En förkylning kommer aldrig ensam

Nu har den brutit ut, den där hemska förkylningen som jag väntat på sen jag började jobba typ. Har varit hos mamma o pappa fram tills nu o bara känt mig sämre o sämre. Mamma som är van gammal dagisfröken sa åt mig att ringa o sjukanmäla mig redan ikväll så den övriga personalen slipper stressen imorgon bitti. Sagt o gjort o nu stannar jag hemma torsdag, fredag o kurerar mig. Jonas blev "glad" o tyckte att jag kunde laga massa mat till honom imorgon då jag var hemma... Skruttunge, är man sjuk vill man ju bli ompysslad själv!! Jag vill ha en massa bra filmer, en ny inredningstidning, en stor toarulle att snyta mig i , nässpray, något gott för halsen, frukt, dricka och en massa medömkan!

Nu ska jag lägga mig i sängen o vara sjuk!

(Melodi: pippis städsång) Jobba jobba varje vardag o så varje kväll, aldrig blir det helg....

Jaa ni, här jobbas det för fullt. Igår gick jag mellantid och jobbade ifrån 8 till 4. Åkte hem en snabbis och åt lite och kl. 5 var jag tillbaka på jobbet för att ha planeringsmöte med mina kollegor, det slutade vid halv 8. Ca. 11 timmar spenderade jag alltså på jobbet igår!! Inge vidare alls, men det händer ju inte särskilt ofta så jag får vara glad för det.
Idag gick jag tidig tid och slutade vid halv 1, åkte hem för att träffa Jonas en snabbis och nu är jag på mitt jobb här i Sya hos mamma. Härligt långa dagar, men tur att detta jobb  inte kräver så kollosalt mycket. Kan ju sitta o blogga bara jag finns till hands.

Börjar känna mig sjuk, halsen är retlig och näsan rinner. Får se hur de två resterande dagarna av veckan blir, men som sagt det är ju bara två dagar kvar. Jag blir la ordentligt sjuk lagom till helgen. Funderar faktiskt på att åka till Linnefors krukmakeri och Netten någon gång under helgen o köpa dessa muggar för några av de pengarna jag fick  i examenspresent.


91765-665

Nya läsare

Åhh så kul, fler läsare till min blogg. Istället för att skriva något i kommentarer så gör jag såhär!
 
Vad roligt att ni hittat hit Amelie o Jeanette, ännu roligare att det inte är jag som berättat om den för er utan att ni hittat den själva. Med oss är allt bara bra! Jag är ju numer hårt arbetande förskolelärare och Jonas kör som vanligt på Whalqvist. Vi börjar bli vuxna.....tyvärr! Nävars, hus o hela köret på g, bara giftemål o barn som väntar nu, o det lär få vääääänta länge. Iaf om Jonas får bestämma! Hoppas allt är bra med er och att ni fortsätter vara trogna bloggläsare även att bloggen just nu är rätt booring. Tar på krafterna att jobba juh!

Söndag

Den härliga söndagsångesten har ännu inte infunnit sig, tack o lov! Idag ska Jonas o jag åka på auktion i Sya. Nu när vi vet exakt datum med inflyttning i huset kan vi ju handla som aldrig förr...haha! Jag skulle vilja hitta ett fint vitrinskåp att ha i matsalsrummet alternativt ett stort skåp att ha TV:n i. Jag skulle även vilja hitta ett snyggt skåp att ha som sängbord till Jonas, jag hittade ett för några månader sen som jag precis missade eter att ha tagit en paus hos mamma o pappa, faan va sur jag blev då!
Kanske någon snygg gammaldags lampa till köket, jaa o lite småprylar. Man vet ju fakstikt aldrig vad man kan hitta. Oftast hittar man ju inte det man söker, men kanske något som man inte söker o inte visste att man behövde...haha. Idag har Jonas iaf lovat att vara med mig nästa hela tiden så vi kan underhålla varandra och slipper gå till Sya för paus o missa fina saker!

Bäst o skynda, visningen börjar snart!

Pulka på Höje

Igår kom den där efterlängtade pulkadagen på Omberg med Jenny o Olle + familj. Vi hade med oss varm choklad, korv med bröd, kaffe, brownies och allt gott man ska ha med sig. Jenny fixade eld o pojkarna åkte pulka och jag fotograferade. För Jonas blev det inte jättemånga åk då han fick ont i rumpan utav vårt tefatet....jag åkte tyvärr inte ett endaste. Jag var rädd om min rumpa..haha! Vi stannade inte jättelänge då Ludvig blev lite ledsen o var kall om kinderna. Men vi hann med allt vi skulle o dagen var helt underbar. Jag älskar verkligen att vara ute i snön när det är sådant fint väder som det var igår.

Efter pulkaåkningen så tog jag och Sixten pulkan hem till Höje. Sixten ville inte sluta åka o jag tänkte att en liten promenad var skön. När vi kom hem bet det i kinderna men promenaden var jätteskön med det vackra vädret. På Höje fick jag min examenspresent från Jenny o Olle + Tova o Mattias, en orkidée (min favoritblomma så länge de blommar) och en jättevacker mugg från en lokal keramiker. Roligt att få saker man verkligen tycker om!

91765-693
Olle förbereder en eld

91765-695
Ludvig var vaken en liten stund i början, sen somnade han gott o varmt.

91765-700
Jeny tog över elden o fick en superfin glöd til korven.

91765-697
Tage var först ut i backen och åkte lååångt.

91765-696
Olle drar Sixten upp för backen, svårt med både barn o pulka.. haha.

91765-698
Full fart nedför, Sixten började alltid med att skratta för att sedan övergå till något mer skräckfyllt skrik...

91765-699
Jonas har precis vurpat...

91765-701
Jag och Jenny, missmatchade o fina..haha

91765-703
Siggelutten ville kolla på nyponen och blommorna. Undra vem han brås på.....

91765-705
Jag vid krovgrillningen

91765-704
Tage o Olle hade snöbitskrig

91765-708
Sixten hjälpte också till.

91765-702
Jag o Jonas

91765-706
Backen

91765-707
Den vackra vägen upp till Höje

Välkommen Nadja

I måndags natt fick Tova och Mattias en liten bebis. En söt liten Nadja. Jag längtar tills vi får träffa dem!

Lördagen den 20/1

Det började med examensavslutning i Norrköping. Jag hade med mig mamma, pappa, Jonas, Morfar, Farmor o Åke, Jean och Roger samt Marianne o Christer. Min släkt tog upp nästan en hel rad och jag kände mig mycket stolt. När vi kom till Borgen fick vi reda på att alla var tvugna att gå upp på scenen och hämta ett hemligt kuvert + en ros och jag blev jättttttenervös. Däför är i stort sett hela avslutningen som i en liten dimma...haha, nävars. Vi sjöng med min favoritlärare Gunnar, vår rektor pratade och det var representanter för båda lärarförbunden uppe o svamlade. Vi sjöng tre låtar för vår publik, varav en var i kano, vi var mäkta imponerande, déni!
 


Efter Norrköping åkte vi till Sya och där bjöd min farmor på mat. Det blev skinkstek med sås och potatis, samt lax med sås och potatis. Till detta serverades dricka och två goda sallader. Farmor hade även gjort sin berömda glass som är helt extraordinärt god och gamla bagarmorfar hade bakat en superfin och god examenstårta. Alla njöt av den goda maten och berömde farmors ocg morfars matlagning och bagarkonst. Då vädret var lite busigt var de flesta snabba med att resa hemåt igen men några timmar stannade de och vi umgicks och hade trevligt.

 
 
      
 
Vid 6-tiden kom några av min av vänner. Tyvärr var det många som tackat nej och Jenny o Olle ringde kl. 6 o kunde inte ta sig fram pga. busvädret. 7 stycken, gravida Tova och Mattias, Anna och Cici, gravida Anna och Tobbe + Helena, kom iaf och vi åt paj och sjöng singstar. Kvällen var supertrevlig och trots att jag varit väldigt nervös innan alla kom över hur de skulle matcha tillsammans så funkade det bra. Tur att vi är vuxna människor och kan anpassa oss. Singstaret var kvällens höjdpunkt oh jag blev kär. Jonas o jag måste skaffa oss ett för det var så jäkla kul. Även om jag såg allmänt löen ut och aldrig kunde texten när jag dansade och sjöng så var det skitkul. Det tror jag nog att alla andra tyckte också.

    
   
   

En superduperbra dag enligt mig!!!

Superduper trött

Don´t blame me. Jag orkar helt enklelt inte blogga när jag jobbar. Gårdagen gick jag o la mig kl. 7 o somnade kl. 8, hur normlat är det? Just nu sitter Jonas o jag här o spelar o sjunger, jättemysigt. Jag gick tidig tid idag med och slutade därför halv 1, väldigt skönt en fredag. Jonas var ledig då han jobbat extra hela veckan i övrigt. Vi ska in till stan o kolla läget lite snart. Fick ju en massa pengar på min examen som jag måste göra av med...haha. Kan ju inte vänta tills vi får huset, nej då...Updatering om vad so inhandlades kanske kommer senare.

Ikväll har vi inget direkt planerat, ev. en sväng till Sya där det bjuds på ost o kex o någon bra film. Vi får se hur länge jag orkar hålla mig vaken idag, jag gäspar redan...haha

I´m a bad bad girl

Usch vad jag är dålig, inte ett inlägg på två dagar. Men helt ärligt så har jag inte ens suttit framför datorn förens nu. Jag är bara såååå jävla trött!! Vadå inte jobbigt att jobba? Jobbigt är väl en böjelse av jobba, de börjar ju likadant!

Jobbet är helt OK men jag är som sagt trött o veckan går ju så j*vla långsamt. Det är allmänt kaos mest hela tiden men barnen är superhärliga...sålänge de inte skriker o gråter..haha. Idag gick jag tidig tid o det är den bästa. Man får gå upp innan tuppen men man är ju hemma tidigt också. Idag hade vi även så några barn att jag kunde gå hem redan 11.30...skönt! Det blir ju lite mer av dagen när man kommer hem så dags.

Sen som vanligt

Bilder från min superduperdag i lördags kommer vid ett senare tillfälle. Jag har inte haft någon ork helt enkelt. Men om ni är jättesugna så gå till Cicis blogg (ligger som länk under vänner)där finns både bilder och en härlig film på mig när jag är i mitt essä o sjunger 9-5 med Dolly Parton. Vad passar inte bättre än sådan här dag??

Första dagen på jobbet

Första dagen på jobbet o jag är dödstrött. Har sovit jättedåligt inatt o vaknade kl. 4.45 kissnödig o törstig. Kunde självklart inte somna om, var jättehungrig o klarvaken, tog mig en smörgås, bäddade ner mig i sängen igen o vid 6-tiden kände jag att jag började slumra in. Kom på då att det var väldigt dumt för att jag skulle upp igen vid 7 så jag har legat o småsovit o vaknat o drömt att jag kommit försnet o en massa skit. Jag var jävligt mycket piggare 4.45 än vad jag är nu. Hur faan kan det gå till? Inte nog med att jag är supertrött redan nu, iom att jag börjar sent (8.30) är det jag som stänger, så jag slutar inte förens 17.30 ikväll.... usch usch usch. Bara att vänja sig to the real life... I HATE IT! Men det ska bli mysigt att träffa alla barnen iaf....

Glada nyheter

91765-670

1:a maj får vi tillträde till vårt hus!!


Fixning

Sitter här i morgonrock o konstaterade just att jag borde börjat fixa mig för flera minuter sedan...haha. Idag blir det för Norrköping och Borgen där det vankas avsluningsceremoni med skolan. Med mig har jag mamma o pappa, Jonas, farmor + Åke, Morfar, min moster o morbror och mina svärföräldrar ( ev. min gudfar). et beräknas ta två timmar, från 13-14 pch efter det åker vi mot Sya och där  min farmor bjuder på mat, Skinkstek och Lax. Dit kommer även Jonas båda bröder med familj.

Vid 6-tiden är mina vänner inbjudna och jag bjuder på Paj och marängsviss....(som vanligt). Jag hoppas på att det ev. blir lite singstar och allmänt prat, men inget är bestämt och guds vägar äro outgrundliga....ehhh? VA?

MÅSTE GÅ!

Jag ÄLSKAR Linnefors krukmakeri

91765-656





Hemkommen

Precis hemkommen från Sya, vi har dukat långbord och städat o fixat mat. Jag känner mig helt slut och är smått nervös inför morgondagen. Besöket hos Netten var trevligt. Jag hittade en jättevacker fruktskål som jag inhandlade. Tyvärr är det ju rätt så dyrt med keramik så jag höll lite i pengarna o handlade inte för hela summan, "bara" för 750 kr. Bättre att spara lite till och kunna köpa något lite större igen. Netten hade så himla mycket fint, som vanligt, och jag blev kär i det mesta. Tyvärr vågade jag inte ta ut svängarna o satsa på något färggrant utan det fick bli vitt som vanligt. Men när vi köpt huset, då ska jag våga färger i massor....tror jag!

Min skål och två ljusstakar från IKEA, passade perfekt ihop.....
91765-664

Härliga fredag

Jonas sitter o spelar dragspel o vi ska alldeles strax åka iväg o köpa min examenspresent. Det blir ingen ullpläd utan jag ska få välja något vackert hos Netten (Jeanette Bennich) i Linnefors. Även mamma o pappa gav mig en summa att handla där nere för så nu ska jag vraka o välja bland allt vackert! Jag älskar verkligen hennes keramik o har gjort det ända sen jag var liten. Mamma o papa har umgåtts mycket med henne o jag har alltid faschinerats över hennes vackra konst.


Jag längtar!!

My Darlings!

91765-654
Skilla

91765-653
Lillen

91765-652
Sally

91765-651
Maja

Stormens öga?


91765-650

Det är så hemskt att läsa om alla som omkom under stormen Per. Det är egentligen helt sjukt att vi ens gav oss ut på vägarna i det vädret. Vad är det som säger att ett av de där träden inte likagärna kunde fallit på oss? Såhär vacker/hemsk såg himlen ut precis innan Tranås. På denna bild ser man ju inte hur träden vingade fram och tillbaka av vindens kraft, men det var läskigt att se det när man satt i bilen. Läskigast var vägen mellan Tranås- Hestra. Där ligger skogen precis vid vägkanten och man såg ju fletra träd som fallit och vi fick veja för två stora som låg över halva vägen. Nästa gång det stormar, vilket tydligen inte är långt borta, skall Jonas o jag hålla oss inne. Onödigt att ta sådana chanser när de lätt går att undvikas.

Ytterligare en sida..

...avklarad. Men nu börjar orden verkligen tryta. Måste nog ta en liten sovpaus o hoppas att hjärnan kommit igång igen imorgon.

Shit

kollade precis klockan, jag trodde att hon var typ kvart över 11 eller nåt...haha, så det kan vara ibland. Tur att jag inte har någon tid imorgon!

"Sista" skoluppgiften

Sitter just nu o skriver på min sista individuella uppgift för denna skolomgång. Det känns faktiskt jättebra o jag har ett skönt flyt i skrivandet. Har änsålänge skrivit ungefär hälften, känner väl att det börjar tryta lite i förrådet men jag ska nog kunna ordbajsa mig fram till slutet. Men jag var ju förståss bara tvungen att avbryta för o kolla lite bloggar o skriva här, samla lite nya krafter kanske.

Omdirigerad fråga

Är det någon (Anna K??) som har karaokeyskivor att spela genom DVD?

JIPPIE

Vet ni vad jag just kom på?
IDAG ÄR MIN SISTA DAG I SKOLAN!!!!!
Färdigutbildad (nästan) förskolelärare, universitetsutbildad. I´m proud of my self!!!


FÖR JAG SKA TAA EXAMEN, FÖR JAG SKA TAA EXMEN, FÖR JAG SKA TAA EXAMEN. FY FAAN VA JAG ÄR BRRRRRAAAAAAAA!!!

Besviken

Fy tusan va besviken jag är. Typ ingen kan komma på min examensfest på lördag. Snart har verkligen halva antalet inbjudna tackat nej. Änsålänge kommer Jenny+ Olle, Helena W, Helena F, Anna och Cici. Men ajja, vi får la försöka ha kul ändå. Några har ju dock inte svarat ännu o jag håller tummarna hårt!

Hmm, funderade på om vi skulle sjunga lite karaoke då när vi blir så få. Är det någon som möjligtvis har en karaokemaskin att ta med sig??

I Love My Hair (och Ullared...hahaha)

91765-649

Det blommar på min fönsterbräda

91765-647
Underbara amaryllis

Grattis Elisabet

Vi trotsade ovädret idag och åkte för att fira min svägerska Elisabet nere i Hestra. Alla andra i familjen Andersson bangade, men Jonas o jag var dumstridiga och gav oss iväg. Påväg ner såg vi en mängd fallna träd och fick kryssa fram på vissa tillfällen, men vi tog oss fram helskinnade.
I Hestra bjöds det på världens godaste kanelbullar, kakor och daimtårta.... jösse vad gott! Elisabet hade önskat sig blommor, då hon numer är nästan lika inredningsintresserad som vi övriga, och utav oss fick hon en garderobsblomma och tre primula med tillhörnade krukor och pynt. En odödlig och tre jättedödliga...haha. Vi fikade, pratade och lyssnade på stormen som härjade vilt utanför fönstret. Jag som var duktig och hade kommit ihåg att ta med mig kameran satt o var så orolig för hemfärden att jag helt glömde bort att fotografera födelsedagsbarnet och gästerna. Vi stannade ca. 2 timmar innan vi gav oss hemåt igen. Både Jonas o jag kände oss smått oroliga och var glada över att få börja färden så tidigt som möjligt ifall vi behövde maska oss hemåt. Som tur är träffas vi nästa helg igen på min examen så då får vi umgås mera. Johan och Elisabeth hade även varit i farten igen och fixat lite hemma. Panelen i hallen hade målats grön och räcket ner till gillestugan hade bytts ut mot ett kryssräcke. Det blev verkligen skitsnyggt och hela hallen kändes större trots att de tagit en bit av den vid renoveringen av badrummet. Jag önskar att min Anderssonkille också var snickare...haha.

91765-648
Jonas o jag påväg ner till Hetsra

Skolarbete

Hela denna vecka är proppfull med olika roliga saker. Väldigt mycket skolarbete och matlaning. Sitter just nu o håller på med lite skolarbete tills imorgon. Vi skall ha utställning i skolan med något om matematik. Vi har valt att använda oss av mina mattepåsar och visar upp hur stort anändningsområde de har och att man kan använda dem ända upp till gymnasiet om man så vill. Kul att pyssla med allt material, men inte lika kul att skriva om det sen. I eftermiddag ska jag göra playdoh och forma siffror och geometriska former, det ska bli kul. Har aldrig gjort playdoh förr, dags att lära sig kanske!


Musikskojj

Tror nästan att jag ska fixa något kul i musikväg tills på lördag, inspirerad utan singalong på 3:an. Kanske inte direkt en tävling utan bara någon slags rolig aktivitet. Änsålänge ser det tyvärr lite tunt ut med gäster. Jag har knappt fått svar från hälften av alla inbjudna. Man får väl hoppas att det dyker in fler svar under de närmaste dagarna så jag vet hur mycket mat jag skal förbereda. Men en musikaktivitet kan jag ju planera iaf!

Nya skor

Var "tvungen" att köpa mig ett par skor till nästa helg. Jag skulle ha tag på ett par svarta stövlar som passar till min klädsel på avslutningsceremonin. "Tyvärr" så hittade jag bara ett par bruna. Provade ett par svarta stövlar som var jättesköna, men insåg att jag bara kunde ha dem med kjol för att de såg ut som ett par tantskor med långbyxkor till. Jädra skit att man inte är gjord av pengar o kan köpa skor för bara ett tillfälle. Tillslut blev iaf tre par, ett par bruna stövlar, ett par rödmönstrade basketskor och ett par tofflor till jobbet.

91765-645

91765-646


6 timmars sömn

6 timmars sömn inatt men jag mår ändå pääk. Jag kunde verkligen inte sova igårkväll. Jag låg o vred o vände i soffan o klockan blev bara mer och mer. Vad är detta för nytt syndrom som visar sig på det svenska folket? Jag tycker var o varannan har problem med att sova om nätterna och är vakna sent in på småtimmarna. Jag tror det är en välfärdssjukdom, vi arbetar helt enkelt inte med kroppen eller knoppen tillräckligt mycket så att de blir trötta.

Det är förjävligt att ligga vaken o inte veta vad man skall göra, man är trött men kan inte somna. Vid 3-tiden gick jag o la mig i sängen bredvid Jonas o han vaknade förståss så fort jag tagit mitt första sovande andetag. Han blev förbannad o gick ut i soffan o det var bara att börja om igen. Vred o vände o slängde av o på med täcket. Någon gång somnade jag tydligen o vaknade 20 i 10 jätteseg men med ångest för att halva dagen redan gått. Nu har ännu mer av dagen redan gått o jag sitter här precis urkliven ur duschen med ett par trosor o en handduk på huvudet. Varför har vi alltid sånna jäkla problem med att komma igång med dagen så fort vi är lediga? Här skulle ju kunna gjorts massor, städat ,handlat presenter, lagat lunch osv. Jaa dom timmarna är ju redan förlorade, bäst att se till att dagens resterande timmar utnyttjas till fullo! Nu ska jag hejja på Jonas så vi kommer iväg till stan någon gång!

Min nye halseduk...

91765-644
...ser enligt Cathrine ut som en dansk prästkrage...kanske ett yrke att satsa på?

TV-spelskväll

91765-64291765-643

Jag o Jonas har TV-spelskväll med Jonas gamla SuperNintendo. Tyvärr så tycker jag att alla spel är jättetråkiga, undra egentligen varför man tyckte det var så kul förr i tiden? Var det för att man var så mycket sämre då?

Vårt sovrum just nu...ja inte just NU

91765-639
Sängen med den äkta fårskinnspläden

91765-641
Sovrumsfönstret med tillhörande julbelysning utanför.

Torskknyten

91765-640
Erkänn at det ser förj*vla gott ut?? Det var det också!!

Matdags

Håller på o lagar mat, torskknyten i ugn. Första gången jag provar så jag hoppas det blir gott, det var iaf enkelt. Skiva potatis tunt och lägg i folie i ugnsfast form, skiva över rödlök, paprika, broccoli och torskblock. Salta peppra och ha på lite olja, knyt ihop folien och in i ugnen ca 1 timme på 200 grader. Eget recept men jag fick förslaget från en av tjejerna i gruppen. Någon slags sallad och sås skulle säkert vara gott till också, frågan är bara vad för sorts. Vi får se vad jag kan hitta på, snart dags att kolla ugnen igen.

Jag har föresten dragit ner på laktosprodukter. Jag har mått så dåligt under långhelgen och Jenny förslog att jag kunde prova att ta bort laktos för att se om det blir bättre. Det är ju tydligen vanligt att man blir känslig mot laktor i vuxen ålder. Jag har börjat att ta bort mjölk o yoghurt men det är ju svårt att ta bort precis allt, såsom smör o ost osv. Cathrine i min grupp sa dock att man måste vara utan laktos helt i ca. 6 veckor för att kroppen skall kunna återställa sig och fungera normalt igen. Lite väl häftigt om man bara tror att man kanske är laktoskänslig. Jag provar såhär ett tag så får vi se vad som händer.

Nyduschad men inte pigg

Precis klivit ur vår kalla dusch, faan vad jag hatar sånhär energisparande dusch, det blir banne mig varken varmt eller bra vattenflöde. Känner mig inte alls pigg ändå o undrar va faan man ska behöva börja jobba o liknande så jäkla tidigt? Kan man inte alla jobba ifrån 11-9 eller nåt istället?

Såhär pigg vill jag vara, såhär kul vill jag ha!!

91765-638
(foto från medleyinspelningen på omberg)

Okej då, det var inte bygglov...

Jonas informerade mig igår om att det inte var bygglov jag försökt amäla mina förälrar till. Det var ju Från Koja Till Slott. Tur att nån har koll här hemma....

Idag är det skola igen, men denna gång i Norrköping, längesen man var där faktiskt. Idag har vi seminarium om årskurs 5:s nationella prov i matte. Vi har fått lösa provet själva och nu ska vi samtala om det och se om det är ett bra prov som visar barnens matematikkunskaper och om det kan finnas svårigheter som gör att barnen missuppfattar frågor osv....Jippi, detta kommer jag ha stor användning av på min småbarnsavdelning.

Bygglov

Jonas ropade just att bygglov är på TV:n nu, måste kila!! Skulle ju anmäla mamma o pappa dit men dagen jag skulle maila iväg allt så fungerade det inte o nästa dag så  hade de tagit bort annonsen. Så jäkla typsikt!

Skola igen

Usch usch usch, ja nu är skolan igång igen. Idag hade vi grupträff ifrån halv 10 till halv 3, BLÄ! Vi håller på att planera en matematikworkshop på ca 1 timme som vår grupp skal hålla i den 16:e. Alltså om en vecka o vi typ började idag. Ingen kände sig särskilt utvilad heller efter 2 veckors ledighet, alla var bara segare än vanligt typ. Men men, de har ju iaf skola och lediga dagar mitt i veckorna framöver, jag börjar ju jobba....

No IKEA

Nej usch o fy, IKEA får vänta till en annan dag. Jag vill inte åka någonstans, bara vara hemma o mysa o äta gott o se på TV. Jonas är trött o vill helst bara mysa o sova men jag håller honom vaken. Sover han nu kan han ju inte somna ikväll sen o då är det samma sak imorgon igen...Har föresten lite tråkigt skolarbete jag måste göra.

IKEA

Det blir IKEA i eftermiddag när Jonas kommit hem istället. Jag mutade honom med ett riktigt gott mål lagat mat ikväll och att jag skulle städa o fixa här hemma. Det är ur hans plånbok pengarna kommer så det är bäst att jag är snäll om jag ska få köpa det vi/jag pratat om. Jag ska nog få ytterligare en "ullpläd" i äkta akryl i examenspresent. Jag vill faktiskt hellre få något sådant än ett smycke eller liknande, jag är ju inte den typen av tjej som använder smycken. O Jonas tycker det är jätteskönt så han slipper tänka ut någon present själv...haha. Iofs har jag redan fått en liten examnespresent, nämligen "västen" jag hade på mig i fredags på omberg, Lindexrean förstås, 149 kr som hittat.

Frulle

Har just ätit nästan en hel ananas till frukost....frukost 11.30 liksom....Jag vet inte riktigt varför men jag får alltid ont på tungan och i muingiporna när jag äter annanas. Det är lite tråkigt när det annars är en så god frukt. Idag hade jag tänkt åka en sväng till Ikea o handla nya sovkuddar och underlakan men jag har liksom inte riktigt kommit igån ännu. Hade även någon liten tanke på att hälsa på på mitt nya jobb, men den tanken har jag inte heller tagit tag i. Imorgon börjar skolan igen o då finns la ingen tid över för nåt kul, o sen så börjar ju "helvetet" om två veckor. Börja jobba heltid.....Faan va jag längtar!!!

30-årskalas i Vimmerby


91765-630

I lördags var vi iväg på hemligt kalas i Vimmerby. Vi startade vår resa vid 2-tiden och stannade i Linköping för lite lunch, vi åt medans Jonas körde och vi var framme i Vimmerby vid kl. 4. Ca. halv 5 kom vi fram till Mattias o Tova som bor utanför Vimmerby i Frödinge (där de gör ostkaka), där överraskade vi Mattias som stod ute och rökte och sa adjö till sina släktingar. Han blev jätepaff och oerhört glad. Efter någon halvtimme-timme dök Jenny o Olle och Anki o Bertram med familjer upp  och under kvällen droppade det in fler vänner. Kvällen var jättetrevlig och vi åt supergod mat. Jenny o jag stod ju som sagt för piroger, röbetshalvor i ugn och fetoströra. Förutom det fanns det lammgryta, ris, sallad, nybakat bröd och goda ostar.

Tova hade även anordnat en tävling om Mattias. Det var ca. 36 frågor och de handlade om allt från Mattias olika piercingar, till hans band, till vem som brukade piska honom osv. Lagen var indelade i olika bandnamn och jag var i lag ...Ähh!. Vi kom på delad andraplats tillsammans med lag Boris och lag Portnoy´s vann. Vid 21-tiden framförde jag, Jonas, Jenny o Olle vårt medley till Mattias. Medleyt bestod ju av blandade låtar, några kända och många egengjorda. Det blev väldigt uppskattat och Mattias såg nästan lite rörd ut när vi spelat färdigt. Framförandet gick nästan prickfritt och alla var imponerade...haha. Vid 22-tiden var det dags för tårta och sedan fick Mattias sitt stora paket. I paketet var det ett dragspel som vi alla skramlat till. Mattias såg jätteglad ut även då och han såg nog fram emot att få lära sig. Tyvärr så var det ett knappdragspel och inte ett klaviaturdragspel som Jonas kan spela så det blev inga dragspelslåtar under kvällen. Vid 23.30 åkte Jonas o jag hemåt igen och vi var hemma ca. 01.00.




Bildserie Sixten

91765-61091765-61391765-61191765-61291765-609

Omberg

Kl. 01.10  kom vi hem från Omberg igårkväll, jag var helt död och hade ont i halsen. Att ha sjungit och arbetat med medleyt från halv 4 till tjugo över 12 kan ju lätt ha den effekten på halsen. Speciellt om man inte sjungit upp innan, ajja. Idag känns halsen helt OK o det ska nog gå bra att framföra den ikväll på kalaset. Medleyt blev på 13 låtar med olika mycket från olika låtar förståss, alla utom 4 är skrivna av kalasets ovetande huvudperson. Det blev ca. 4-5 minuter sammanlagt tror jag. Jag är jäkligt nöjd med resultatet och kvällen var verkligen superrolig. Hoppas bara att allt sitter även ikväll!



LIBIDO

Lyssnar på världens bästa band, LIBIDO.....hihi. You know what I mean Helena!! Tyvärr finns de ju inte längre, men jag har alltid hoppats att de skall återförens på mitt bröllop. Synd bara att inte så många låtar (ingen tror jag) handlar om lycklig kärlek, dumma Jimmi Dahl! O ännu mer synd att jag inte lyckas hitta några bilder på dem....

Dagens upplägg

Idag ska vi ha långdag på Omberg och fixa o dona med mat och musik till morgondagen. Först ska Jonas o jag åka o handla alla ingredienser till maten på CityG, efter det ska vi mot Ödeshög o lämna böcker på bibblan+ handla med pizza (Fallafellrulle för min del) upp till Omberg.  Uppe på Omberg ska vi laga piroger med skiftande innehåll, rödbetshalvor i ugn och fetaoströra. Efter det/under tiden så skall vi jobba med det där medleyt Jonas o jag börjat på. Det ska bli väldigt roligt och spännande. Varken just den slags matlagningen eller musiken är ju något jag är van vid så attans va kul det ska bli med båda delarna.


O så får jag ju träffa barnen också...mysigt!
91765-59691765-592



Oj nån av katterna var just på lådan i köket o det stinker ända ut hit...säkert Lillen....FY FAAN!

Husletande

Joo Jonas o jag kollade även på hus på internet när vi var i Sya. Vi känner inte riktigt att vi vill vänta så himla mycket längre, båda två har sagt att vi inte vill bo i lägenhet denna sommar med. Vi vill ha mer utrymme att röra oss på och en stor trädgård att påta i. Tyvärr fanns det inte något jätteintressant objekt i Ödeshög (det är bara där vi letar), något hus som var vackert men som låg fel. Vi har ju inte bara oss själva att tänka på utan även katterna. Jag kan inte tänka mig att bo i hörnet mellan två gator med fyra katter liksom.

Middagsgäster och nackont

Nu har farmor o Åke vart här på mat och vi har även fikat i Sya. Maten var väldigt uppskattad, även att Jonas stekt köttet lite väl rare. Alla åt med stor aptit ändå. Måste säga att jag lyckades jäkligt bra med potatisgratängen, den var väl genomgräddad och mycket bra smaksatt. Till efterrätt blev det ju som sagt glass och fruktsallad, men i kylen hittade jag även en burk Lemon Curd som jag fått av Tova på julfesten. Den smakade helt underbart till glassen, lite lagom söt och syrlig på en och samma gåg. Det receptet måste jag verkligen be om!

Just nu sitter jag o har lite ont i nacken, funderar på o kanske ringa o boka en massagetid någon gång i nästa vecka. Skulle verkligen sitta fint med lite regelbunden massage sen när jag börjar jobba med. Bära småbarn hela dagarna tär nog på ryggen!!

91765-591

Helena

Köpte en sådan tröja/klänning som du hade på nyår, rea på lindex 99 kr..... Hoppas det inte gjorde något, men så ofta som vi är på gemensamma kalas så borde det ju inte störa. Tänkte ha den på lördag när vi ska bort på hemligt kalas. Tjusigt med svarta strumpbyxor och rött skärp kanske? För att inte helt stjäla stilen menar jag!!

Gäster

Idag får vi gäster här hemma. Väldigt bra så att vi får arslet ur vagnen att städa ordentligt. Vi har damsugit ca. 4 ggr sen julafton, men efter 1 dag ser det precis likadant ut igen. Inte lustigt att man faktiskt ger upp då! Jag tror att det är katterna som drar fram allt skit från under soffor och säng o liknande. Kattskruttar!
Gästerna är iaf min farmor och hennes kille Åke, funderar även på att bjuda in min morfar, men vårt bord räcker bara til 4 st så vi får se. Vi ska bjuda på fäskytterlårsfilé, potatisgratäng, stekta champinjoner och sallad. Till efterrätt blir det gladd och fruktsallad på burk...Mumma! Jag kör alltid safe o provar inte nya recept när vi får gäster, jag misslyckas alltid. Hahaa.

20 januari 2007

20 januari hade jag tänkt att ha examensfest. Jag tar ju iofs inte examen iom att min uppsats inte är klar, men jag har ju fått jobb o skolan är ju nästan klar så jag tänker fira iaf. Under dagen kommer jag antagligen att gå på avslutningsceremoni i skolan med mina släktingar o sedan ha middag för dem i Sya efteråt. Men på kvällen tänkte jag bjuda in mina vänner på lite kalas. Även då bjuds på mat. Till denna fest komer inga tjusiga inbjudningskort för allt som allt är ca 50 pers bjudna att fira mig under dagen och så många kort orkar jag ej göra. Ni som jag vet läser min blogg får därför en inbjudan på detta vis.


Detta är alltså till Alle, Helena F, Anna K, Helena W, Cici och Jenny.
Lördagen den 20 januari kl. 18.00 är ni med respektive hjärtligt välkomna till mina föräldrar i Sya där vi firar min examen. Där bjuds på mat ,alkoholfri dryck (alkoholhaltiga drycker medtages själva), snacks m.m.
Övernatningsmöjligheter finns i viss mån, men hör av er i god tid innan i så fall.

OSA. Senast den 13 januari.

VÄLKOMNA!!!  (jag hoppas verkligen att ni kan komma)

Låtmedley

Jonas o jag sitter o knåpar lite på ett låtmedley, jag kan inte avslöja till vad men det lär nog bli bra o jäkligt kul att göra. Om jag kan så kanske jag kan lägga ut det när vi blir klara, om man nu kan vill säga!

Väderkänslor

Har aldrig riktigt känt av detta med att vädret har spelat in på hur man mår, men jag tror att jag börjar förstå det nu. Kan det möjligtvis vara så att man är så jäkla grå o trist bara för att allt ute är grått o trist? Jag verkligen saknar snön o allt härligt som kommer med den. Förra året så var vi viäg med Jenny o Olle o åkte pulka o grillade korv o hade jättemysigt i snön en hel dag ungefär såhär års. Sådana dagar längtar jag efter, utedagar med frisk luft. Men vad ska man hitta på i detta skitväder då? Det inbjuder ju inte precis till någon utevistelse.

91765-590

Allting är ju bara grått!

Inhyrd kock

Ibland skulle jag önska att man hade en privat kock o tillgång till alla råvaror som möjligen finns. Jag tycker banne mig aldrig att jag är sugen på  något vi har i kyl, frys eller skafferi, även om de är välfyllda. Just nu lagar Jonas en wok med vitkål, paprika, purjolök och nudlar....längesen vi  åt det, men det känns som om vi äter wok jämt. Det har liksom blivit det nya köttfärssås och spahetti typ... Idag var jag riktigt sugen på fisk eller skaldjur. Men vi hade bara torskblock hemma o det enda jag kan göra med det är att panera o det var inte riktigt på det sättet jag var sugen på fisk. Jag var sugen på någon lite mer exotiskt fisk/skaldjursrätt....men man kan ju inte alltid få som man vill o jag är bara glad att Jonas "vill" laga mat.


Två dagar försent

91765-58691765-58591765-58891765-587

GRATTIS ALLE!!!

Ångest

Ångest över att det idag bara är en vecka kvar tills vi börjar med skola och jobb igen. Ännu mer ångest över den där j*vla uppsatsen och att jag börjar jobba HELTID den 22:e. Faan vad jag hatar ångest!!!!


Nyårsdagen- latdag

Jaa, efter att ha somnat cirkus halv fem så vaknade jag som vanligt runt 9-10 tiden och kunde absolut inte somna om. Jag gick upp och slog mig ner här framför datorn och skrev om gårdagens bravader och laddade upp bilder i ca. 2 timmar. Efter det har det inte skett många knop här hemma. Jag har sett alla Ugly Betty-avsnitt som 5:an sände, pratat två långa telefonsamtal, ett med min Gudmor och ett med Helena, sett två filmer, Polisskolan och Otäcka odjur och så har vi ätit kinamat. Då både Jonas o jag kände oss fruktansvärt bakfulla, jag utan att ha druckit en droppe och Jonas efter att ha druckit många droppar, så bestämde vi oss för att göra det smidigt o beställa hämtmat. MMMMmmmm, ibland (läs OFTAST) är det jäkligt gött att slippa laga mat själv!

91765-584

Vi på tolvslaget

91765-567

NewYearsEve

Vi kom upp till Omberg vid halv-5 med bilen fullpackad av människor, mat och badkläder. Gästerna för kvällen var jag och Jonas, Tova och Mattias, Jerry och Karin, Westman och Emilia, Brax ,Helena. Förutom oss var ju förståss Jenny o Olle ,Tage, Sixten och Ludvig med. Det är ju något av en tradition att fira nyår på Omberg (vi har gjort det i 5 år) så i princip alla som var med är "stammisar", några har kommit till och några har fallit bort. 

Kvällen startade med snacks och umgänge, vi kramades o pratade om sist o hade jättemysigt. Vid 6-tiden så serverades mat, det var mina tre pajer, en rotfruktsgratäng, grillad oxfilé a´la Jerry, sallad, småplock och bröd och ost. Allting smakade superbt och det var en väldigt god och lagom lång nyårsmiddag. Olle höll först ett litet välkomsttal i riktig Olle-anda där våra tankar gick till dem som ej fick uppleva detta nyår....ex. Saddam.....Ja Olle-humor!!Vi tog mat och satte oss där det fanns plats. Jag satt i soffan och åt och pratade med Helena, som tillkommit under dagen, och Jenny.

Efter maten, ungefär vid halv 8, var det dags för badtunna, då badtunnan rymde ca. 8 pers så turades vi om och badade i två omgångar. I första badet var det Jonas, Jerry, Mattias, Westman, Brax, Emilia, Tage och Olle. Medan de badade satt vi tjejer inne och pratade om alltmöjligt och Jenny dukade av efter maten. Efter ca. 1 timme var det dags att byta och jag, Jenny, Karin och Tova bytte plats med några i badtunnan. Alla badade utom Helena som skulle vidare till en annan tillstälning och ville känna sig fräsch när hon kom dit, jag kan ju inte precis säga att man blev sådär jättevacker efter all ånga och skvättande vatten. Efter ca en havtimme började det droppa av folk igen och kvar blev endast jag, Olle, Jerry och Karin. Vi satt o pratade i någon timme till o sedan gick även Karin upp. Jag som älskar att bada tyckte det var jätteskönt, men lite väl varmt när killarna började elda på igen för att få bra värme tills efter 12-slaget. Vid halv 11 blev även vi "uppkörda" ur badtunnan för att hinna äta efterrätt innan tolvslaget och hjässan. När jag kom upp var jag skrumpen som ett russin och all ork hade försvunnit, jag var helt slut.

Vi åt efterrätt, päron inlagda i saffranslag och lingonsorbé, och sedan var det dags att vandra iväg till Hjässan. Jenny och Tova följde ej med upp på hjässan, Jenny pga av barnen och Tova pga att de ska ha barn om ca 1 månad. Jag bestämde i sista sekund att jag skulle följa med och vid halv 12 traskade vi iväg. Det är ca 15 minuters gångväg i lite uppförsbacke för att komma till Hjässatorget ( början av hjässabacken) och efter det är det ca. 10 minuters rent helvete uppför hjässan. Likadant detta år som varje år trodde jag att jag skulle dö. Efter en fjärdedel av backen var benen stumma och jag flåsade som en nittioårig dam i motvind. Jag tog mig upp med stor möda och var på hjäsan ca. 5 min innan tolvslaget.
 
Tolvslaget var vi högst uppe i utkikstornet (?) på Hjässan och såg fyrverkerier från Ödeshög, Hästholmen, Mjölby, Jönköping, Hjo, Väderstad osv. osv. Det var en underbar utsikt kan jag lova. Jag var dock mest upptagen med att fotografera och kanske missade lite av själva skönheten med att stå där. Men det blir ju lätt så när man måste tänka på att få snygga bilder till sin blogg...haha. Tyvärr lyckades jag inte få några bra på utsikten iaf, kameran kunde inte riktigt fokusera när det var så lång borta och så dåligt med ljus.  Jonas o jag pussades o myste iaf och vi kramades allihopa och önskade varandra Gott Nytt År. Jag ringe till mamma och pappa och pratade lite och Jonas ringde sina föräldrar.

Vid tjugo över 12 gick vi hemåt igen och nerförsbacken var halkig och lerig. Väl hemma igen så hade vi musiktävling där Jonas lag förståss vann men med små små marginaler. Jag var i samma lag som Mattias och Westman och vi var 4 poäng efter de andra två lagen som hamnat lika. Jaja, jag kunde kanske fyra låtar så jag grämde mig inte så mycket iaf. Efter musiktävlingen hoppade vi en sväng i badtunan igen men det var så fruktansvärt varmt och trångt att jag klev upp efter en kvart.

Väl uppe ur badtunnan blev jag lite småtrött och bad att vi skulle åka hem. Eftersom jag var chaufför kunde de andra bara lyda. Vi tackade alla och tog av adjö av värdinnan som satt i badtunnan o hade det gött. Jag lämnade lite pajformar o sådant så vi ska tillbaka i veckan och bada lite mer badtunna och hämta grejjer. Påväg hemåt tog svängen över Ödeshög och lämnade av Brax och tog en liten titt på hans nya hus, sedan bar det av mot Mjölby där vi släppte av Westman och Emilia och ca. 4 var vi hemma. Jonas tog en snabbdusch och jag gick o la mig med en gång. En fruktansvärt härlig nyårsafton, den bästa någonsin skulle jag tro. Härliga människor, bra mat och ett skönt bad!! Fan va jag gillar vårt "gäng" och våra fester.




GOTT NYTT ÅR!!!!