Ullaredsfynden

 Ett inlägg med bara bilder på prylar...jippi!! Utöver allt detta köpte jag även ett par baggyjeans till mig, en tjocktröja samt en t-shirt till Jonas, varsin fleecetröja till oss, en likadan röd lykta som de vita o svarta, två vita krukor, en massa fler "älskar dig" hjärtan, tvål, plastpåsar, soppåsar, klorin, adventsstjärnor, upphängnigssladdar. Sedan var det förståss en massa saker till mamma o pappa också, men de orkar jag inte rabbla. Allt som allt en helt OK dag på Ullared.

Till mig:
91765-33891765-336
----------59.95 kr-----------------------------------------------------89.95 kr

91765-33591765-333
--------------89.95 kr-------------------------------------------89.95 kr

91765-32791765-328
-------------------229.00 kr-----------------------------------------189.00 kr

Till Jonas:
91765-33291765-331
-----------------109.00 kr------------------------------------69.95 kr x 2

91765-32991765-330









------------------59.95 kr x 2






---99.00 kr --------129.00 kr --------99.00 kr


Inredning:
91765-32691765-325
---------------34.95 kr x 3----------------------hjärta 19.95 kr x 4----bollar 5.95, 7.95, 12.95 kr

91765-32491765-337
------------------9.95 kr x 4-------------------------------------------19.95 kr x 3

Dinner among friends

Igår var en mycket hektisk dag o jag kände verkligen av sviterna från Ullared. Jag var supertrött redan kl. 15 när vi slutade skolan o jag hade någon slags tryckande huvudväk som bara ville få vilas bort. "Tyvärr" skulle vi ju iväg ca. 1 timme efter att jag kommit hem så någon vila fanns det inte tid för. Vi åkte först till Jonas föräldrar o lämnade lite saker jag köpt i Ullared, där var lika fint som vanligt o jag fick samma ångest som vanligt, att jag borde åka hem o städa o hålla det så fint föralltid. Efter det tog Jonas systemet o jag gick till ICA, vi åkte o hämtade Brax o Carro o sedan for vi till Omberg. Hos Jenny o Olle var det findukat i storarummet o allt var väldigt fint o trevligt. Vi åt jättegod pasta med soltorkade tomater, squash, haluomi och inlagda vitlökar. Till serverades det pesto, någon annan stark sörja, olja med vitlök o salt o så förståss bröd att doppa i allt detta goda. Vi åt o pratade o hade det jättetrevligt. Som vanligt åkte gitarrerna fram o vi körde amla odingar från de lokala banden. Mest Portnoy´s o Hejla förståss. Men även lite SOE (Souls Of Emptiness....ja min sambo har spelat i ett trashmetalban)....det var nog Brax förtjänst. Ludvig var hos mig nästan hela kvällen o bara sov o var snäll. Det var sååååå mysigt. Även Sixten kröp intill några gånger o vi myste allihopa, men han är väldigt avundsjuk på lillebror så jag fick gärna ta med Ludvig hem vid kvällens slut. Hela kvällen var helt undrbar o det var längesedan jag bara hade det så skönt, det var avslappnat o lugnt o vi bara myste nog allihopa. Tyvärr glömde jag förståss kameran, men ikväll ska vi ju träffas igen då HAYABUSA spelar så då ska jag inte glömma den.

Bilderna från Ullaredskapen är på väg, ska börja fota nu....

Ni får vänta en dag till

Tyvärr tyvärr tyvärr kommer ni få vänta en hel dag till med att få se alla mina Ullaredsfynd. Gårdagen var jag inte hemma fören 9 och då knackade grannen på dörren o ville visa vår lägenhet för sin syster. Jag var också såååå himla trött efter dagen så jag stöp i säng kl. 10. Idag ska jag iväg på gruppträff....(jippi) i 3 (!!!) timmar och sedan ha ett seminaruim på två.... Sedan är det raka vägen hem, lite fixning o så iväg till Jenny o Olle på mat...det ska fakstikt bli kul!!

Men på lördag kan jag visa upp mina fynd, det blev lite utanför shoppinglistan, men jag tyckte jag klarade mig bra o handlade för ca. 4000. Helt Ok med tanke på allt som man har med sig hem... 7 Ullaredspåsar proppade + tre korgar med massor lyktor som inte fick plats i påsarna. 1½ påse stannade i sya, men jag tycker det var bra jobbat ändå!


pssssttt... kan avslöja att jag handlade två nya vinterjackor....hihihi

..........

ULLARED HERE I COME!!

Ullared

Imorrn bär det av till Ullared, vi åker kl. 5 på morgonen. Usch usch usch, men det brukar ju inte vara jobbigt att gå upp tidigt när man ska göra något roligt! Det värsta är bara att kvällen innan brukar jag vara som ett barn innan julaftonsmorgon o kan inte sova alls. Antar att det kommer vara så ikväll med...jag bara längtar tills jag får gå o lägga mig!!
Tänkte lägga upp en liten lista på vad jag ha tänk leta efter:

-Tråkiga saker såsom Schampo, deo, tvål, plastpåsar, soppåsar osv.  
-Blomsterlökar (till nya huset)
-Korgar
-Panelgardiner till mig o mamma
-Krukor
-Badlakan/handdukar till mamma o pappa
-Jeans till både mig o Jonas
-Vinterjacka, en tjock fin med fluffkrage
-2 höstjackor, en lite tjockare att dra över huvudet + en snyggjacka, typ "kavaj"
-Tjocktröjor till både Jonas o mig
-Skjorta till mig o pappa
-Vantar, mössa o halsduk till mig o Jonas
-Byxor till mamma
-T-shirts til mamma
-Keps till mig
-Fleecetröja till mig o Jonas

Det var en liten lista, självklart kommer jag ju inte bara hålla mig till den, haha. Men jag tycker det är skönt att ha en lista att gå efter, på listan har jag även skrivit ungefär vad det får kosta osv. Är det sedan några ändringar så skriver jag dit dem på plats o kör lite överslagsräkning. Nån måtta måste det ju liksom finnas på köpandet. Skulle lätt kunna spendera många många tusenlappar där nere. Jag längtar ihjäl mig!


Frågestund

Min granne berättade nyss att hennes 5-åriga dotter vid läggningsdax frågat sin pappa vilken dag som var hans Dolmiodag? Hahahaha...Där ser man att det barn ser o hör på Tv faktiskt fastnar. En annan underbar fråga från denna lilla dam som var mer osvarbar var i vilken mage den första bebisen låg? Vad härligt det är med barn som har så mycket funderingar!

Tvättmaskinsfetischist

91765-136



Sallygullet har hittat en ny favoritplats. Imorse när jag borstade tänderna tittade jag ner i vår toppmatade tvättmaskin och såg någon svart hårigt. Jag fattade inte först vad det var men såg sedan att det var Sally, trodde först att hon var död så jag bara skrek SALLY. Hon tittade sömnigt upp på mig med sina knallgula ögon o småknorrade lite. Tokkatt!!

Ulltupp

Var på Omberg igår igen för hundrasjuttielfte gången denna månad. Vi har det alltid så himla roligt o igår var absolut inget undantag. Tyvärr tog det lite längre tid än jag trodde o var lite svårare än jag trodde att tova en tupp i ull. Jag tyckte jag höll på en evighet o ändå så är den inte färdig o jag är inte riktigt nöjd såhär långt ens. Det svåraste är att inte få en massa remsor av ullen som inte har tovats fast, har de inte tovats fast med en gång så går det banne mig inte att få dem fast sen heller. Och att få ullen heltäckande var också svårt.. allt var svårt helt enkelt. Men men, det färdiga resultatet hoppas jag blir bra iaf... det är bara att gnugga ännu mer!


91765-146

91765-147
91765-148


Happy Happy

Åhhh jag är så jäkla glad. Det ringde just en gammal arbetskollega sen jag var vikarie inom barnomsorgen och pratade lite. Vi träffades i förra veckan på city g och hon berättade att det ska öppnas nya avdelningar på en av förskolan jag vickat mycket på, hon rekomenderade mig då att ringa till chefen o prata lite. Idag ringde hon igen o sa att chefen bett mig ringa till henne för o komma och prata.  De andra hade pratat bra om mig o berättat hur duktig jag var...hihi. Attans så himla kul det känns när det går bra för en. Tänk om det faktiskt kommer bli så att jag har ett jobb som väntar innan jag slutat läsa?!!?! Imorrn ska jag riga till rektorn o se vad hon vill exakt, kanske får jag komma på intervju och visa Cv o hela köret...gud va kul!!!

Populär

Oj Alle-Balle, skulle tro att dina bilder var lite populära... 101 visningar av bloggen igår, tur at jag tog bort nakenbilden..hahaha (eller var det du som var inne kollade på dig själv helt enkelt?)

Tjenis P*nis

Nu är det dags att gå o lägga sig, även om jag inte har nåt för mig imorrn så kan det ju vara skönt att hålla på rutinen. Dagen har inte vart så skoj, precis som söndagar ska vara. Ingen söndagsångest varken hos mig eller Jonas dock, den brukar inte infinna sig de söndagar Jonas går på kvällsskiftet. Är det någon som inte har något särskilt för sig någon kväll i veckan är ni hjärtligt välkomna att höra av er... jag är öppen för alla förslag utom att sitta här hemma. Goodbye and Goodnight!!



(PS. Det var ingen kontaktannons, jag har sällskap....hahaha)

En ryamatta på fyra ben...

91765-98
...som min pappa brukar säga om Skilla.

Uppe med tuppen

Som vanligt vaknar jag tidigt om helgen. Det är lite tråkigt för då måste jag ju vänta så jäkla länge på att Jonas ska gå upp. Han börjar kvällsskiftt imorgon o då måste han ju få sova ut på mornarna så han orkar vara uppe sent, skittråkigt! Funderade lite på om jag ska gå ut o ta en sväng såhär innan frukost men det lockar inte så himla mycket. Eftersom gårdagen var så rolig o fullspäckad så känns det lite tråkigt att det är söndag idag o vi inte har något inplanerat. Joo städdag förståss men det kan jag ju inte kalla för kul. Nää idag skulle jag vilja hitta på något roligt, umgås med folk!! Synd att ingen annan är vaken förens om två timmar de heller....

TopModel

Idag har varit e händelserik dag (och den är ju inte slut ännu), jag har vart i Tannefors o kollat på Alle som gick modevisning som brud. Det var egentligen någon slags modevisning för hundar och hundkläder, men jag kan nog tycka att människorna var väldigt mycket i fokus de med, speciellt Alle i brudstass. Då jag inte riktigt visste var modevisingen hölls o inte ville åka själv så pasade jag även på att ringa till Cici för första gången ever (tror jag), trevligt att umgås med lite nytt folk. Vi kollade in Alles vackra outfit o pratade lite med Berta o Arhur, sedan var Cici tungen att gå för hon skulle köpa presenter ihop med sin pappa.

91765-293
Alle i en underbart vacker bröllopsklänning

91765-294
Cici o Arthur är lika söta båda två.


Alle o jag åkte då hem till henne och tog med oss lite kläder för at sedan åka o fota vid stångån. Alle ville gärna bli fotad i den fina håruppsättningen och det vackra sminket. Ärligt talat var det minst lika snyggt utan tiara och pärlor som med. Och det såg ju faktiskt lite mer naturligt ut då hon inte hade brudklänning på sig längre. Här kommer bilder i massor på Alle, plåtningen gick sisådär. Vi hade inte riktigt känslan idag...men det blev många OK bilder iaf!


91765-295
91765-296
91765-297
91765-302
91765-298
91765-299
91765-307



Jag tog mig fajstikt oxå ett dopp i stångån, det är nog första gången jag badat såhär sent på året. Tyvärr så var det någon som var tvungen att fiska vid badplatsen så vi fick vara vid någon liten vik där botten var jätteäcklig så jag vågade inte gå så långt ut o doppa huvudet... attans, det hade vart jäkligt skönt kan jag tänka mig. Jag tycker nästan inte att man har badat om man inte doppat huvudet....men jag tog mig ett dopp!

91765-97
Nej jag var inte näck, jag hade trosor

Lugg

Blev lite sugen på att förändra något så jag klippte Lugg nyss, snyggt???

91765-292

har tyvärr en bena efter att jag haft sidbena men den försvinner nog snart.

Yesterday

Usch det måste vara den sämsta låten Beatles någonsin gjort. Men en dålig låt på alla andra dunderbra låtar kan ju alla råka ut för.... Rubriken syftade dock inte på den låten utan på gårdagens påhitt. Jag blev så sugen på att handla lite när jag insåg hur mycket pengar jag faktsikt kommer ha på kontot på måndag så jag tog en sväng till Vikingväxter o shoppade uteväxter (ja här tar vi ut segern i förskott). Det blev 5 perenna ljung (3 till mig, 2 till sya), 1 mugröna, 1 cyklamen och 3 prydnadskål. Väldigt fint blev det utanför dörren nu, synd att man inte hänger där så ofta....


91765-290

91765-291


Vår säng


91765-289

Vår säng är väldigt populär, den enda som fattas är Sally o hon ligger där förjämnan annars (det är inte en bajskorv ijämter Maja längst bort, det är ett batteri).

Sommar o sol

Oj nu är sommaren visst tillbaka igen, attans jag som har slutat o göra mig sommarfin. Har ingen koll på mina "sommarkläder" längre (mycket märkligt eftersom sommaren kanske försvann för 3 veckor sedan) och det är ju så svårt o veta om vädret skiftar igen under dagen. Vad tar man på sig en sådanhär dag? Hellre frysa än svettas, eller är det tvärtom?

Världens Sötaste Sixten

91765-85
91765-8791765-86

bak bak bak

Igår var jag uppe på omberg. Jag o Jenny gjorde två olika sorters bröd, havregrynsbröd o rågbröd, Vi bakade ett lass bullar , vi lagade en lasangette, fotade barnen och hämtade växter hos deras granne. Vi hann med det mesta som var tänkt och lite till. Jonas o Olle var förståss ute i replokalen och spelade in o jag o jenny tog hand om barnen o fixade i köket. Dagen var väldigt trevlig o Sixten o jag fick en ny kontakt o nu är vi kompisar. Buddies for life you know!!
Jenny o jag bestämde att vi skulle träffas en dag i nästa vecka också o då ska vi tova den där tuppen som jag tycker är så jättevacker. Det ska bli väldigt spännande!! Nästa fredag så ska vi även dit på lite mat och umgås med JErry som är nere från Stockholm och ev. tova och mattias som kommer från vimmerby. Lördagen ska vi sedan åka på en spelning med hajabusa.... det är mycket Jenny o Olle nu...väldigt roligt!!

91765-82
Brödet blev kalasfint, o gott också!!

91765-83
Ärligt talat skulle detta kunna vara mitt barn, jag kan tänka mig att Jonas o mitt barn nog kommer se ut ungefär såhär (fast vi ska bara ha tjejer förståss)!

91765-84
Ludvig sover


 

Bakdag


Tjenis p*nis, idag bär det av till omberg igen för att göra slut på allt det där mjölet vi köpte sist. Jag tror att vi skulle baka matbröd och sådant idag. Vi ska iaf även ta kort på Sixten och Ludvig och se om det blir några fina att sätta ut i tidningen. Sedan ska vi gå till Jennys grannar och hämta en massa växter som jag fått till nya huset...jippi! Hoppas vi hinner med allt det idag... det går ju ite så fort precis...haha. Jag skulle även vilja tova lite ull och pyssla men vi får se vad som hinns med....

Gårdagen bjöd inte på så mycket skoj, jag var ju på praktiken och alla barnen käde igen mig och kramades massor. På vägen hem åt jag mitt livs äckligaste hamburagre, en McFeast från McD, den brukar alltid vara jättegod. Jag tog en sväng hemma o sedan åkte jag till Sya för att vara Mammavakt, där lagade vi lasagne i mängder och skrev en lista till Ullared. Idag är det bara en vecka kvar....YES!!

För o kompensera allt detta tråkiga lägger jag in lite bilder som visar vad jag menar med att 5 av 6 kort är den fotograferades "fel". Dessa är väl dock lite väl arrangerade..haha.



91765-27991765-27791765-27591765-27391765-278 91765-280
             

Helena i Thailiand

91765-272

I Söndags åkte Helena til Thailand med sin tjejkompis Jonna (Helena till vänster, Jonna till höger). De ska vara borta i tre månader och blandannat besöka Malaysia och Bali. För att vi här hemma ska kunna följa deras resa har de skapat en resdagbok där vi kan  läsa och se hur de har det. Vill även du se hur deras resa går
klicka här.

Godmorgon godmorgon

Nu är jag på väg till min praktik... usch usch det är jobbigt att gå upp när man inte är van. Speciellt då det börjar bli väldigt mörkt om mornarna och kallt med, det är det borgerliga skitvädret som drar in över landet.... Jag hade tänkt att köra en liten snygg bild och kommentera vad jag har på mig idag (hahahahahahahahaha) men jag insåg att det skulle bi rätt tråkigt... jeans-lindex, linne-lindex, luvtröja-lindex, nitbälte- skänninge marken, trosor o strumpor- ullared. Ingen tjock designergaredrob här inte...

Idol-Josse

Har just kollat på idol, faan va duktiga endel är på att sjunga, jag bara önskar att jag hade haft en sådan röst! I den umgängeskrets vi har så är det ju nästan bara musiker (som ni kanske redan förstått). Det är lite smått jobbigt för alla kan verkligen spela och sjunga jättebra. Kan man inte det ena så kan man det andra. Alla tjejer är dock väldigt duktiga på att sjunga, när vi har fester o så är det alltid en massa roliga tävlingar. Oftast brukar jag vara den som står för tävlingen så jag slipper sjunga. En fördel för mig är dock att jag kan spela gitarr, tyvärr har jag ju bara en massa barnvisor på repertoaren som inte imponerar på många, men jag kan iaf och de enkla sångerna funkar ju att sjunga oxå. Ett pratexempel på alla duktiga musiker var  i sommras, då hade Jenny o Olle kombinerat midsommarfirnade och 30-årskalas för Olle. Där var det flera som hade gjort egna låtar och som spelade egna versioner av gamla bandlåtar som Olle skrivit, liksom som en hyllning till Olle. Tova, Mattias o Bertram hade övat in en Less-låt och en Portnoy´s-låt på Banjo, afrikans trumma och tvärflöjt, det var verkligen superfint och orginellt. Jerry hade gjort en lugnare verision av Grains Of Sand från Hayabusas senaste skiva och där kan vi verkligen snacka om fint. Alla dessa duktiga musiker o sen jag... jobbigt läge!! Jag får hålla mig till barnen o barnvisorna, där kan jag briljera....

Den ni tjejer, det vore nåt...hahahaha

91765-88

Bebisen



Igår fick jag hålla i lilla bebisen Ludvig flera flera gånger. Det var så mysigt så mysigt.


91765-90

bullbak

91765-89



Igår var jag ju på omberg o bakade bullar, detta är det färdiga resultatet. Vi började med att göra äppelmos, skar äpplena i småbitar, kokade dem lite lätt o så stoppade i dem i mosmaskinen. Sedan gjorde vi en bulldeg, medan den jäste lagade vi tacos och åt, efter det bakade vi ut degen och gjorde kanelbullar, kardemummabullar och äpplemosgifflar. Nu låter det ju som om detta gick väldigt lätt o fort. Jag kan då säga att jag kom till Omberg vid halv 1 o vi åkte hem vid 9-tiden. Inget går fort med en tvååring och ett spädbarn..haha...



Ny dag...

....nya tag. Idag ska jag upp till Jenny o Olle o barnen på Omberg. Vi ska baka bröd, bullar och göra äpplemos. Förra året var jag också där ungefär såhär års och gjorde äpplemos, äpple/päroncider och äpple och päronringar, i år så orkade vi inte med allt det så det blir bara äpplemos. Det ska bli väldigt trevligt och spännande, jag har nämligen inte bakat varken bröd eller bullar sen jag flyttade hemifrån, baka är inte min grej. När Jonas slutar jobbet ska ha också komma dit och så ska vi kalasa på tacos och fira att svenska folket är så fruktansvärt dumma att vi nu har en borgerlig regering. Hejja alla puckon!

Ps. Min pappa pratade om att emigrera för att han blev så fruktansvärt äcklad över det svenskas folket som sparkar på dem som redan ligger, kanske vore en bra idé. Jag var inte riktigt så radikal i mina tankar, jag ville bara strejka och vägra gå med på denna nya regering. Jag undrar hur många som egenligen skulle bry sig om min strejkning? Antagligen bara Jonas.....

Ett sista inlägg

Ett sista inlägg för ikväll, hur f*an kan man ha RÖD slips när man är den nya statsministern för det BLÅA blocket? Hallå, var finns logiken i det?? Puckon!!!


Politikskit

F*an i h*lvetes j'*lva skit. Få se hur j*vla bra det går denna gång dessa puckon styr. Hur mycket ska de behöva öka stadsskulden nu då?? Ytterligare 100 miljarder eller va det nu är??? Är verkligen halva Sveriges befolkning så lättlurade??

Anna o Ninni

Idag var Anna o Ninni här o vi åkte en tur o fotade lite. Dagen började ju inte med så jätteroligt väder men när vi for så hade solen fakstikt lyckats hitta fram o det var väldigt varmt o trevligt. Först tog vi en sväng till Pilkällan o fotade lite, men då jag tycker om att ha vatten med på bilderna så åkte vi även till Sya Havsbad. Ca 130 bilder tog vi och utav dem var det ovanligt många som blev bra. Jag brukar säga att typ vart tionde kort är något att ha. Det är så många olika saker som spelar in för att ett kort ska bli bra, ljuset, skuggor, kompositionen, kameran osv. osv.... o sist men inte minst den som blir fotograferad. I 5 fall av 6 är det ju den fotograferade som är "felet". Har man sedan inte alla moderniteer o finesser som riktiga fotografer har med skärmar som reflekterar ljus o allt vad det nu är så får man ju helt enkelt förklara att bilderna blir aunaturell i alla avseenden! Det är alltså aldrig fotografens fel... hahaha!! 130 bilder var ju inte särskilt mycket, jag kan ta ca. 250, men Ninni var bakfull o Anna var hungrig så fler blev det inte. Hoppas iaf att några blev så pass bra att de vill använda dem. Här kommer ett par som jag tycker om.

 
91765-260


91765-261


91765-255


91765-257


91765-258
Anna körde Tyra Banks berömda idé att använda när man tittar mot solen. Bluna 1, 2, 3 o titta o le... inte riktigt perfekt... haha

91765-259
Ninni har verkligen suuuuperlångt vackert hår.  Den som ändå orkade spara så länge... *avundsjuk*

Fest hos Anna

Har precis kommit hem från party hos Anna K i Linköping. Det var det gamla gänget plus Annas syster Ninni och en tjejkompis till henne, Malin, sedan var det även en gammal kompis till Anna och Ninni som heter Frida. Från gamla gänget var det dock bara jag , Alle, Anna, Helena och Cici. Vi hade det iaf jättemysigt o pratade om alltmöjligt. De flesta drack men iom att jag skulle hem ikväll så tog jag bilen in o drack inget.  Anna hade en "Bibel" där alla hennes kompisar skulle skriva, det var en massa pinsamma frågor om sex och annat sköj. Det var även sånt roligt som stod på dagordningen, vi diskuterade pengar, kläder, politik och en massa annat, det är alltid så roligt när folk får lite i sig. Då kommer sanningen fram.. hahaha! Cici var lite på lyset o klämde på massor tuttar, då hon har dåligt om dem själv är hon väldigt fixerad i andras. Helena hade värsta alergireaktionen på Annas två katter och lät som en visselpipa i halsen.
 





Imorgon ska jag föresten fota Anna och Ninni, de ska ge kort i present till sin pappa när har fyller år. Så han kan byta ut de gamla skolkorten från 90-taet som hänger på jobbet förklarade Anna. Även Cici frågade o jag skulle vilja fota henne i lite sexiga outfits så hon kan ge till sin fästman i present. Skitkul tycker ju bara jag, jag älskar att fota. Hoppas att det faktiskt blir av nu också!!

Nu ska jag sova. Godnatt!!

Magen som vanligt

Oj oj oj idag vaknade jag sent, tjugo i 11. Har inte vaknat senare än  halv 8-8 på flera veckor....Igår var en hektiskt dag! Det började med ett jättebra seminarium i skolan, vår lärare är super, efter det for jag hem o vi åkte till mjölby o handlade presenter o kollade lite allmänt ( till jonas bror). Efter det bar det av till Ödeshög och huset. Mona hade röjt jättemycket o vi bestämde vad som fick stå kvar o vad vi inte var så sugna på att behålla. Sedan bjöd Mona på fika och vi satt o småpratade lite. Under fikat började jag kännamig lite illamående, så efte etttag var vi tvugna att åka till Jonas föräldrar, väl där kräktes jag. Det var jobbigt, specielt hemma hos någon annan. Vi åkte hemåt o när vi kommit hem kräktes jag en gång till o sedan har det inte varit något mer. Jag trodde att det var maginfluensa (marianne städade toan så fort jag rest mig typ...haha) då jag kommit i kontakt med det tidigare men antagligen var det något jag ätit under dagen. Kanske den där smarriga kycklingbaguetten från ICA??? Troligtvis. Det tråkigaste av allt var dock att vi skulle på Hej då-fest för Helena som åker till Tahiland i tre månader om några dagar bara. Det är så typiskt, men vi får tänka att det bara är tre månader, vi ses snart igen.

Kanske inte så konstigt att jag vaknade sent, jag var nog inte riktigt i form igårkväll!
Då det som tur var inte var någon maginfluensa så ska jag iväg på kalas två gånger idag, var rädd att jag var tvungen att ställa in dem med! Först ska vi till Tranås o jonas bror o brorsons kalas. Efter det ska jag in till Linköping till Anna Kellander som ska ha lite party. Trevligt trevligt.


Ps. Tyvär inga bilder på huset, kameran hade dåligt laddade batterier förstås. Så himla typiskt!!

Datanörd

Jag har blivit en datanörd. Jag sitter framför denna tråkiga dumburk minst 5 gånger per dag o kollar bara samma saker. Blocket, blip, lite bloggar, min webmail och hemnet. Ibalnd IKEA, halens, ellos osv. men bara om det är absolut dötrist i övrigt. Har börjat handla rättt mycket från blocket också, det kan ju bero på att vi är på väg mot huset o jag gärna köper på mig en massa saker innan vi flyttar så inget behöver stå tomt... antagligen så är det så. Sen så är det ju så himla mycket billigare än att handla sakerna på IKEA (har typ bara köpt IKEA-saker), för smart för o inte köpas alltså. Nu har jag skickat ett mail om en hög o smal hylla, HEMNES, i antikbets som jag skulle måla vit. Den skulle säkert vara kalasfin på en obestämd plats i huset. Vart vi ska förvara den sålänge det får vi la se...imorrn ska vi till huset o kolla läget lite, Mona ville gärna att vi skulle komma o bestämma vad vi vill behålla osv. Vi kanske kan ta lite kort o mått o kunna bli lite mer precisa med var saker o ting ska stå.

PS. var nyss ute o gick, tog fel skor o fick skoskav efter 20 min, orutinerat gjort!!

bbbbboring

Att man kan ha så fruktansvärt tråkigt... det är helt otroligt!!


Punka på motorvägen

Jonas fick ta pappas bil igår för att jag skulle in till Linköping och hämta två sängbord till vår säng som jag köpt via blocket. Allt gick jättebra in, det var helt OK att köra inne i stan, jag hittade på typ första försöket, jag kom i tid, hade dock glömt tjejens nummer så jag fick ringa Jonas på jobbet o be honom leta fram det på Internet. Det gick helt smärtfritt att bära ner sängborden, inga problem med att få in dem i bilen o så iväg igen. Tänkte åka gamla vägen hem men låg i fel fil, fick åka mot Gottfridsberg o vända o sedan bestämde jag mig för att ta motorvägen iaf. Hade åkt en bra stund när jag kände att det började vibrera i ratten o att bilen lät konstigt. Förstod att något var fel men jag körde vidare för o se om det försvann (typiskt tjejigt at tänka så eller?) åkte kanske två minuter o vred lite hastigft på ratten fram o tillbaka o kände att det inte var som det skulle med däcken. Saktade ner o blinkade in till kanten, satte på varningsblinkers o gick ur o såg att höger fram hade punka. JIPPIE!!! Jag har aldrig bytt ett däck o hade ingen aning om vad jag skulle göra, visste inte vad som fanns i bilen eler vad jag behövde. Ringe först till Jonas o asgarva, typsikt att det händer mig, ringde sedan till pappa som fick komma o hjälpa mig. Ca 1 och en hav timme tog det från at jag stannat tills allt var klart för självklart så stod jag ju ca. 5 km från avfarten tll Mantorp o pappa var tvungen att åka in till Linköping o vända för att kunna komma till mig. En trevlig onsdagkväll! O alla biljävlar o lasbilsjävlar som inte kan lägga sig i vänsterfilen när de ser att det står en bil med varningsblinkers i väggrenen de borde faan inte få köra !

Nothing exciting

Inget spännande har hänt idag. Jag har varit i skolan, en urtråkig föreläsning o sedan gruppträff, vi lunchade ihop o jag åt tråkiga köttbullar o makaroner. Kom hem, hade fått en tidning Allt i hemmet, kollade datorn hittade två sängbord som jag velat ha ca. 300 kr billigare än nypris (blocket förstås). Ringde o bestämde träff imorgon. Tog en sväng o hittade lite trattkantareller o så satte jag mig här igen. En ganska OK dag egentligen, men oerhört tråkig! Nu ska jag ringa damen vi ska köpa huset av... snart måtte det bli av!!

Måndag

Idag kommer Jenny hit med Sixten o Ludvig. Vi ska ta en tur ut till Viby o kolla fina blommor o sedan ska vi ta en lunch på Skafferiet. Måste bara komma ihåg att gå ner o säga till om en vegetariskt lunch. Va trevligt med gäster!!

Söndag

Igår åkte vi ut till Viudden och Farmor o Åke. Vi var bjudna på mat o fika och en simtur i Glan om vi ville. Jonas hade med sig sitt dragspel som han köpt för ett tag sen inspirerad av Åke o Åke tyckte dragspelet var hel OK. Dragspelandet var han dock inte lika förtjust över, Jonas har knappt suttit något och försökt lära sig så Åke var väldigt intresserad av att de skulle spela medan Jonas var där. Jonas är en duktig inlärare så det lär nog inte ta så lång tid bara han sätter manken till. Det är konstigt men på något sätt så går Jonas ihop med alla som har ett musikintresse, han är så himla mångsidig och öppen, så han tycker om det mesta o kan det mesta. Tänk om man ändå vore så musisk. Jonas hade även med sig sin nya jacka som farmor skulle sy in, det var snabbt gjort för när han tog på sig den med en tjocktröja under så var den precis lagom. Ibland har man tur.

Vi gick iaf ner till Glan en sväng, även om vi inte hade våra badkläder med oss då Jonas sagt att jag var dum i huvet om jag trodde att vi kunde bada, synd var det för vattnet var jättevarmt o absolut fortfarande badbart. Tänk o kunna säga att man badat den 10 september, inte illa.





Jonas i sin nya jacka


Såhär fin har Glan aldrig varit när vi vart nere för o bada, typiskt!!


Farmor o jag (ett av de nya linnena, 29 kr.)


Åke vill inte varamed på kort därför tar jag alltid extra många på honom!!


Jag badade faktiskt fötterna i vattnet, det var jättehärligt!

Lördag

Hör o häpna, eller kanske inte häpna för er som känner mig, i lördags var vi på Maxi o skulle handla kattmat o jag hittade en skitsnygg tröja o tre linen på rea. Det blev ca. 130 kr. för alltihopa, vilket fynd!! Det är så himla kul att handla när det är billigt, därför I love Ullared, vi ska antagligen dit torsdag V. 39,  jag längtar.

91765-248
Tröja 49 kr och ett av linnena 29 kr


Anledningen till att vi var i stan i Lördags var för att vi skule köpa en ny damsugare, vår börjar vara väldigt sliten nu o det är bättre att köpa en ny innan den gamla blir helt kaputt o man inte kan damsuga. Vi tog även en sväng till morfar o fikade lite, han har alltid så mycket gott kaffebröd. Vi kom iaf hem med två damsugare då vi hittade en bättre än den första vi köpt. Vi lämnade tillbaka den första igår, lite komiskt att lämna tillbaka den dagen efter man köpt den, men vi hade ju inte använt den.

URG!!

Vaknade alldeles nyss i värsta paniken. Drömde förstås en mardröm och precis när det läskiga visade sig så dundrade X2000-tåget förbi här så jag fick jättepanik o vaknade med ett hjärta som bultade i 7000 (tror att det är mycket iaf), inte första gången det händer precis. Som tur va är det ju iaf ljust nu o Jonas är hemma. Annars så brukar det vara ännu läskigare!! Bestämde mig iaf för att gå upp då min mage bara skrek efter frukost. Tog ett glas lättdricka. Fläderblomsbär. Rätt äcklig faktiskt.


Igår var en ganska tråkig dag, ingen ovanligt hände utan allt gick på rutin. Men framåt 5 halv 6 kom granneAnna in och hade köpt en masa orkidéer, hon undrade om jag ville ha en, jag var tyvärr tvungen att tacka nej då jag redan har 8 st. som inte vill blomma. Jag lånade iaf ut lite krukor till henne o så följde jag med in för att se hur vackert det blev. Vid 6 ringde vår förra granne Åsa och vi bestämde att vi skulle ta en sväng til Gränna för att träffas, umgås och äta. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, men det hann bli så mörkt innan vi kom ner att den antagligen inte funkat iaf. Det var väldigt trevligt o mysigt att pratas vid, känns precis som förr. De har föresten skaffat en ny hund, en lite söt valp som heter Fenja. Nu har Aktra fått en buskompis så hon inte vaktar på katterna så mycket... haha. Dagens tråkiga schema balanaserades ju upp av kvällen kan man säga kan man göra kan man tro.....(som Lennart alltid säger) Fattar inte att jag orkar vara så jäkla kul såhär tidigt om morgonen!!! I rock!!

Nya kuddar ockå

Köpte två nya runda kuddfodral för några veckor sedan också. Rea på indiska, två för 99. Passade bra att ha en i Jonas musikhörna som han kan ha huvudet mot när han spelar.  Vädigt snyggt tyg på kuddarna. Kuddar är min passion!!

91765-241
91765-242




Inredningstokig

Jag har gjort om i vardagsrummet igen, det är så roligt att man kan förändra ett helt rum bara genom att byta textilier. Jag har inte flyttat på en endaste stor möbel eller pryl, men det ser ändåså ut som ett helt nytt rum. Och allt detta hade jag även redan hemma i garderoben (sa ju att det var mycket textil).  Denna gången så kände jag för att ha det lite mörkare, lite mer höstigt. Jag har därför bytt gardiner, 99 kr Ullared, och kuddar i soffan.  Har valt att spara fem av de kuddar jag hade innann då dessa var neutrala och har endast lagt till några med mer höstfärg. En stor brun kudde, tyg från IKEA, och två mindre blommiga kuddar, 50 kr för två på Kerstins rum och kök (Rea förstås).
Bytte även lampskärm och lampfot i fönstret (syns bäst på undre bilden), lampfot från IKEA och lampskärm som jag ärvt från Skeda, kul att man får användning för sådana saker man plockat hem men som inte riktigt passat innan.


91765-239
91765-240
Efter (med blixt, utan blixt)

91765-154
Före


Har även gjort om i sovrummet, men där har jag inte orkat bädda ännu o nu ligger Sally o Lillen o sover så sött där så det får bli en annan dag. Eller senare idag!

Svamp så man får damp

För tredje gången försöker jag nu börja på detta inlägg (j*vla dator).

Igår var jag med Lennart på svamptur, i fem timmar. Vi var i skogarna vid honom och åkte runt till hans olika svampställen. Tyvärr verkar det inte bara vara hans svampställen utan det var fler som hade varit där och plockat, det är ju nackdelen med att åka en måndag! Vi hittade iaf ungefär en korg med svamp, trattkantareller (som jag inte plockat på flera år), kantareller, karl johan och andra soppar och några taggsvampar. Vi passade även på att åka och picknicka vid en göl som fanns i närheten (en göl är en sjö utan avrinning). Tyvärr såg jag aldrig gölen utan jag tyckte bara vi gick på en stor mosse fylld med tranbär o annat smått o gott. Väl framme vid några stubbar mitt ute i ingenstans så fikade vi på Bragokex med jordnötssmör, lingondricka och en center och en halv plopp, inte dumt alls faktiskt! När jag kom hem igen (till Sya) med all svamp satte vi oss för att rensa, usch va tråkigt. Jag som inte ens äter svamp fick både plocka o rensa den!?!? Sedan lagade vi lite mat, kassler, ris och svampsås... mumma för den som gillar svamp...

Skrållan

För ungefär ett år sedan dog vår katt Skrållan. Hon var verkligen världens mysigaste katt, hon brukade komma och lägga sig i sängen med mig på kvällarna, då låg hon på rygg på min arm med tassarna över täcket. Hon var som en riktig bebis. Skrållan älskade att bli pussad på munnen, hon brukade komma och mysa med oss och sträcka fram nosen för att bli pussad. Skrålan var dock rädd för alla utom oss, vi tog henne från ett stall när hon var rätt så liten och då kunde vi inte ens ta i henne uta handskar. Med tiden blev hon dock den mest tillgivna katt jag någonsin träffat, men hon var det bara mot oss. Vi var de enda hon litade på. Skrållan blev antagligen överkörd av en moppe här inne på gården, tyvärr har ingen vågat erkänna det för oss. Beslutet vi var tvugna att göra, om Skrållans skulle få somna in och dö, var  det värsta i hela mitt liv! På något sätt var det som om hon visste för hon ville vara så nära oss som möjligt när vi var hos veterinären och när hon låg på bordet så ville hon vara precis vid mitt ansikte och att jag skulle hålla om henne. Hon dog i våra armar och både Jonas o jag grät massor. Nu står Skrållan på en hylla i Jonas rum, hon har inte kommit längre och vi vet inte riktigt var vi vill begrava henne för att det ska känas rätt. Egentligen borde vi begrava henne vid komposten nere i trädgården för där älskade hon att vara. Men vi kommer ju snart att lämna detta ställe o då vill inte jag lämna kvar henne där. Antagligen kommer hon få en fin bergavning när vi flyttat till huset, där ska hon få en plats att vila på!


91765-238

Vem gömmer sig bakom den gröna dörren?

91765-14591765-142

                                                             Lillen
                                                             eller
                                                              jag?

Mina presenter

Jag fick inte så många presenter när jag fyllde, snarare några få dyrare saker. Sedan så är det ju så att ju äldre man blir desto mindre paket får man ju... förstår inte varför, det är ju minst lika roligt nu som det var förr. Utav Jonas fick jag som sagt en matta och en ros (i kruka, han vet vad jag vill ha!!). Utav mamma o pappa fick jag en tavla, två lamskärmar ( inte rätt skärm på bilden, tyvärr fanns inte de jag ville ha så jag ska vänta ett tag o sedan byta) och två lampfötter, då jag inte jobbat de timmar jag skulle i somras och även fick hela den retroaktiva lönen som pappa o jag skulle delat på så har jag fått massor pengar av dem som jag egentligen inte ska ha så det fick jag i present också! Utav Jonas familj fick jag den mycket vackra men svindyra härtljusstaken från Westergaard och Kovacs.  Från morfar fick jag den traditionella blomman med en peng i, tyvärr minns jag inte nu vad blomman heter. Framor hade bakat mina favoritkakor, målat burkar (som jag inte fått ännu??) och så en massa kort från i somras och längre tillbaka. Sist men inte minst fick jag en bukett astrar av Jonas brors svärmor och svägerska med familjer.


91765-22991765-23191765-232

Vitt vitt vitt, jag älskar vitt.

Grattis till mig!!

Idag fyller jag år!! Jag väckte Jonas vid halv åtta o bad om frukost på sängen. Vid kvart i åtta bad han mig att lägga mig i sängen igen om han nu skulle ge mig frukost på sängen, tyvärr hade vi ingen frukost så jag fick bara blommor och ett paket! För andra året i rad lyckades Joas lura mig till att han tänkte fria. Förra året gjorde han det genom att han stack ner handen i fickan på byxorna och tog fram något litet. Jag trodde förstås att det var en ringask och blev helt till mig. Sedan kom han in med ett stort paket och det visade sig att han bara tagit fram sin snusdosa. I år så lurade han mig genom att ha ett jättelätt paket, relativt stort men väldigt lätt. Då jag bara önskat mig lite större saker från IKEA så blev jag jättechockad. "Tyvärr" så låg det "bara" en bild på mattan jag ville ha i paketet då den förståss var slutsåld. Nästa år kanske det händer... man vet ju aldrig! Plötsligt händer det....


91765-227
Min födelsedagspresent

luddeluddeluddeluddeludvig

Igår var vi på Omberg och hälsade på den nya bebisen. Vi hade köpt jättefina kläder till honom, en hellyhansen-tröja, en body och vantar o mössa. Till Sixten hade vi också köpt lite paket, en halv slagorkester med trumma, tamburiner och marackas. Det blev lyckat båda två, bara nu inte Sixten ska spela för lillebror så... haha. Vi åt västerbottenostpaj, sallad, kräftor och äppelpaj. Allt var väldigt gott, Jenny är verkligen duktig på mat!!

91765-99
Ludvig

91765-101
Sigge

91765-100
Mamma o Ludvig

91765-102
Pappa o Sixten

Populärste stället i stan...

91765-9291765-91


är det skolukten som lockar måntro??

Ännu konstigare

Nu var de tillbaka igen...

Konstigt

När jag kollar på min blog så har de senaste inläggen försvunnit. Vad beror detta på?