I´m in love






SorryLorry Jerry Silver, jag är numer kär i Christoffer Hiding!















Idol

Jaa nu är även jag någon slags idolnörd. Har knappt tittat på ett endaste av auditionsprogrammen men nu när det faktiskt är bra TV så tycker jag det är jättekul. Igår blev jag fruktansvärt imponerad av killarna o främst av Christoffer. O Per som tyvärr åkte ut. Inte rätt person enligt mig, jag tyckte det var skitbra! Tjejerna var dock inte lika imponerande idag, jag kan ärligt säga att jag inte gillade en enda. O den där Marie Picasso bara kör en massa för o imponera, whaling(vet inte riktigt hur det stavas) är INTE min grej...bara fånigt då man märker att folk gör det för att just imponera. Måste nog säga att jag mest gillar när folk låter rösten styra dem o inte tvärtom.



gO YOUR OWN way

Långtråkigt

Det är just vad jag har, faan va tråkigt det är!! Känns som om jag har suttit i denna soffa i typ två dygn. Bara varit uppe o sovit o sen har jag suttit här igen. Såhär mycket har jag banne mig inte kollat på tråkig TV sen vi flyttade hit. Snälla nån kom o rädda mig!!

Go your own way

Fy attans va jag gillar denna låt!

Autopilot Society

Silver

91765-1315
En bättre bild på Silver.....eller Svarter.

I efterskott

Iom att jag varit väldigt frånvarande från bloggen så har jag ju lite att ta igen. Jag tänkte börja med förra fredagen då vi var på kalas i Hestra. Casper, minstingen i familjen och även Jonas o mitt gudbarn, fyllde 4 och vi var där o firade. Då halva familjen Andersson hade annat för sig på Caspers egentliga födelsedag den 15:e så fick vi istället komma på fredagskvällen. Elisabet o Johan bjöd på hamburgare och god efterrätt o Casper fick i gengäld en masa presenter. Vid nästan varje paketöppning lät det "Jaaa, precis vad jag önskat mig", det var väldigt härligt att höra....även om mamma o pappa stod frågande till hälften. Utav mig o Jonas fick Casper ett spiderman målarblock, tuschpennor, något slags spel och en riddarutrustning. O det var en himla tur att vi var där redan på fredagen då Johan o Elisabet också hade köpt en riddarutrustning, men vi gav ju våran present först...


        
91765-1310
Johan o Elisabets kök...jag är avundsjuk!

91765-1311

91765-1314
Casper o jag hade en liten mysstund.

91765-1312
Det syns att han är en Anderssonpöjk, han har de vackra ögonen och markerade ögonbrynen!

91765-1313
Bästa presenten?

Host Host

Sitter här både hostig o snorig o funderar på hur jag ska lösa dagen. Är det värt att åka iväg o hosta o snora någon annan stans för ett uppdrag som jag egentligen kanske inte är jätteintresserad av? Eller ska jag hosta o snora här hemma hela långa tråkiga dagen som igår?


Life´s a bitch, you know!

Dålig uppdatering

Dålig uppdatering, jag vet. Tyvärr kommer det nog vara så framöver då jag just nu inte har den minsta lust att blogga. Det händer massor just nu, både i hemmet, på jobbet och privat o att sätta sig vid datorn finns det knappt tid till. För att uppdatera er lite så börjar vardagsrummet ta form nu, har inga bilder ännu men jag är så jäkla nöjd. Inte det minsta som den stil jag haft innan, stilrent med mörka inslags. Faan va snyggt!
 
Idag är jag hemma och är sjuk igen, jäkla förkylningar, men imorgon måste jag iväg då jag ska på kurs hela dagen. Får se om det kanske kan bli någon bild längre fram på dagen, idag har jag ju faktiskt tid. Nu ska jag se om jag orkar laga mig någon mat.

Ullared nästa

NU ska vi snart åka mot Ullared. Jag är inte det minsta sugen o skulle hellre få ligga o sova. FAAN!

Rypsgatan

Ikväll har jag sällskapat med Helena. Jag kan inte riktigt säga när jag var hos Helena sist men det var ett bra tag sen. Men allt var som vanligt o Helenas rum var precis som jag mindes det....ett totalt kaos. Vi åt mat, kollade Idol och såg på lite gamla kort. Gamla kort är något av det bästa som finns, man minns så mycket som man för längesedan förträngt. Tex. den där jobbiga kvällen då Jonas o jag blev tillsammans första gången, den långa vandringen hem morgonen efter midsommarafton 2000, Jönköpingsturen då Helena o jag fick åka med Olle hem o jag inte sa ett ord på hela vägen för att Helena hade sagt att det var så jobbigt att prata med Olle för han var så smart o man kände sig så dum, Virsbo.....o en massa andra spännande saker.  Fy faan för o få va 17 igen!


91765-1307

Härligt tidigt

Jag drog den härliga lotten att få öppna tre dagar i rad denna vecka. Det betyder att jag måste gå upp klockan 04.30 tre dagar i rad...fy fan! Är även den enda ordinarie både tisdag, ondsdag och antagligen torsdag. Detta kära vänner betyder att jag från och med nu enbart kommer sova så fort jag har ledig tid hemma, jag är en sådan larver så jag får lite smått panik när jag ska gå upp så tidigt och måste planera allt i minsta detalj och sova så fort jag kan om kvällen.

Life couldn´t get much better!



En snabb en

91765-1305
Lindex, lindex, ullared, hm o hm....can you guess?




Gaaahhh

Jag är så väldigt väldgt trött. Igår somnade jag kl. 9 efter en lång dags slit.
Först så gick jag upp skapligt och hängde en tvätt o stoppade i en ny.
Efter det så rensade jag kattlådorna.
Sedan så kollade jag lite på TV och blev avbruten av svärfar som var golfvärd nere i Stora Lund och önskade sig en extra tröja.
Ner till Stora Lund och så hem igen o kolla lite på Jonas när han tapetserade.
Sedan satte jag igång att laga lunch, RotfruktsSpyttipanna.
Efter det tog vi en promenad ner till Vättervallen o kollade när Jonas 8 årige-brorson spelade match. De förlorade med typ 11-0. Spelade mot Boren o de har ju som bekant alltid väldigt  bra lag!
Hem igen o Jonas fortsatte tapetsera o jag fixade med trädgården.
Grävde upp en massa vass(?) vid entrén och planterade ner mina rosor som väntat hela sommaren.
Jag bjöd ut Jonas på en fika på trappen, vio festade på torra syltkakor och apelsindricka.
Fortsatte på baksidan med att rensa lite ogräs och plantera lite till.
Gick in och pratade med Jonas o kollade renoveringsarbetet.
Skickade iväg JOnas att handla kvällsmat och satte mig på andra sidan av trappen o planerade trädgården.
Gick in och åt kvällsmat i form av äggmackor och kräm o mjölk.
Gick upp till sängen där Jonas satt upp TV:n o somnade rätt fort till Holland-??.

91765-130391765-1304




Till alla

Min mobil har gått sönder. Den har varit trasig i ca 1 vecka. Jag ska fixa en ny någon gång.

Någonting vitt

Idag ska vi ha födelsedagskalas för mig och min svärfar hemma hos mina svärföräldrar. Igår ringde Jonas bror o frågade vad jag önskade mig. Jag sa rätt och slätt  "Någonting vitt". Tänk va enkelt det är att köpa present till mig, vita saker finns det ju rätt gott om. Man kan exempelvis köpa:

- Toalettpapper
- Ett gram av ett okänt vitt pulver
- Tubsockar
- Elkabel
- Låtsassnö
- Glödlampor
- A4-papper
- Fetaost
- Innerkuddar
- Soppåsar

Och listan kan fortsätta i en evighet!  Jag är så bra!


Houston, we have a problem

Jag måste tyvärr återigen ändra datum för mitt födelsedagsfirande. Vårt vardagrum är just nu i totalt kaos o jag kan med 100 % säkerhet säga att vi inte kommer hinna färdigt på denna vecka. Igår började Jonas med att tapetsera Easy Cover, sedan skall vi enas om en färg att ha på väggarna, lägga in golv, sätta upp lister o styla. Känns inte som ett projket att hinna med på en vecka o det känns heller inte så kul att  återställa saker o ting bara för en kväll o sedan vara tungen att flytta runt allt igen. Jag hoppas ni förstås o jag säger inget nytt datum utan renoveringen måste bli klar först.

91765-1300
Ni kan ju se själva vad jag pratar om.

Nightynight

Ligger o kollar på Top Model o skriver på bärbara. Imorgon ska jag börja jobba efter denna helvetesförkylning. Skulle kunnat vara hemma hela denna vecka men tyvärr finns det ju denna dumma gräns på enbart 1 veckas sjukdom utan läkarintyg. Men man vill ju inte gärna gå till doktorn för en tråkig förkylning som inte vill gå över, läkarintyg på vad liksom?  Jag får proppa i mig panodil o ta med mig nässprayet!


Nu ska jag snart gå o sova o vara pigg o utvilad kl. 5.30 när klockan ringer imorgon.

Köksfönster

Även köksfönstret fick lite upppyntning à la lantlig romantik. Här står föresten min present från Helena, det vackra kafatet som just nu inte används till kakor utan till grönsaker.

91765-1294

Jonas rum

Igår öppnades en helt ny värld för mig. Jag hittade intredningsbloggar!! Jag snubblade över en blogg när jag googlade Sia, ni vet inredningsmärket, från den bloggen länkade jag mig vidare till en mängd vackra bloggar alla i lantlig fransk-dansk stil. Oj lyckan var total o jag blev väldigt inspirerad att fixa lite vitare här hemma. Mitt nya pysselprojekt som precis är färdigt passade perfekt in. Då det rum jag gillar mest är Jonas sovrum så fick det utstå lite nytt pynt. Jonas blev nog superglad! Självklart kan jag inte riktigt få till den härligt lantliga stil som dessa bloggare hade utan mitt hem ser snarare ut som ett vitt IKEA-hem.... men jag är nöjd!

91765-1295


                


PS: Kan ni lista ut vad som var mitt pysselprojekt, ni från Syjuntan borde förstå!


 

En förkylning kommer sällan ensam

Nä just det, vi har därför två förkylningar i familjen just nu. Idag har både Jonas o jag varit hemma o sjukat oss. Jonas sov till 12 o låg sedan kvar i sängen till halv 2 innan han gick upp o satt framför datorn tills typ för 1 timme sen. Själv så satt jag bänkad här framför datorn tills 12.30 då Helena sms:ade o kom o lagade mat åt oss o sedan kollade på film med mig. Tack snälla för sällskapet!

Jag har konstaterat att det går åt en jäkla massa toapapper när man är förkyld. Änsålänge har jag ensam säkerligen gjort av med en 3-4 rullar. Just nu tror jag att det står minst en toarulle i varje rum här hemma, jag har iaf 3 stycken påbörjade i mitt nattduksbord.

Idag har jag haft lite energi nu framemot kvällen o har därför pysslat lite. Resultatet hoppas jag kommer imorgon...spännande!

Helena

Det är inte bara jag som kan det här med att fota sig själv. Tur att Helena är så söt att jag med gott samvete kan lägga ut bilderna utan några sura miner!



91765-129391765-129191765-129291765-1290







Firande i dagarna två

Lördag med Jenny o barnen, Olle var på spelning. Vi åt jättegod Lasagnette och jordgubbglass med björnbärssås o maränger. Jag fick ett jättevackert WC-hjärta och rosa o vita tulpanlökar. Spännande att få plantera o se hur vackert det blir i vår! Helena kom efter ett litete tag o vi satt o pratade o hade det bra. Sixten var lite småhängig precis som jag o Ludvig hade energi till tusen. Han bajsade på vårt golv två ggr, jag skrattade så jag nästan tjöt o Jenny ursäktade sig i en evighet...haha!  Efter bajsandet gick Jenny o barnen hem mot Bokvägen o vi andra kollade på Walk the Line.




Söndagmorgon o jag väckte Jonas för att få öppna mitt paket som legat framme för åskådning sedan tidigt på lördagsförmiddagen. Sally kom och gjorde oss sällskap och vandrade fram o tillbaka mellan mig o Jonas o var alldeles till sig. Jonas min älskling hade köpt precis det jag önskat mig, ett vackert fårskinn. Jag blev superglad när jag öppnade paketet men också lite besviken för att han inte har någon egen fantasi. Ibland är det ju så kul att bli överraskad! Fårskinnet blev iaf mycket uppskattat av fler än mig, Silver tyckte att det lukatde mumma!




Söndageftermiddagen bjöd på kalas med släkten, först kom mamma, pappa, farmor o Åke o vi åt jättegod mat. Jag var inspirerad av Helenas goda matlagning och gjorde rotfrukter i ugn med fläskytterfilé och rödvinssås. Det såg ut som en riktig retaurangmiddag o jag är verkligen stolt över min matlagning! Tillomed Åke berömde mig o tog två gånger o sa att det var JÄTTEGOTT! Efter maten så kom morfar o Jean o Roger, de var lite sena för de hade varit o kollat på sommarhus. När de kom fikade vi på farmors hembakta bröd och sedan marängtårta. Inte dumt det heller!



Bbbbbbbbirthday

Imorgon är det min födeslsedag, det tjuvstartas redan idag med kalas. Jag känner mig inte helt pigg o fräsch men som tur är kommer bara Jenny o Olle o Helena ikväll så jag får mjukstarta firandet. Har inte bestämt vad jag ska bjuda på än men det blir något med vegetarisk färs.