Kartongparty

Vi har kartonparty här hemma. Våra flyttkartonger är mycket populära av katterna som ligger såväl i dem som på dem. I förmiddags när jag packade var alla katter i kartongen vid olika tillfällen o kollade läget o sedan efter det har både Maja o Sally sovit på varsin kartong. Lillen o Sally sitter även just nu på varsin sida om en kartong o busar. Lillen inuti o Sally utanför (det brukar vara tvärtom), att döma av alla kraffsande läten vill nog Lillen vara utanför han med.... Japp där kom han o Sally var inte sen med att byta plats då inte...haha, de är för härliga!! Sally älskar små trånga mörka utrymmen, finns inga mysigare ställen att ligga o sova på. Tur då att vi har gott om kartonger så att de ej behöver turas om, det kan ju lätt bli lite trångt!

Tapeter

Jag är ju tyvärr inte så djärv i mina färgval. Jag skulle mer än gärna kunna tänka mig denna härliga tapet någonstans i hemmet, men rött är för mig en färg enbart för juletider. Den vackra tapeten finns förståss i någon slags gråton också, men den gör ju inte det vackra mönstret rättvisa och är väldigt intetsägande. Sen är det ju självklart svårt att se på enbart en så liten bit och över internet...men det är vad jag tror iaf. Båda dessa tapeter hittas på Rusta....ja vet...!!

91765-817
Very much my style

91765-818
Very much my colour

2 månader kvar

Imorgon är det 2 månadet kvar tills vi får tillgång till huset o på lördag ska vi skriva kontrakt. Jonas har pratat med banken idag och det var förståss inga problem med den summan vi ville låna. Det är ju inte precis några mijonbelopp vi pratar om o båda två har ju fast jobb så det fanns egentligen inga tvivel. Fick vi låna 600 enbart med Jonas som fast inkomsttagare så är ju denna summa vi vill låna nu en självklarhet!

Idag har jag även packat två lådor till, en med sängkläder o en med porslin o dukar. Jag är väldigt sugen på att börja packa mer men det är ju surt att behöva ha kartonger stående överallt. O tråkigt om man skulle packa ner någon man inser att man behöver sedan.

Jonas o jag har pratat om allt som skall göras i huset, vi har skrivit ner det o sammanlagt blev det ca. 3 A4. Haha, tror ni vi hinner det på en månad?? Här kommer en liten kort lista för att sammanfatta allt.

Kök:
Sprutmåla alla luckor
byta bänkskivor
kakla
sätta i ny frys, kyl, diskmaskin o fläkt
ta fram trägolv
måla/tapetsera
nya lister, fönsterbrädor och spröjs

Matrum/vardagsrum:
Ta ner en vägg
Måla/Tapetsera
Sätta in Braskamin
nya lister, fönsterbrädor och spröjs

Hall nedervåning/ trapp/ hall övervåning:
Ta fram trägolv
Sätta upp bröstpanel
Sätta in nya dörrar
Riva ner snegarderober
Måla/tapetsera
Ev. Nytt tak
nya lister, fönsterbrädor och spröjs

Badrum 1:
Riva ut gammal badrumsinredning
Kakla o klinkra
Fixa ny dusch tvättställ m.m.
nya lister, fönsterbrädor och spröjs

Alla sovrum (3 st):
Ta fram trägolv
Måla/tapetsera
Ev. nytt tak
nya lister, fönsterbrädor och spröjs

Badrum 2:
Slå ut garderob o göra förvaring
Måla/tapetsera
nya lister

Sen så har vi källaren också. Men den renoveringen tar vi ett annat århundrade!


Nävars

Här kommer de riktigt heta bilderna, från sommaren 2005.



91765-78491765-78691765-785

Anna K

Annas härliga inlägg har dragit igång en massbloggning världen över. För att visa Annas numer vackra uppenbarelse lägger jag upp en riktigt het bild... Never shown in public before!

91765-780

Atchoooo

Nyser o snorar om vartannat. Faan va jag hatar att vara förkyld! Just nu sitter jag här o myser med lilla Silver. Han är så stor o tjocker, kommer bli en fin kisse! Skilla går gärna iväg på promenader i lägenheten när dörren är öppen. Men så fort man förflyttar Silver till ett annat rum blir hon nervös o jamar o visar vägen tillbaka till gröna rummet där de bor.

oj, nu nös ja igen. Måste snyta mig nu!

4 och ½ timme

Så länge klarade jag jobbet idag. Sedan fick jag ringa Jonas och be honom komma och hämta mig. Man kan nästan säga att det var den andra personalen som skickade hem mig, de gillade väl inte mitt snörvlande och stönande. Surt o lite smått pinsamt att vara sjuk för tredje gången på ca 1 månad o 1 vecka. Men vad hade jag egentligen väntat mig? Denna månad hade jag ca 2500 i avdrag för sjukdom, tur att jag inte precis gjort mig beroende av alla pengar ännu. det är nog smart att inte göra sig beroende av dem heller, sjukdomarna tar la inte precis slut här...

Sen jag kom hem har det inte gjorts många knop. Jag la mig i soffan o kollade Morden i Midsommer med en gång. Råkade somna någon timme o sen har jag kört vidare med film igen. Har sett tre avsnitt av Morden i Midsommer nu, faan va bra de är, ska sätta på mitt fjärde avsnitt alldeles strax o bädda ner mig i soffan o vänta på att bli lite ompysslad!

Älskade föräldrar

Jag måste ha världens bästa föräldrar!!

 Som "tack"/ betalning för Kinamaten i fredags hade pappa varit inne i stan o köpt oss en ny diskmaskin igår.  Jag sa lite spydigt för någon vecka sen att Jonas inte ansåg att vi skule lägga ut en massa pengar på en liten diskmaskin då vi ska flytta om 3 månader o ska skaffa en stor. Pappa tog nog fasta på mina ord och var så snäll så han skaffade en åt oss istället. Det är inte lätt när man är ensambarn. Det går ju knappast att undgå o bli bortskämd...haha! Tokstollar TACK!

91765-776
Från min examensdag!

He´s a keeper

91765-775

Jonas sa till sina föräldrar igår att vi ska behålla Silver, jag blev så glad så jag hoppade av lycka. Men självklart inte så att Jonas såg det....YES!!! He´s to damn gorgeus to resist!

24 februari

Det blev en tur till Ödeshög igår. Vi hann dock bara med mina svärföräldrar som vi inte träffat på en månad. Jonas gick som vanligt direkt ner til sin pappa i soffan o tog en öl, la upp fötterna på bordet o kollade fotboll. Jag o Marianne satt där uppe o pratade o opratade o pratade, som vanligt. Marianne hade tagit sig några glas vin (som vanligt även det) o var väldigt pratsam, jag fick knappt avsluta en enda mening...haha! Vid 6-tiden beställde vi pizza/ sallad/ falafelrulle och pratade ännu mer alla fyra tillsammans. Kort o gott kan man säga att jag pratade mig igenom hela dagen och min hals var inte rolig efter det. Vi sjöng även lite då Jonas hade med sig nya strängar till sin mormors gamla gitarr o det gjorde inte heller saken bättre.

Min svärmors vackra hem! Jag får alltid ångest när vi åker dit....haha!

91765-771
Kök

91765-766
Matrum

91765-767
Lånvägg i matrummet

91765-770
Vi sitter o lyssnar på musik o pratar

91765-769
Matrummet mot vardagsrummet

91765-768
Vardagrum

91765-774
Jonas spelar gitarr (som vanligt...)


Harkel

Inte nog med att jag har den där jäkla förkylningen att dras med, imorse vaknade jag också med ett musår....mitt andra munsår någonsin!! Den som smittat mig med detta should burn in hell!!

Ps... det är inte Jonas så det måste vara någon av er söta tjejer som jag delat läppsyl med. Vet inte riktigt om munsåret kommit av förkylningen eller om det faktiskt beror på att jag lyckades hitta ett gammalt läppsyl som jag använt nu när jag varit förkyld. Attans!! Mitt munsår sitter förstås mitt på amorbågen...jag som hade en sån fin amorbåge....hahaha!

Host host

Andra förkylningen på två månader, sablarns dumma yrkesval. Nävars, jag stortrivs o tycker faktiskt det är jättekul att äntligen jobba. Men alla snoriga näsor och illaluktande bajsblöjor skulle jag kunna klara mig utan...haha!

Gårdagen blev lugn, i brist på vänner som har tid med oss och med en febertemp på nästan 38 så valde vi att ha en mysig hemmakväll i Sya. Först tog vi en sväng till Boxholm o lämnade lite försenade böcker o sedan for vi till Mandarin o köpte Kinamat att ta med till Sya. Jag åt som vanligt tre små rätter, men det var tyvärr inte lika gott som vanligt. Typiskt! Efter det såg vi på Så ska det låta o sen åkte vi hem o jag la mig o somnade typ halv 10....jaaa jag vet, men det är fakstiskt senare än på länge...haha!

Idag vaknade jag dock 20 i 7 och tänkte att va faan kan jag inte sova för. Inte lustigt om man redan då sovit typ 9 timmar...annars så hoppas jag på en tur till Ödeshög idag. Skulle vilja träffa både svärföräldrarna och Jenny o Olle. Vi får se hur upplägget blir, men någon av dem har nog alltid tid. Förhoppningsvis båda två!

Hoppsan

Hade visst glömt dra ur min platttång imorse. Jonas som kom hem nyss frågade vad det var som luktade, jag som kom ca. 10 min tidgare hade inte känt något. Jonas såg platttången rätt så fort, vilken tur jag hade att inget hände....


Nu lyssnar vi på Therapy?....faan va bra!!

En helt ny värld


91765-763
Onsdag

91765-764
Torsdag

91765-765
Fredag

Silverskrutt öppnar ögonen

Har just försökt ladda upp bilder på Silver i ca. 10 min o det vill bara inte. Idag har han iaf börjat öppa ögonen o det är jättespännande. Ser lite läskigt ut dock då hans ögon är superdupersmå. Hoppas på att kunna lägga upp bilder imorrn o då kanske de har öppnat sig ännu mer. Har aldrig riktigt förstått varför de inte öppnar ögonen med en gång, någon som vet o kanske kan förklara?

Mattime

Smarrigt med en färdigrätt från Findus. Snitzel med klyftpotatis....ehhh? Jonas lagar maten idag...haha!

Celebert besök

Jippi, idag har vi haft besök för typ första gången på 2 månader. Förutom att min pappa och Alle springer här lite titt som tätt är det typ aldrig någon som hälsar på. Kan ju bero på att jag otaliga gånger skrivit på bloggen att jag ej vill ha överraskningsbesök utan förbestämda gäster. Idag han jag dock panikstäda lite då Helena ringde o bjöd in sig själv, hon ringde nämligen redan när hon var i Mjölby. Helena hade med sig fika och en stor Lindexpåse med nyinköp att visa upp. Helena som för ca. ett halvår sedan sa att hon ALDRIG hittade snygga kläder på Lindex har nu haft Luindexkläder de senaste gångerna jag träffat henne. Hon handlar dock inte på rean som jag alltid gör...haha! Vi pratade lön, barn, hus, Ödeshög och semester. Helena ska åka till Bali i ytterligare tre veckor i höst....faan va avis jag är!! Men men vi ska ju köpa hus...

91765-762

Valet o kvalet

Börjar jobba om ca. 40 min. Är i valet o kvalet om jag ska ta en snabbdusch eller bara ha hårband.... Imorgon börjar jag ju tidigare så det är ju dumt att vänta tills då.... Ajja, jag hoppar nog in i duschen nu iaf, smidigare när jag har lite tid på mig! Går sen tid idag, så inga inlägg förens om typ 10 timmar....usch!

91765-76091765-761

Tulips

Mina vackra tulpaner som jag fick av Jonas på Alla hjärtans dag står sig fortfarande. Jag älskar tulpaner o dessa hade verkligen en underbar färg!


91765-758

91765-759

pssst...

JAG HATAR O PLOCKA IN TVÄTT I GARDEROBEN!!

Early in the morning

Tidig dag blev det idag, skönt att komma hem tidigt. Inte lika skönt att komma hem till ett hem i kaos. Är det bara jag som städar här?? Vi var ju o köpte flyttkartonger på IKEA för ca 1 ½ vecka sedan. Det var ju så livsviktigt då jag skulle börja packa ner det vi ansåg att vi ej behövde innan flytten. Kartongerna står dock fortfarande kvar i hallen o vad jag vet så ligger grejjerna fortfarande kvar där de låg innan. Här hemma går allting i snigelfart.
Idag ska vi till mamma o pappa så att pappa kan ta sig en titt på diskmaskinen, hoppas han kan laga den iaf. Jag diskade vår disk efter maten igår. Visserligen bara matporslinet, men det räckte gott o väl.

Jag hatar o diska! Jag hatar o städa! Jag hatar o tvätta!

Silver

91765-757
Silver i Jonas händer

Mmmmmmmmmåndag

Så var veckans första dag avklarad. Idag var halva styrkan personal sjuka så ifrån lunch var jag helt själv. Men det gick det med o jag hoppas på bättre personalstyrka imorrn. Idag stängde jag men hade sådan tur att sista barnet gick en halvtimme tidigare, skönt att komma hem lite för tänkt tid. Här hemma var det bara att ta tag i disk och tvätt. Man måste ju tyvärr sköta sånt även att man jobbar. Jag som tyckte det var jobbigt nog när jag pluggade o var ledig typ 3 dagar i veckan. Jag saknar faktiskt pluggandet väldigt mycket, jag saknar att åka in till Norrköping en härligt solig dag och gå upp till skolan o ha ett trevligt seminarium. För att sedan 1 ½ timme senare få knalla hem igen o ha halva dagen framför sig.... om vi inte skulle flytta till Ödeshög kan jag mycket väl tänka mig att jag skulle läst någon kurs ytterligare framöver. Det hade nog varit ett skönt break från jobbet. Men pendla Ödeshög Norrköping är inte ens att tänka på... fy attans. Eller vad säger du Helena W? bara Väderstad Norrköping tycker ju jag verkar hemskt nog!
Men ha en kalasbra förstadag på jobbet imorgon o ha ingen ångest...hahahaha!!

Panikattack

Vår diskmaskin har slutat fungera. Säg inte att vi resterande 3 månader i denna trånga lägenhet ska behöva diska för hand? Jag tror jag dör! Jonas är i o pillar i den nu, killar ni vet, men han deklarerade nyss att han har ingen aning om vad han gör, som vanligt alltså, hahahaha. Snälla gode Gud låt honom fixa den!

Helena, Helena

Det är ju så attans svårt att veta vilken Helena man får komentarer av. Sålänge Helena F var på resa var det ju rätt lätt att klura ut men nu har jag ibland ingen aning. Ni får nog allt börja skriva era efternamn annars kanske jag svarar heltokigt! Men fler kommentarer från er båda tack...haha!

BomTjackaLacka

Jaa gårdagskvällen var rätt så speciell. Inte nog med att det var enbart folk över 30 (5 stycken) och att det hela var ett födelsedagskalas för min granne (???). En utav tjejerna var även med i typ Datematch och hade tagit med en helt ny date från Lindingö (läs med äkta Stockholmska) som hon träffat typ första gången typ två timmar innan. Ensam kille var han o värsta stockholmsstroppen med skjorta och små larviga engelska uttryck som piece of cake och you think....! Redan från början var det ju jobbigt med folk som man inte kände, när det sen även var såååå stelt för att han var med blev det ju ännu jobbigare. Tjejerna festade iaf på rejält o snacka om att de hade historier att berätta, kände mig verkligen som den lilla grannen de nyss gett sin första drink typ. Nu var ju så ite fallet, men deras historier kunde bräcka vem som helst! Så fulla han de dock inte bli då de hade bestämt att ta tåget in till stan redan kl. 8 för att gå till Harrys. Ytterligare två ålderstecken eller, kl. 8 och Harrys? Jag stannade dock hemma och myste med Jonas i sängen till melodifesivalen.

91765-756
Kvällens outfit: Jeans-Lindex, Blå tröja- Indiska, Vit väst-Lindex, Halsband- Amelie, Ring-Amelie (syns ej på bild)

Fest idag igen

Snart ska jag över till min granne på ytterligare en "tjejfest". Jaa tjejer o tjejer, skulle tro att jag är den yngsta då min granne är närmre 40. Spännande då jag aldrig träffat någon annan av de som kommer, vad pratar man egentligen om i den åldern?? Tror o hoppas verkligen INTE att det kommer vara folks sexliv som är i fokus som det brukar vara på våra tjejfester iaf...HAHAHA, då går jag hem!
Festen igår kom vi till vid 8, denna har jag blivit bjuden till kl. 4, har det också något med ålder att göra måntro? Spännande med en liten prewiev i hur våra träffar kommer se ut om en sisådär 15-20 år.

Snodde stilen

Okej, igår snodde jag stilen rakt av från Helenas nyårsblåsa. Svarta strumpbyxor-Lindex. Hundtandsmöntrad "klänning"- Lindex, Snöre under byst -Lindex, Örhängen- Amelie, Ring- Amelie. Tyvärr så åkte kameran aldrig med till festen utan stannade hemma och sov i sängen. Men med fem andra bloggerskor på plats så finns det nog gott om bilder att titta på ändå. Vi hade det supertrevligt som vanligt även om det var mer lågmält än vanligt. Vi snackade skit o drack lite alkohol o myste. Jag skulle vilja säga att vi kan skylla på att det var fredagskväll och alla hade jobbat eller liknande hela långa veckan. Det är jobbigt att bli gammal o inte orka som när man är ung...haha!
Festen flödade däremot av snacks o godsaker, vi åt fruktsallad och smågodis o chips hela kvällen, lite nyttigt o lite onyttigt. En bra blanding. Vi fotade en himla massa, även att jag ej hade min kamera med mig. Några av tjejerna försökte förstås ta en bild på mig där jag inte gör min "fotomin". Cici lyckades med en bra där jag sitter o letar chips i tänderna....med tungan alltså. Den blev helt OK men jag ser lite trög ut...haha. Inget ovanligt skulle Jonas säga!

Bloggar att hålla utkik efter bilder på:

Cici

Anna o Ninni

Helena

Frida

On the run

Håller på o fixar mig för att åka på en liten tjejträff med gamla gänget.  Sista-minuten-bestämt o det ska bli skitkul, jag var verkligen sugen på att göra något kul idag så det ska bli roligt att komma iväg lite! Vi ska hem till Cici o vad jag vet är det förstås Anna, Alle, Helena o jag. Nepp inte tid att sitta här o lata mig, jag måste göra mig vacker o betsämma outfit!

Alla hjärtans dag 2

Imorse när jag vaknade väntade det en stor bukett tulpaner och en present till mig på vårt köksbord. Jonas hade fått dåligt samvete för min blomma och kladdkaka och köpt något till mig. Bra att man kan ge dem dåligt samvete ibland så att man får en sådan rolig överraskning en tråkig torsdag!

Till sist Jag

91765-752

Vårt sovrum likaså

91765-749

Vårt vardagsrum i vårskrud

91765-750

Bedtime

Nu går vi till sängs, mysigt att ligga i sängen o kolla TV o få somna när man vill! Imorrn börjar jag 7.30 så lite längre sovmorgon än idag får jag, behöver ju inte gå upp fören 6.30 iaf....sen är det bara en dag kvar!

Filmtajm


Oj oj oj, gjorde just det stora misstaget att lägga mig i soffan för att kolla på en film. Hallå? Vad förväntade jag mig skulle hänga egentligen då jag gick upp kl. 5 morse. Jaa jag slumrade nog till en liten stund men inte särskilt länge....någon timme eller så....alltid skönast att sova dagtid! Filmen var lite långtråkig tror jag! Det är surt att börja tidigt då man inte har någon bil att åka iväg med på spännande äventyr när man kommer hem. Jag är alltid så sugen på att göra något när jag väl är hemma skapligt o så kan jag inte ta mig någonstans...typiskt! Stannar man bara hemma är det ju så lätt att lägga sig i soffan o sen är det kört. Sommnar jag då har jag ibland väldigt svårt att sova på kvällen. Denna vecka har jag förövrigt sovit oerhört dåligt då jag i måndags natt matade Silver varannan timme och igår natt vaknade av minsta lilla pip från Silver eller Skilla. Vid 1-tiden fick vi lyfta ut dem ur rummet då Skilla lagt Silver i  täcket mellan mina ben. Livafarligt, jag kunde ju dödat honom så som jag far runt. Inatt hoppas jag dock på god sömn hela natten.

91765-747
Silver sover på Skillas mage


Ny layout

Dagen till ära väljer jag även en annan layout. Skulle mer än gärna vilja fixa min sida med html o sånt som alla andra gör. Men jag kan inget o förstår verkligen nada av allt som står. Jag har ingen tid heller....jag jobbar ju heltid (hahahaha). Nån som har lust att hjälpa en stackars heltidsarbetande nybliven kattmormor?

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag o Jonas o jag träffas hela 40 minuter, han for till jobbet för ca 20 min sen.  Men det var tur att det var min tidiga dag idag annars hade vi ju inte träffats alls. Vi bestämmde att inte fira något då vi spar pengar inför hus och precis har fått en fin present i vår nya familjemedlem. Jag bakade dock en kladdkaka igårkväll och ställde en ros på bordet som väntade när Jonas kom hem.... och Jonas hade köpt ett vaniljhjärta till mig idag på Skafferiet o jag fick en massa pussar innan han skulle åka. Härligt goda presenter, det uppskattas!

Dagen till ära så klädde jag mig fint på jobbet och matchade röd tröja, rosa kofta, rödprickigt hårband, blåjeans och rosa strumpor. Jättetjusigt, tur att man jobbar på förskola så ingen höjer ögobrynen för mycket färger!

91765-745

YES

Något otroligt har hänt, Skilla har blivit en mamma!

91765-744

Jag ringde veterinären imorse då Skilla fortfarande ej visat något intresse o jag var orolig för lilla Silver. Veterinären frågade om Skilla producerat någon mjölk ännu o vad jag sett så hade hon inte det. Veterinären frågade då om vi ville komma tillbaka så Skilla skulle få en spruta så att hon fick ner mjölk i tuttarna, jag sa absolut Ja o vi packade in hela lilla familjen i bilen.
Hos veterinären myste alla med lilla Silver o pratade om hur söt han var o han verkade må jättebra. Skilla fick sin spruta o vi försökte få Silver att tutta lite. Det gick inte särskilt bra för han hittade inte tuttarna o ville inte suga på dem. Vi packade in Skilla igen o frågade veterinären om vi även skulle lägga in Silver. Hon sa att det ite var någon fara o lilla Silver gosade med en gång in sig i Skillas päls. Hela hemvägen fick han ligga hos henne o hon luktade o buffade lite på honom. Väl hemma igen så ställde jag buren på sängen o öppnade dörren. Skilla började gå ut men då pep Silver o hon sprang tillbaka in. De gjorde samma procedur ca. 3-4 ggr o sen dess har Skilla legat hos Silver o han myser med hennes päls o hon försöker lista ut hur hon ska kunna lyfta honom. Jag vet inte riktigt om han tuttat något eller om hennes mjölk har satt igång. Men det är ju skönt bara att hon bryr sig o får vi sedan mata honom iaf så funkar ju det. Huvudsaken är ju att han får tryggheten av en mamma! Undra om det sprutan som gjorde det eller varför hon ändrade sig, skönt bara att det verkar lösa sig. Det kanske blir en natt med minst 2 timmars sömn i stöten inatt iaf då!


1:a natten avklarad...

...och jag känner mig helt slut. Tycker jag har varit vaken stup i kvarten av småpip och matning. Skilla har fortfarande inte visat något intresse för Silver och jag tror inte han kommer få någon specielt bra mamma. Vi kommer nog få föda upp honom med flaska, fy fan va jobbigt! Jag hade hoppats på att Maja skulle visa intresse för lilkissen men inte heller hon verkar vilja veta av honom. Jag visade honom för henne igår o hon fick lukta o så, men hon bara vände bort huvudet o sen fräste hon. Jag tror inte vi kan pracka på henne en liten bebis. Sally har aldrig haft en kull o hon fräste bara hon hörde pipen från honom....Mitt sista hopp går till Lillen, han är den som visat mest intresse av doften av Silver. Joo som om det nånsin skulle hända...


91765-742

Mjölkersättning under armen

Sitter just nu med en flaska mjölkersättning under armen, måste få den kroppstempererad innan den slinker ner i Silvers mage. Han har precis tuttat o det gick bra, min duktiga pappa som är så bekymmrad ringde o hade kollat på internet om hur småbebisar skulle matas. Vi fick ju några punkter från veterinären men de var inte så exakta. Pappa hittade iaf på Royal Canins sida att de skulle matas ca. 7 ggr per dag med 3-4 ml per gång. Låter ungefär som det veterinären sa så det är ju bara att följa det....Jippi! Silver som är en "stor" bebis behöver ju säkert lite extra också, bara o amma på....haha! Det funkar änsålänge iaf o nu ska jag springa in o kolla så han ligger kvar i sängen där jag lämnade honom sovandes!

Skilla nosar på sin bebis

91765-740

Närmre än såhär har hon dock inte kommit självmant....

Vi har blivit morföräldrar!

91765-739

Idag ca. kl. 10.45 blev jag stolt mormor åt en liten Silver. Ca. 110 gram och tjaa 1 dm lång. Han förlöstes med kejsarsnitt och verkar må bra. Han var tydligen en ytterligt stor bebis pga att han var ensam i magen och därför klarade Skilla inte av att föda fram honom. Vi är nu hemma alla tre o mamma Skilla vill inte veta av sin bebis som därför bor innanför min tröja. Jag får mata honom med nappflaska och han sover i min halsduk. Vi ber o hoppas at Skilla skall bli intreserad snart då han skall matas varanan timme och vi båda har heltidsjobb att sköta. Som "tur" är har jag fortfarande magbekymmer efter helgen och är därför sjukskriven måndag (idag) och tisdag. De andra dagarna denna vecka ser också ut att fungera men nästa vecka vet vi ej hur det blir..... Silver ligger just nu i min halsduk på skrivbordet och har just somnat, vi ska alladeles strax gå in och äta lite ur nappflaskan. Hoppas hoppas hoppas att det iaf blir några timmars sömn inatt!

91765-741

TACK ALLE FÖR ALL HJÄLP IDAG!!


MAGSJUK

.................

ANNA

Jag kom på att du ju har gympa halva dagen idag så jag får ringa imorgon istället. Var själv inte hemma fören kl. tjugo över 4 o sen tog vi en sväng till IKEA så jag glömde helt bort att ringa dig innan du for iväg. Vore bättre om du kanske ringde mig imorgon, jag slutar senast halv 4. Vore sköj o hitta på nåt!

Hörs!

Uppe sent

Haha, det blir sent idag. Har somnat typ kl. 9 de övriga dagarna denna vecka, gått o lagt mig kl. 8 typ. Men då det är torsdag idag o fredag imorrn så känner jag mig inte lika stressad över att jobba o därför bestämde jag mig för att se färdigt en film jag börjat se. De visade The Terminal på någon av Canal+kanalerna. Jag började titta en bit in i filmen men jag blev helt klistrad. Faan va bra den va, den bästa film jag sett på väldigt länge! Dumma Jonas kom i o tjatade på mig mitt i filmen o tyckte jag skulle gå o sova.... HALLÅ JAG VILL SE, ibland kan man ju fakstiskt få vara uppe längre än till 8!! Men nu är den slut o det är nog dax för mig att lägga mig. Börjar 8 imorrn så jag behöver ju inte gå upp supertidigt men det räcker gott o väl ändå. Måste ju komma på vad jag ska ha på mig o liknande!


PANIK!!

Oj oj oj vilken start på morgonen jag fick idag. Öppnade för första gången på jobbet. Började kl. 6, men då förskolan ska vara öppen kl. 6 så jag åkte runt kvart i 6 o var där kvart i 6....(min klocka går nog fel). Tänkte att det var lite kallt att stå ute o vänta på den andra personen som kommer kl. 6 så jag betsämde mig för att gå in och larma av o fixa själv, för första gången!! Var lite smånervös inför larmandet men hade kollat av extra i tisdagskväll för att vara på säkra sidan. Gick in genom dörren, tryckte på alla lampknappar jag kom åt och skulle dubbelkolla vår kod så att jag slog rätt. När jag precis kollade koden så gick larmet, jag tryckte av fort som attans men såg att det blinkade rött ändå. Visste inte riktigt vad jag skulle göra utan stod o kollade på larmet ett tag för att utläsa om jag skulle trycka på något mer.

Efter en stund ringde telefonen o det var SOS Alarm som fått signal om att larmet gått. Jag fick panik och började svamla en massa om nyanställning o första gången. Karln i luren var lagom sur  o misstänksam och frågade efter vårt lösen.... VA???? Ska jag kunna ett lösen? Jag for iväg till kontoret o letade halvt om halvt höll tillbaka gråten, men var tvungen att erkänna att jag inte hade en aning. Karln blev ännu mer misstänksam o jag frågade i förbifarten om jag inte kunde ringa någon o sedan ringa upp. Han gick med på det med viss tvekan och jag ringde en av mina kollegor som talade om lösenet... panik igen o ringde till numret jag fått men ingen svarade. Jag fick såklart för mig att han inte trott mig o nu var på väg med hel styrka för att kolla läget och att det skulle kosta en jäkla massa pengar o att jag skulle bli skyldig till något hemskt.

Andra gången jag ringde fick jag tag på honom o precis då klev den andra personen som öppnade kl. 6 in genom dörren. Jag sa vårt lösen o bad om ursäkt o karln var som förbytt o sa att det inte var någon fara....Min kollega som började kl. 6 bara skrattade o klappade om mig o sa att det inte var någon fara, jag var knappast den första. Samma rekation fick jag från de flesta av mina kollegor o de skrattade gott åt min klumpighet. Tur att alla är så förstående!  Jaja, nu vet jag ju hur jag inte ska göra när jag öppnar nästa gång iaf!

Necklace

Gillar verligen mitt nya halsband. Det var oerhört vackert och jag älskar att jag kan ha det som prydnad i hemmet då jag inte har det på mig. Det är ju även extra roligt när det är handgjort och speciellt handgjort av en vän. Jag ska dock göra kedjan längre då jag tror att det skulle vara vackrast att ha typ vid bysten, jag har ju så tjock hals. Iom att hjärtat är väldigt utsmyckat och stort så tror jag nog att det är snyggast att bara ha enkla kläder till, en vit v-ringad tröja utan ryschpysch! Nu ska vi bara hitta på något kul till helgen också så att jag kan få visa upp mitt vackra halsband! Någon som har ett trevligt erbjudande?

Mitt nya halsband


91765-733
I´m superpleased!!


91765-73891765-73591765-73691765-734

Dötid

Hmmm, ytterligare lite dötid att ta kål på.... Varför inte lägga in lite bilder tagna efter Jonas o min matshopping i lördags. Det var på tiden kan jag säga!! Vi köpte mest frukt o grönt o kattmat, men det är även mest sådant som går åt här hemma!

91765-730
Vårt vackra och välfyllda skafferi, detta är nog det jag kommer sakna mest från lägenheten...plus några andra saker

91765-731
Min vackra välfyllda skål från Netten

Superdupertrött

Ska iväg till jobbet om ca. 1 h och 25 min, jag fick förskjuta min tid idag då en annnan av mina kollegor var hemma för vård av barn. Men jag är såååå jäkla trött. Jag är inte gjord för o gå upp tidigt  o jobba varje dag. O snart blir det ju ännu värre då jag måste gå upp yterligare 30-40 min tidigare pga. pendlingsavståndet. Men har Jonas gjort det i snart fyra år så ska la jag också kunna klara av det!
Jag brukar beräkna ca. 1 h när jag ska fixa mej på morgonen, konstigt nog så är det alltid olika om tiden är lagom eller ej. Jag är väl inte så inne i alla rutiner just nu så det kanske kommer senare. Men iom att jag aldrig går upp samma tid från dag till dag så kanske det är svårt att skapa fasta rutiner. Ibland är man ju hungrig när man vaknar, ibland äter jag inget förens på jobbet. Ibland duschar jag o ibland inte osv. osv. Det är inte samma någonting från dag till dag!
Fy faan vilket tråkigt inlägg, men så blir det när man skriver såhär tidigt om mornarna. Så blir det när man jobbar heltid( hahahahahaha, heltiden får skit för allt...)!

Nu ska jag gå o duscha, komma på vad jag ska ha på mig, platta håret o fixa i övrigt o sedan cykla iväg.

Inredningshjälp

Tog en sväng till Alles nya kontor för o vara lite inredningshjälp. Jag tror att det kommer bli skitsnyggt och hon hade redan planerat jättebra för möbler osv. You don´t need my help!!! Men alltid roligt att känna sig duktig och behövd, inredning är ju min passion! De hade en väldigt schysst färgskala med grått, rött och ek. Det ser ju väldigt propert och modert ut o passar kalas i kontroslokaler. Enkelt och stilrent då det kommer vara överfullt av papper, pärmar och små vovvar!!

Ett litet tips bara, två svarta skinnfotöljer med ett runt ekbord skulle vara skitsnyggt i Thomas rum! Och så lite snygga blommor o ljuslyktor förståss, men det hade du ju redan kläm på.

........

Hur mycket snor o hosta finns det egentligen i kroppen?

Hur f*n gick detta till?

Kände mig någorlunda pigg lördag, snuvig o lite näsdropp o allmänt trött. Söndag sisådär, var inne hela dagen o mådde halvbra, men hade väldigt ont i kroppen. Någon gång under natten vaknade jag med värsta halsontet o sen dess har jag hostat som attas. Hemma idag med, orkar verkligen inte jobba i detta skick. Varför blir det på detta viset, är det kropen som stressar upp sig sälv (jag som stressar upp mig) o därför kommer symptomen tilbaka? Usch, jag vill ju jobba o tjäna pengar. Inte frysa, ha ont i halsen, hosta o snörvla!!

Lördagskvällen i bilder

91765-719

91765-718

91765-717

91765-720

91765-721

91765-722

91765-725

91765-723

91765-724

91765-729

91765-726

 
91765-727

91765-728

Vi var på Le Bistro med Jeny o Olle o åt den godaste maten jag någonsin smakat!

BUCK!

HELVETES

J*VLA SKIT!!!!


Hade just skrivit ett LÅNGT inlägg på säkert 1 A4. O så bara hände nåt o allt bara försvann!!



FAAAAAAANNNNNNN!!!!! Nu får ni inte höra hela historien igen. Jag skiter i det!!!

hahahahahahaahahhahahaha

Fattar inte hur man lägger in videos men ni bara måste kolla in detta. Har aldrig lagt in något sådant här förut, men nån gång ska la vara den första. Den är skitkul!!!

http://www.youtube.com/watch?v=BgoOihBb78w
Jag kanske är as-sen o alla redan har sett den, man kanske inte ens får göra såhär. Men jag skrattade ju så jag nästan kissade på mig!!!

Perfekt

För alla er fans där ute. Ytterligare ett perfekt fotoleende!

91765-716

Lillskit

Mitt i mitt samtal med Jenny rusade först Lillen o sedan Jonas förbi i köket. Sedan sprang båda tillbaka igen hack i häl på varandra. Lillen har tagit sin andra fågel för idag....

Buhuuu

Jonas o jag stod just o kollade ner i trappen då Jonas upptäckte att Lillen som satt längst ner hade något som stack ut ur munnen. Gissa vad det var?? En stackars liten fågel.... han stod där så stolt o la ner den på dörrmattan liksom för o visa vad han hade. Sally satt i mitten av trappan o morrade o Maja satt längst upp o kollade läget. Det var den första fågel jag sett någon av våra katter ta. Jag skrämde iväg Lillen så att han inte skulle ta med fågeln upp. I höstas hade han dille på att ta maskar o lägga här uppe i hallen. Man kunde hitta några stycken torkade maskar om dagen. Han är en riktig jägare Lillen, men maskar var ju inte så mycket att vara stolt över. Det anser ju jag iofs inte att en liten söt fågel är heller!

91765-715

Usch, jag gick just ut i hallen för jag hörde någon som morrade. Då satt Lillen inne i ett hörn o åt på den stackars lilla fågeln. Ush o blä, Jonas fick ta hand om det! Jäkla katt till o släpa med sig de stackars små djuren in.

Normalt

Ett vanligt senario här hemma är att jag sitter vid datorn, Jonas kommer in o sätter på musik, fibblar fram o tillbaka tills han hittar rätt grej o sen så går han iväg o gör något annat. Just nu sitter han o dricker kaffe i soffan o kollar TV medan jag får sitta här o lyssa på Bob Dylan. Kanske därför vår elräkning alltid skjuter i taket?

Grains of sand

Har nu spelats ca. 20 ggr på raken, aldrig tröttnar jag!!!

Lyssna då för f**n------)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=76349882

Tomt kylskåp

Det är verkligen surt visa veckor, aldrig något gott i kylskåpet, Vi är väldigt duktiga på att handla hem mat som bara står o blir dålig, nu vet jag inte riktigt när vi handlade sist men allt verkar iaf vara slut eller lite halvt för gammalt. När man är sjuk o hemma från jobbet vill man ju inte precis visa sig ute heller. Tokigt det där att man känner sig dum för att man skulle vara tvungen att åka o handla mat. Äta måste man juh vare sig man är sjuk eller inte!

Mitt drömyrke

Har just tittat på Till Salu- uppföljningen. Inredare är banne mig mitt drömyrke, jag bara älskar inredning. Fatta att de även tjänade 1,4 miljoner på de två hus de köpte och renoverade, de gjorde det på 4 veckor men sådan press behöver man ju inte ha. Självklart inser jag att sådana pengar inte riktigt går att tjäna i dessa regioner av landet, men skulle ju säkert kunna tjäna en del iaf. Kanske något att satsa på, köpa äldre hus o renovera fräscha. Någon som vill hänga på? Jag slutar som förskolelärare och blir renoverare o inredare på heltid! Faan va kul det skulle vara...

Grains of sand

Lyssna på den----) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=76349882

Bästa låten ever, Olle you rock!

Sjuka jag...

91765-713

...tog nyss en sväng till Apoteket o köpte den där efterlängtade nässprayen. Två förpackningar för att vara på den säkra sidan. Självklart så var det en jävla tant som trängde sig före i kön o inte hade någon lapp. Hennes ärende tog säkert 10 minuter o jag fick snällt stå där o vänta medan jag blev mer o mer förbannad. Ärligt talat så är äldre kvinnor det värsta som finns! De är så jävla sura o tvära o tror att de kan göra vad som helst utan att någon ska reagera. Kärringjävel! När jag handlat mina två nässpray, som tog ca ½ minut, så kom glada
Anna in i butiken. Vi pratade lite snabbt medan hon väntade på sin tur o hon gav mig tipset att plugga igen näsborrarna med bomull om jag får täppa på natten. Då andas man automatiskt med munnen istället för att få andnöd när man försöker andas med näsan. Bra tips, det ska jag minnas!

Vi måste ses snart igen Anna, prata lite strunt till kl. 5 på natten!

Sally

91765-712

Sally är en riktig fresterska. Hon ligger o ser så vacker o mysvänlig ut o så fort man petar på henne så blir hon arg o fräser o grisgrymtar. En härlig kisse vi har!

My guitarhero

Follow me

91765-710


Rastlös

Usch så rastlös man blir av att vara sjuk. Här hemma ser ut som en soptipp, som vanligt, o jag bara orkar inte göra något åt det samtidigt som det kliar i fingrarna. Jonas har tagit ner en flyttkartong från vinden så att jag kan börja packa lite. Men frågan är var jag börjar? Och vart förvarar vi flyttkartongerna fram till flytten? Jag önskar att det vore maj NU!!