blad och en gul blomma jag inte kan namnet på. Utav detta (inte tomaterna o plommonen förståss) gjorde jag ett blomsterarrangemang att ställa på vårt vardagsrumsbord. Ett litet välkommen-hösten arrangemang. Tyvärr så hade klematisen vissat idag när jag tittade på det, men jag får väl åka o plocka nya!
(min kamera verkar ha fått spatt, igår kunde jag inte ta en endaste bild som inte var suddig, jag måste ha en ny, här handlar det inte om fotografen utan om kameran)


91765-158
Dagens skörd


91765-152


Såhär ser det föresten ut hemma hos mig. Inredningsfreak som jag är måste jag ju visa.
Tyvärr är alla dessa bilder också suddiga....j*vla kamera!!


91765-156
Köket


91765-154
Vardagsrummet


91765-153
Vardagsrummet


91765-157
Hallen


91765-151
Jonas musikhörna

Sovrummet kommer en dag då jag orkat  bädda ordentligt med kuddar o plädar o allt.

Bortsprungen

BORTSPRUNGEN

91765-150


Vår älskade lilla Sally har varit borta i tre dygn snart. Hon försvann i fredags kväll o sen dess har vi inte sett henne. Vi har varit överallt o kollat så hon inte har bivit instängd o vi har gått långt o ropat efter henne. Sally brukar aldrig vara långt härifrån, oftast ligger hon under grannens pionbuske o sover. Hon kommer så fort man ropar på henne o brukar absolut inte vara borta länge. Är det någon som vet vart Sally kan vara eller som sett henne så måste ni höra av er till oss. Vi är jätteoroliga!!
(fler bilder finns att se längre ner på bloggen)

Tjejfest

I lödags var det tjejfest här hemma. Tyvärr slutade det med att bara två, Alle o Anna, av de fyra bjudna kunde komma, men det gjorde inget för vi hade kul ändå. Vi lagade mat, potatis i ugn o foliebakad vitlökslax, pratade, skojjade, lekte med godis o hade allmänt roligt. Jag kläckte min sedan länge hemliga idée om att göra en "gril next door"-kalender o Anna o Alle nappade direkt. Nu ska vi bli kända o tjäna pengar!! Här nedan ser ni de första bilderna, Alle leker Olinda o Anna spelar hard to get...något bättre bilder förväntar jag mig dock i framtiden...haha. Tyvärr är bilderna lite suddiga, min kamera är inte så glad när det är mörkt eller när folk rör på sig.

91765-144
Alle

91765-145
Anna


91765-146
Jag

91765-147
Alle med godis under läppen vid köksbänken, en mörk kopia av Olinda

91765-148
Anna med en fisk i näsan....

Sommaren är inte slut

Igår var nog den mysigaste kvällen på hela somaren. Jag , Jonas, Jenny o Olle förståss var nere vid vättern o fiska o badade (självklart glömde jag min kamera denna underbara kväll så några bilder blir det tyvärrr inte). Jag tog tvåbussen ner till bynn, Jonas slutade jobba ungefär då. Jonas mötte upp mig vid Ica o vi handlade lite godis o dricka o sånt, sedan åkte vi hem till Jonas föräldrar o Jonas spelade piano o jag sjöng. Himla roigt faktiskt. 

Ca två timmar efter den avtalade tiden, halv 6, ringde Jenny o berättade att de var färdiga med att vika folders till miljöpartiet och då åkte vi ner till sommarstugan i Orrnäs. Där hade Jenny med sig fetaost o tomat-paj med vitkålssallad o oliver, det var jävligt gött. När vi var färdigätna bar det av ner mot sjön o kohagen där vi letade mask. Jonas o Olle grävde o jag o Jeny pratade toaletter. Vi kom fram till att helst skulle vi vilja ha en toa i typ källaren där man kan sitta ostört o bajsa. Den behöver inte vara vacker, bara funktionsduglig. Sådana konversastioner om udda saker har vi ofta.
När vi kom ner till vättern var himlen som tagen ur en åttitalsplanch, det var bara färger i lila o rosa och jättevackert. Jonas o Olle började fiska o jag byte om för att bada. Efter ca. 5-10 minuters fiskande slutade pojkarna bara o Jonas hoppade i o badade medan Olle satte sig o drack öl o åt chips. Jag tror ärligt talat att det badet var det skönaste på hela sommaren. Vättern var verkligen jättevarm o det var inga problem alls med att komma i temperaturmässigt, tyvärr är jag en sådan fegis att jag inte vågar bada i vättern när det är helt öppet utan att någon är med. Men när Jonas väl var i gick det bättre o faan va skönt det var.
Efter badet satt vi all fyra o pratade möhippor o svensexor. Vi har ett par gemensamma bekanta som ska gifta sig nästa år så vi började prata om vad vi ska hitta på för skoj. Idéerna bara flödade o det var väldigt roliga saker som kom upp. När det började mörkna o blev lite kallt packade vi ihop o drog oss iväg mot våra blivande grannar Jennys föräldrar. Där satt de ute i trädgården o myste med tända ljus o facklor o hela köret. Sixten som hade varit hos mormor o morfar  var jättetrött men hade faktiskt lärt sig cyckla trehjuling under kvällen. Han o Olle vandrade runt lite i trädgården o vi andra satt o pratade. Sådana underbara kvällar växer inte på träd!!


Ikväll kommer mina gamla tjejkompisar från högstadiet hit. Tyvärr så var det bara fyra av sex som kunde men vi ska nog kunna ha roligt ändå. Då ska jag inte glömma ladda kameran iaf!!

Städa

Det blev städning av idag iaf. Någon gång måste man ju tyvärr prioritera hemmet o strunta i hur fint väder det är ute. Jag tvättade sofföverdragen, damsög, diskade o bäddade resten ska jag göra imorgon. Det är faktiskt väldigt bra att ha gäster hemma för då måste man städa o göra fint. Jag är en sådan människa som inte klarar av att det är dant när jag har gäster, men när bara Jonas o jag går o skrotar kan det gott få ligga några dammtussar i hörnen. När jag har gäster ska allt dock vara perfekt.

När Jonas kom hem från jobbet så åkte vi o storhandlade för första gången på en månad eller mer, vi har ju bara lagat två mål mat under hela semestern så här har inte gått åt särskilt mycket. Efter handlingen åkte vi till Öjebro o tog ett dopp i svartån, märkligt nog så kändes det som om det var ungefär lika varmt i svartån som det var i vättern igår. Undra om det kan stämma??

Shopping o bad

Gårdagen bjöd på mycket skoj iaf. Vid 10-tiden ringde Helena W mig o frågade om jag ville hänga på till moilia o fika, det visade sig att hon hade tagit körkort i måndags o hade tillomed köpt sig en egen bil. Jag tackade villigt ja och vi for iväg på en lång shoppingrunda. Helena gjorde säkert av med ca. 1000 kr. På mobilia!?!?!!! Det är inte illa pinkat! Vi fikade, handlade en massa kläder på Lidexrean o så gick vi till fabriksbutiken o shoppade tygservetter till våra nya hus. Helena o hennes Dniel har nämligen redan köpt ett hus som de renoverar o Jonas o Jag är ju på gång o ska köpa ett hus. Det är roligt att prata med folk som är i samma sits o som tänker likadant som en själv.

När jag kom hem så ringde pappa o sa att han skulle ner till Ödeshög o köpa färg ha frågade om jag kunde vara standby åt mamma. Då jag hade tänkt åka ner till bynn för at bada med Jenny o resten så frågade jag om inte jag kunde få hänga på honom istället, det funkade bra. Pappa körde mej hem tll Jonas föräldrar o sen åkte Jonas o jag till Stora Lund o där mötte vi Jenny, Olle, Tage o Sixten. Vattnet var verkligen jätteskönt o jag låg nog i i 1 och en halv timme. Jenny o jag tvättade håret o pratade om hus o sånt o killarna gick iväg till någon klippa o badade som valigt.

91765-140
Olle har badat

91765-141
Tage älskar ostbågar

91765-142
Tage o Jonas jobbar på att komma ner i vattnet

91765-143
Halva familjen Ehn-Abrahamsson o Rosenqvist


Funderar faktiskt på om jag ska ta bussen till bynn idag med, sommaren är ju faktiskt snart slut o man måste ta vara på alla sköna dagar som finns kvar....

Uttråkad

Andra dagen som Jonas jobbar o jag är reda trött på att bara gå här hemma. Vi pratade ju om att jag skulle åka till byn idag med men jag vet inte om jag är så sugen på det. Jag ska ha främmade här på lördag så det vore bra om jag städade lite, men hur kul är det när det är så fint väder o sommaren fakstikt snart är borta?? Måste man verkligen ha ångest över allt??

Första dagen

Nu har första jobbdagen flygit förbi o Jonas har precis stängt dörren in till sovrummet. Igår kollade jag upp när jag börjar skolan igen o insåg at det bara är två veckor kvar, jag som skulle göra massor innan jag började igen. Har två igentagningar o den där jäkla C-uppsatsen som hänger över migg....uuuusssccchhhh!! Jag är inte det minsta sugen på att börja plugga igen, samtidigt som jag är jäkligt glad över att jag inte ska börja jobba ännu. Svårt att bestämma sig!

Idag har Jonas förstås jobbat, men han började med en vanlig dagvecka o slutar då kl.2 så jag tog 12-bussen till bynn o så åkte vi iväg o badade i Stora Lund.  Vi hade även bestämt träff med Jenny o Olle med barn så Jenny o jag vi badade o pratade lite bröllop medan killarna simmade långt ut i vättern o badade från klippor. Efter badet åkte vi till Ica o handlade lite mat o sedan åkte vi hem till Marianne o Christer o grillade. Allt som allt var det nog en helt ok första jobbdag för Jonas. Imorgon pratade vi om att åka till bynn igen, men vi får se hur vädret blir. Jag är lite sugen på att fotografera lite innan sommaren är borta... måste ju bara hitta någon som har tid.


91765-138
Jon ass with a prilla

91765-139
Jag o Jonas

Bröllopet

I lördags var den stora dagen äntligen här. Anna o Tobbe blev Herr och Fru Racz. Det var ett jättefint bröllop med underbart vädert o brudparet var verkligen jättevackra. Vigseln gick till som vigslar gör, med vacker solosång, nervösa löften o hela köret. Då vi inte var bjudna på bröllopsmiddagen så fick vi en stund efter vigseln då vi kunde prata o fota brudparet. Jag, Jonas, Sofie o Westman var de som var kvar längst o pratade, det kändes jättefint att få en stund med dem efteråt. När det var dags att dra sig från kyrkan så åkte vi och åt vi med. Vi käkade brlöllopsmiddag på Frasses, ett hamburgermål av finaste kvalité....

91765-129
Alldeles, alldelles Nygifta

91765-792
Annas vackra bukett (och naglar)

Framåt kvällen samlade vi fyra ihop oss igen för att åka på öppet hus på bröllopsfesten, vio kom perfekt till kaffet o tårtan. Tårtan var egentligen en himla massa oplika tårtor o jösses va goda de var! Resten av kvällen gick till så som de flesta bröllop gör, massa bra musik o massa hemsk dans..haha. Anna o Tobbes släkt var riktigt duktiga på o dansa o golvet var välfyllt hela kvällen. Själv satt jag o pratade med en gammal klasskamrat från högstadiet som jag inte pratat med sen dess. Det är riktigt roligt att träffa gamla bekanta o se vad de har för sig nu för tiden. Tyvärr inser jag varje gång att Jonas o jag kanske lever lite väl pensionärsaktigt... men men...


91765-795
Jonas o jag


91765-794
En rolig Westman


91765-793
Sofie i sina jättevackra kläder


91765-797
Bröllopsvalsen/tryckaren


91765-796
Sofie o Carro dansar fågeldansen


Vill även säga Hej Jakob, vi tar den där dansen nästa gång. Om du nu var tillräckligt nykter för att komma ihåg adressen.. o tillräckligt intresserad för att lägga den på minnet..haha

Alexandra

Igårkväll var jag i Linköping o träffade Alexandra. Vi gick en sväng på IKEA o kollade runt lite allmänt. Jag är så sugen på att köpa grejjer till huset, men det kan vi ju inte göra fören vi har fått tillträde till det...tyvärr. Efter IKEA åkte vi och åt mat på Sol coh Ris inne i stan. Vi tog både förrätt o varmrätt o jösses vad mätta vi blev, maten var jättegod. Tyvärr glömde jag min kamera hemma så några bilder blev det inte.

Alexandra är en av mina äldsta kompisar, vi har varit vänner sedan hon flyttade till mantorp någon gång under lågstadiet (det var i ettan tydligen(Alle läser också bloggen)). Sedan dessa har vi varit mer eller mindre bästisar. Från gymnasiet o framåt har vi inte umgåtts så jättemycket, men vi hörs av regelbundet o Alexandra är en sådan kompis som jag kan prata med allt om. Alle o jag har en hobby tillsammans. Denna hobby är fotografering, Alle står framför kameran o jag bakom och så leker vi modefotografer. Här får ni se några exempel, dessa bilder togs i vintras då det var som kallast o allt var täckt av rimfrost.


91765-124
Väldigt vacker bild


91765-127
Kolla rimfrosten


91765-128

Efter detta fotoshoot blev Alle jätteförkyld, harvingen aning om varför.....

Kräftskiva

Igår var vi på mini-kräftskiva på omberg. Det var Jonas, jag, Jenny, Olle o Sixten. Jonas o Olle käkade kräftor så det stod härliga till o jag o Jenny åt vitlöksbröd, sallad, svamptoast och knäcke med en massa andra goda ostar. Jag provade några kräftor men jag är ingen stor fantast, Jenny är vegetarian så hon äter inte några djur alls. Efter den utsökta o långa middagen, vi satt nog i två timmar, spelade o lysssnade vi på lite musik sedan så gick killarna iväg till Olles egna musikstudio i uthuset o Jenny o jag fixade lite fika. I musikrummet spelade Sigge trummor o sjöng så det stod härliga till. Vi fikade en sväng o sedan fick killarna vara ifred igen o Jenny o jag gick in o pratade hus istället.



91765-118
Matbordet uppdukat...mmmm, va gott det var


91765-121
Siggekutten och alla de goda ostarna

91765-120
Höggravida Jenny, hon var om möjligt ännu störrre nu, snart är det dax


91765-122
Sigge spelar trummor, pappa Olle håller för huvudet så Sigge inte ska slå honom med trummpinnarna


91765-123
Jonas spelar på Olles rockguitar (iförgrunden Olles egengjorda mickstativ i trä, en storsäljare)

Vackra Äna


91765-788
91765-78991765-787
91765-79191765-790

Möhippa

Igår var det möhippa för Anna som ska gifta sig på lördag. Då hon bor i Hallstahammar o detta var hennes tredje möhippa så tog vi det ganska lugnt o hade mer en fest för henne. Jag o Sofie åkte hem till Eva vid halv 4-tiden för att planeran lite, vid halv fem åkte vi iväg o hämtade upp några tjejer till o sedan åkte vi hem till Anna för o plocka upp henne. Hon såg måttligt glad ut. Vi började med grillning , lax o kött, det var supergott. Efter det så blev det lite skitsnack o lekar i ungefär 4 timmar, va tiden går fort när man har roligt!! Jag körde så jag drack inget men de andra drack friskt så pratet var ju därefter...haha... Vid tiotiden så åkte vi iväg till Skänninge för att gå till öltältet. Där spelade Christer N´ Petterssons enmassa fina covers. Anna dansade loss o jag tror att hon hade en rätt trevlig kväll. En lugn möhippa som sagt!

91765-97
The bride, Anna
91765-96
Annas blivande svägerska Tessan

91765-98
Jag


91765-104
Suss
(hon är inte svettig, det regnade ute)

91765-103
Carro

91765-102
Sofie

91765-100
Eva och en utspökad Anna


I öltältet träffade jag även mitt gamla tjejgäng från Mantorp. De var snygga som vanligt förståss o det var riktigt roligt att dansa lite med dem. Efter ett tag träffade vi även Ella som var där med sina kompisar o hela gänget var samlat igen. Sedan kom även möhippegänget dit o vi dansade hela natten lång...hrmmm.. eller till kl. 12.30 när bandet sluta spela o jag var sugen på att åka hem.


91765-106
Anna-skolflicka o Alle-porrdrottning

91765-109
Ella-Bella (även klasskamrat med mig på universitetet)

91765-107
Helena och Anna som nyper henne i bröstvårtan

91765-108
Stina med yllemösa i det varma öltältet


Farmor o Åke

I tisdags så bar det av till viudden o farmor o åke igen. På förmiddaggen var jag iväg med Sofie inne i stans för att köpa en bröllopspresent till Annas bröllop på lördag och Jonas kollade på musikbörsen (förstås), när vi var klara där for vi raka vägen ut till farmor i skärblacka. Vi köpte med oss korv o bröd o lite kladdkaka o sen åkte vi ut till Viudden, där fikade vi o sedan gick vi iväg för att bada.  Vågorna var lite mindre, ungefär som krusningar på vattenytan bara så det var rikigt mysigt att bada. Vattnet var JÄTTEvarmt o vi låg i länge. Framåt kvällen så kom det ett riktigt regnoväder med åskar o blixtar men vi satt på altanen o hade det gött ändå. Sedan blev det det obligatoriska spelandet o korsordslösandet, vi var inte därifrån fören halv 11. En jättetrevlig kväll såhär sista veckan på semestern.


91765-91
Jonas ska gå o bada

91765-92
Såhär lugn var Glan

91765-93
Åke-linslus påväg ner i vattnet


91765-94
Jag står på händer

91765-95
Åke o Farmor löser korsord

Kolmården

I söndagsvar jag o Jonas med pojkarna i Kolmården. Alla pojkar får det som födelsedagspresent istället för att vi ska köpa en massa leksaker som ändåså kommer vara trasiga eller ointressanta inom en snar framtid. Det var en jättehärlig men varm dag, både jag o JOnas tyckte det var jätteroligt och det tror jag nog att pojkarna gorde också. Vi såg nästan alla djuren, vi fick skynda förbi aporna och snöleoparden ville inte visa sig men annars så tror jag att vi hann med allt. Det blev lite gråt o lite argt men alla pojkarna var jätteduktiga hela dagen. Alfred o Alex åkte nog vagn ca 5 minuter på hela dagen, resten av tiden gick de det var duktigt gjort! capser kanske gick 5 minuter på hela dagen, men det var faktiskt skönt att veta var man hade minstingen. det räcker got o väl med två busungar att hålla reda på. Allt som allt var det en fantastisk dag o det gör vi nog gärna om igen!


91765-89
Alexander leker blomma
91765-85
Casper i lekparken
91765-87
Alfred klappar en av getterna

91765-88
Jag (slutkörd..haha)

91765-84
Alfred, Capser och Alexander vid den lilla fiskedammen

91765-86
Alla pojkarna står och tittar vid barnens bondgård

länge sedan

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev, anledningen till detta är att vårt internetr inte fungerat. Men det har varit flera intressanta dagar o jag tar dem i tur och ordning!