Farvel Mantorp

Nu åker vi mot Tranås och inredningsmässa. Ska träffa Jonas bror Johan och hans fru/ min  trogna bloggläsare Elisabeth o sötnosarna Alex o Casper. Spännande att se vad en inredningsmässa i Tranås har att erbjuda, hoppas det är någonting bra iaf. Kul o få med sig Jonas också, men det beror la på vårt hus.

Syjunta hos Cici

91765-939

Cici kom på den braiga idén att starta en syjunta, skitkul! Första sittningen var hos Cici igårkväll, vi var nio tjejer med skiftande handarbeten. Cici hade bjudit in gamla tjejegänget plus två av sina lumparpolare. Som vanligt var det supertrevligt! Jag skrattade så tårarna sprutande, so what om det var åt mig själv. Jag gjorde ju bara som Anna jämt säger: Jag hade inte roligare än vad jag själv gjorde mig!! Vi hade vår vanliga repetoar o jag hoppas att vi inte var så hemska att vi skrämde bort de stackars små nya tjejerna. Vårt tjejgäng kan ju vara rätt så grovt.

Handarbetena flöt på fint och jag blev mycket imponerad över Helenas stickningskonst.......HOST. Jag skulle bli oerhört glad över att få ett av hennes vackra alster.....kanske ett par matchande handledsmuffar i inflyttningspresent till Jonas o mig? Även Cici och en av hennes lumparpolare stickade men deras teknik såg lite mer fiputsad ut. I övrigt så handarbetades det brodyr, pärlplattor och symaskin. Själv gjorde jag framsidan till två väldigt fina kuddar. Det färdiga resultatet kommer så fort jag lagat min egen maskin.

91765-924
91765-925
91765-936
Frida med sin brodyr

91765-935
Jag klipper tyg till mina kuddar

91765-934
Helena dricker saft o visar sina fina handledsmuffar

91765-932
Susanna, en av Cicis lumparpolare

91765-930
Ninni, sister nr. 1

91765-929
Värdinnan Cici

91765-928
Söta Alle

91765-931
Cicis andra lumparpolare Sofie

91765-937
Anna, sister nr. 2

91765-938
Alle o Ninni försöker reda ut Helenas trassel.

Idolbild

91765-923
något förställd i photoshop

I have a confession to make

Och en hemsk sådan också. Jag har börjat göra det som jag avskyr mest, det som jag alltid hatat o föraktat. Det jag gått i taket för när andra folk gjort o skällt ut dem efter noter eller förlöjligat dem. Det jag lovat mig själv innerligt att jag aldrig skulle göra, inte ens en endaste gång. Det mina nära o kära fått höra att jag tycker är urlöjligt, att jag anser att det inte finns någon mening med,  att det enbart är fånigt och barnsligt. En handling som det aldrig kommer komma någonting gott ur!













Jag har börjat tala om mig själv i tredje person................

-Josephine måste bara ta på sig skorna först, hon måste ju också ha skor på fötterna när vi ska gå ut.


Hmmmmmm

Hmmmm, hur nyttiga blir egentligen fullkornsskorpor med smör, sylt och ost på?

Grannsämjan är på topp

Har precis suttit ute i trädgården med mina två toppengrannan Anna o Tanja. Är det något jag kommer sakna så är det dem. Man kan ju alltid hoppas att vi fortsätter hålla kontakten, men man vet ju egentligen hur det brukar bli med sånt. Vi konstaterade att det kommer bli värsta rokaden här på gården 1 juni. Alla flyttar förutom hyresvärden och Barbro i lilla huset. Det blir alltså 4 hushåll som ska flyttas ut. Vi kommer iofs lägga vår flytta sista helgen i maj så förhoppningsvis så kommer vi inte påverkas särskilt mycket av de andras flytt. Anna o Fredrik har köpt hus i Mantorp o har inflytt 1 juni, de ska alltså ut med allt o in med allt på 1 dag. Fredrik-grannen ska flytta till en annan lägenhet då hans(vår förra LILLA lägenhet) varit oerhört kall i vinter(kunde jag meddelat redan innan). Tanja skall flytta in här i vår lägenhet så hon flyttar ju endast över gården, men det är ju nästan värst för man inte tycker man behöver packa så väl... Härligt med så många flytter, det är ju väldigt kul att flytta om man bortser från packande, bärandet och den eviga röran.

Kattbilder



91765-919
91765-917
91765-918
91765-922

Mina älsklingar. Ingen tycker om den andra förutom Skilla som tycker om alla.

Penicilin

Fick en liten notis på apoteket om att penicilin ofta gjorde att man fick lite orolig mage. Damen rådde mig att köpa hem lite filprodukter för att lugna magen. Då kommer vi till den stora frågan:

Hur dålig i magen blir man egentligen av penicilin? Vi kör en 1 X 2.

1. Du blir lite extra fisig men magen beter sig i övrigt normalt.

X. Du blir lite lös i konsistensen men magen beter sig i övrigt normalt.

2. Du vågar inte ens fisa för att det fnns stora chanser att du samtiigt skiter ner dig o magen beter sig allt annat än normalt.

Jahopp, jag har ju då blivit en 2:a. Om det nu beror på pencilinet, någon magbacill från jobbet eller att räkorna från Mantorpspizzan som jag åt igår i min sallad var dåliga kan jag ju tyvärr inte berätta. Men hade det varit magbacill eller räkorna tycker man ju att jag skulle spy också och det har inte hänt ännu.

Time to go to bed

Dags att lägga sig o mysa i sängen. Måste tyvärr hålla mig vaken ca. 1 ½ timme till då man ej ska ta penicilin 1 timme innan eller 2 timmar efter intag av mat. Jobbigt värre! Funderar på om vi ska sätta på någon bra film o ställa klockan ifall att jag somnar ändå. Jag är väldigt duktig på att somna till film o vara tvungen att se om från typ mitten.

Idag har det förövrigt inte gjorts många knop. Varit ute med kissarna i trädgården o fotat (bilder en annan dag), snörvlat o hostat, sovit 1 ½ timme mitt på dagen, tagit en promenad upp till macken då mina grejjor från Ellos kommit (visar bilder imorrn). Jaa som sagt, inte mycket som händer här inte! Men skönt är väl det, känns nästan som om jag bara blivit sämre sen pencilinet, på väg upp till macken trodde jag nästan att jag skulle svimma. Tokigt! På fredag måste jag dock gå till jobbet då jag har föräldrasamtal. Tråkigt att behöva boka om, men samtidigt dumt att gå om jag har samma tryckande känsla o snörvlande näsa o hostande hals som idag. Inget härligt att ha samtal då inte!

Jag älskar våren

Jag älskar att få börja syssla med växter o pynta vackert även utomhus. Iom att vi bott här har det inte funnits några jätteytor att kunna göra fint på, men utanför vår dörr har det nog alltid sett vackert ut. Med så gammaldags o vacker omgivning och grund är det ju inte precis svårt att få det precis sådär vackert som jag vill!

 91765-916
 

Tjohoooo

Åhhh Jippi, Silver har lagt två små bajskorvar i kattlådan...Kan det bli mycket bättre?


Onsdag

Hemma o är sjuk. Efter en hel kväll med sång o rörelse o snörvlande så blev min natt minst sagt orolig och jag har haft jätteont i bihålorna. Tog det första penicilinet kl. 4 imorse o hoppas på att det ska verka fort. Får ju inte heller använda nässpray så därför tror jag att jag drar in o snörvlar ännu mer då det är svårt att andas. Har ont i både hals o öron också men läkaren sa att jag var svullen o röd i både och så det är nog inget farligt precis. Idag blir det Jonas som får hyra film o pyssla om mig så jag kan bli frisk snart.

By the way: Gårdagskvällen var sisådär, inge nytt men lite småkul. Känns som om även det som sades under gårkvällen var något vi hört på utbildningen 3000 ggr.

91765-91391765-912
Tur att jag har dessa killar som kan ta hand om mig!!

Tisdag

Idag har jag varit på vårdcentralen och låtit en doktor undersöka mig. Tanken på att jag eventuellt började få bihåleinflamation skrämmde skiten ur mig och jag kände att jag ville gör någonting åt det innan det blev allvarligt. Doktorn kolla öron, hals och lyssnade på mina lungor. Men min näsa var han inte ens i närheten av. Märkligt men näsan kanske är för äcklig för att vilja titta i...vem vet. Höll iaf på att kräkas när han körde spatteln i halsen på mig o hulkade verkligen flera gånger...ingen nåd där inte. Han konstaterade att jag var förkyld o att jag absolut inte fick använda nässpray mera (har använt det i typ 1 ½ månad), vad han sa om bihålerna fick jag aldrig reda på men han skrev ut 60 tabletter med kåvepenin (ska ta 6 om dagen vid 3 olika tillfällen i 10 dagar) och sedan en annan tablett som skulle verka avsvällande för slemhinnorna i näsan. Få se nu vad alla dessa piller kan göra för mig. Förhoppningsvis slipper jag denna skit som jag går o drar på!

Nu måste jag skynda, ska på trudelutt-kurs med jobbet ikväll. 18-21, snacka om att jag kommer vara död när jag kommer hem. Sover ju vanligtvis redan kl halv 9....haha! O så börjar jag tidigt imorrn också...jippi. Tur att det är vår i luften, då orkar man ju alltid lite mer!!

91765-910
Härliga vårblommor utanför vår dörr

Måndags

Jag jobbade hela långa dagen o kom hem helt slutkörd. Vi var ute i princiop hela dagen o det hettade i kinderna o dunka bakom ögonen. Hemma stannade jag kvar ute o tog med Silver på hans första utomhusäventyr. Han gillade det inte riktigt utan gick själv upp för hela långa trappen igen efter ca 4 minuter. Vid 7-tiden ringde Helena o frågade om hon fick komma hit o självklart fick hon det. Vi åt chinamat o pratade långt in på småtimmarna. Min tryckande huvudvärk bara ökade o jag insåg att jag nog höll på o få bihåleinflammation.


91765-909
Silver var ingen duktig modell utan skulle bara utforska allt...

Söndags

Söndagen var en lugn dag. Jag, Jonas o pappa åkte in till kyrkogården o  minneslunden och lämnade blommor hos alla våra när o kära som finns där. Efter det åkte vi hem till Sya där Jonas o jag tog en promenad o pratade hus o blev inspirerade av andra hus. Attans va man längtar nu när våren är kommen, det bara spritter i fingrarna att få börja riva, renovera, pyssla, pynta, plantera osv. osv.

Lördags

I lördags tog Jonas o jag en vända in till stan och konstaterade att det var helgen efter löning. Vi vände om igen o åkte till Berg för o äta något gott o mysa. Tyvärr fanns det inget gott öppet så vi tog en tur till Ica o köpte oss varsin sallad o åt ute i det blåsiga kalla vädret. Det var sisådärgott o inte särskilt mysigt, men vi satt ute i säkert hela 15 minuter o sedan återvände vi snabbt till bilen efter att ha ätit vår sallad.

91765-905
91765-906

Förbenade internetskit

Självklart har vårt internet strulat igen efter att Jonas i lördags kväll laddade ner Epoq:s köksprogram (inget olagligt här inte, det är meningen att man ska ladda ner det). Jag har haft rejäl bloggabstinens, men inte riktigt något att skriva om så ni har inte missat mycket.

Jag och min bästis


91765-902





23 mars

Igårkväll var Alle o Berta här. Vi åt mat o snackade skit. Berta blev stormförtjuist i Silver o pratade nästan bebisspråk...haha, killar är lika larviga som vi tjejer (han erkände det dock självmant)! Annars så var det mycket renovering och verktyg som låg på samtalslistan. Alle o Berta har ju lite erfarenhet av att renovera, om man säger så... tyvärr verkar de inte riktigt tycka att det är roligt längre. Jobbigt då att vi har ett helt hus att fixa, hur kommer inte vi känna efter x antal månader?? Jag vet iofs redan nu hur jag kommer känna. Kvällen var supertrevlig o det var skönt att bara slappna av o snacka lite strunt.  Fredagkväll förståss och pensionärer av första grad, funkade inte riktigt så vid 10-tiden bröt vi upp. Både Jonas o jag somnade med en gång!¨

91765-892
Alle med en rättika...inte någon jättegod rotfrukt.

91765-893
Jonas o Berta pratar hus

91765-895
Jonas kittlar mig för att få en annan min än fotominen

91765-894
The gang vid maten

91765-898
Jonas vägrade titta på ett endaste kort. Tro inte att du slipper vara med för det!

91765-897
Ahhh, jävla larvpottor!!!!

91765-899
Jag fick ett supervackert nyckelskåp. Verkligen precis min smak.

Hoppas vi ses snart igen, denna gång i er nyrenoverade lägenhet eller i vårt ruckel till hus...haha! Då om någon gång kommer det klia  fingrarana på dig Berta.

GRATTIS HELENA

91765-891
bara en dag försent....

Tidig dag

Går tidigt idag, superhärligt när det är fredag. Har skapligt fullspäckat schema idag också så det behövs nog slutas tidigt! Ikväll ska vi ha Alle o Berta på besök. Först hade vi tänkt grilla, men vändret verkar inte vilja tillåta det tyvärr. Istället blir det nog potatis i ugn, rotfrukter i ugn, haulomiost, fetaoströra och en stor sallad. Hoppas att det blir gott! För övrigt så ska jag handla, städa, plocka o fixa. Jösses va  roligt det låter....Men va gör man inte för o imponera på folk med sitt underbara hem....hahahaha!

Silver springer föresten runt här o är riktigt modig nu. Häromdagen hittade jag honom uppe i soffan och igår på väg in i duschen. Den lilla krabaten kommer vi nog få hålla ögonen på...dock lyckas han inte fatta att man ska kissa i lådan, utan han äter sanden. Kattskrutt!! Vad gör man då?

91765-890

Precis som alla andra

Jag vill ha sommar nu!! Bo i huset, grilla, umgås, åka till gränna o mysa, bada i stora lund, ha semester, jobba i trädgården, ta långpromenader, åka båt osv. osv. 
Faan va jag längtar!

91765-889
Min Jonas på piren i gränna. En av de härligaste dagarna på hela sommaren!

Ny vecka, nya plågor, ny inställning.

Nya plågor som sagt, ont i ryggen, snorig och halvt hes. Mitt nya roliga liv verkar det som.... Dagen har varit som alla andra tisdagar och den har gått oerhört fort. Antar att det är såhär det känns när man är vuxen på riktigt, jag gillar det nog faktiskt. Tycker inte det är särskilt jobbigt att behöva gå upp om mornarna och har nästan en inbyggd väckarklocka 6.30 varje morgon. Gillar verkligen mitt jobb, men tycker nog att helgen är lite för kort. Oftast är man ju för trött fredag o lördagen går alldeles för fort. Det finns bara måndagar o fredagar som en arbetskollega sa. Jag instämmer! Bokade mina första uppföljningssamtal idag, läskigt men samtidigt utmanande o spännande. Jag tycker om att ta ansvar och vara behövd. Jag gillar att jobba helt enkelt!

en snabbis

91765-888

Allt från lindex idag iaf. Förutom halsbandet som är second hand!

Oj oj oj

Silver tog just en racelopp rakt in under soffan, han kör numer med galoppskutt o inte rultande trav (???. kan inte riktigt hur de ser ut) Oj oj oj, snart har vi honom nog hängandes i gardinerna precis som alla lovat....han börjar bli fulare också. Har skaffat sig samma människonäsa som sin mamma o håller på o bli mörkgrå. Hmm, jag som hoppades på en ljust ljust grå kissemiss! Tänk om han sen inte blir långhårig heller...huh, alla mina mardrömmar besannas...hahaha!


91765-887
lika fula båda två.

Mäjä


Maja

91765-885

Min älskade Maja är alltid så tillgiven. Jag känner att hon blivit lite underrepresenterad med inlägg här på bloggen så här kommer ett bara om henne. Maja är vår äldsta katt, både åldersmässigt och i vår familj. Maja har funnits i vår familj i snart 2 år, vi köpte henne från ett katthem i Maj 2005. Maja är hela 7 år och en riktig gammal gumma, hon är en äkta pensionärskatt med alla tillbehör. Maja hatar att vara ute när det är kallt, hela vinterhalvåret spenderar hon innomhus för att under sommarhalvåret vara nästan precis tvärtom. Maja tycker nästan bara om torrfoder och är väldigt kräsen med mat i övrigt, ost eller skinka är inte att tänka på. Maja är kelig i princip vilken tid som helst på dygnet, hon spinner och trampar så fort man tar på henne. Men Maja gillar inte att bli buren, då piper hon lite halvt plågat och blir stel som en pinne i hela kroppen.

Maja är den sötaste Maja som finns!


Today

91765-882
börjar ju sent...

Nu känns det lite bättre

Okej, okej, var just inne o kollade min kommande lön. Vi har det så bra att vi får sköta allt som påverkar vår lön med sjukdomar osv. genom ett självserviceprogram. Där kan vi även kolla vad vi får i lön varje månad. Denna månad hade jag varit sjuk i 1 vecka i stöten (min förra jobbiga förkylning) men ändå var min lön något på 12 000 (netto). Självklart blir det ju bättre när man är sjuk så länge i sträck istället för att få fler karensdagar, men ändå!  För en annan som är van vid studielån känns ju detta som väldigt mycket pengar, I´m rich liksom! Sedan har jag ju även ca 3000 varje månad från mina föräldrar, ni vet mitt jobb som personlig assistent hos mamma. Den tjänsten är föresten ledig snart. Kommer ju knappast kunna sköta jobbet sämre än vad jag gör just nu, men det känns ändå dumt att få de pengarna när jag bor i Ödeshög o knappast kommer vara hos dem på samma sätt som nu.

Så jag är svinrik denna månad, tycker jag själv iaf! Tur att vi sparar allt till huset, annars vet jag inte vad jag hade behövt köpa...haha!

Herrej*vlar

Men herregud är detta verkligen möjligt? Jag håller på att bli förkyld igen. Två veckor på jobbet o så börjar allt om, jag orkar inte!

Tjejfest

Igår bjöd jag, som ni läst i tidigare inlägg, på lite spontanfest. Vi blev 4 stycken, jag, Helena W, Frida och Anna. Vi bakade en hemmagjord pizza som var den största jag någonsin sett, o då menar jag inte läng/bredd,  utan höjd. Jösses vad de tjejerna hade pålägg på...haha! Pizzan blev supergod o jäkligt mättande. Vi gjorde deg på hälften graham o hälften vetemjöl så den blev ju lite mer mäktig än vad vi (jag o jonas) vanligtvis brukar göra.

Kvällen var fylld av snuskprat o skratt som vanligt, denna gång var det nog värre än vanligt, men jävlar vad jag skrattade. Vi har alltid så himla kul tillsammans!! Denna gång var det ingen dricka inbladad men ändå skrattade vi o skojjade som aldrig förr. Hämningarna släpper även utan alkohol i vår tajta grupp...o tur är väl det, annars skulle det vara ett jäkla drickande jämt så grova som vi är...haha!  Mycket sång blev det också förståss. Vi försökte oss på en ny ringsignal till Helena då den förra vi gjorde inte riktigt var rätt i tonarten. Tyvärr gick det inge vidare denna gång heller, men kul var det iaf! Tack tjejer för en supertrevlig evening!


91765-873
Frida gör en "Josse"

91765-874
Alla ingredienser till pizzan

91765-875
Pizzan är färdig...mmmm

91765-876
Tjejerna har huggit in

91765-877
Anna o Helena  (Helena gör en "Josse")

91765-878
Självklart myste vi med Silver också

91765-879
Jag tog kort på mig själv förståss

91765-880
Helena kan...........

91765-881
Frida lätt och ledig..ahha

Jösses Amalia

Ojojoj, kolla in detta, helt otroligt!!


http://flimmr.se/2007/03/16/beatboxande-fransos/

Spontanfest

Hmm, det ser ut som om kvällen kanske ordnar sig iaf. Tog saken i egna händer o skickade iväg sms till mina tjejer o hörde mig för om en spontanfest idag igen. Änsålänge har Helena W svarat att hon kan. Hoppas på fler positiva svar, men jag skulle tro att de andra sover ännu. Nu måste jag ju bara städa också...attans! Ska börja med en gång då jag ska åka till Ösjö vid 12-tiden. Här ser ut som om vi hade fem katter o alla grävde i kattlådan som om de vore mullvader. Oj, det stämmer ju nästan!

Peace out!

Lediga lördagskvällar är aldrig kul!

Jahopp, då hade man en ledig kväll igen då...faan va surt! Vi hade bestämt att åka till Omberg för o fortsätta med vår hemlis, men då vädret spås bli värre hade de mycket att göra i trädgården. Så är det ju när man har hus, man får prioritera. Jag bara längtar tills vi måste börja prioritera vi med. Vi ska dock till Ödeshög idag iaf då Mona med huset ville att vi skulle komma o kolla trädgården. Det börjar komma upp saker i landen nu o det var viktigt att vi såg vad som fanns. Roligt! Men jag skulle tyvärr inte tro att det kommer upp på samma ställe nästa år...  Innan det har vi även bjudit in oss själva på lunch hos Christer o Marianne, the svärföräldrar. Tur att vi har fler nära så resan inte är helt förgäves. Ja för Jonas är den ju inte förgäves iaf iom att han jobbar just nu.


91765-872
Bild från kontraktsdagen.

Såhär ser jag ut en vanlig jobbardag

Måste skynda, ska vara på jobbet om 10 min. Men detta är jag idag, mycket man hinner med när man börjar sent!

91765-871

Fucking Fredag

Jahopp... Vakna 6.31, börjar jobba kl. 10! Härligt att gå sen fredag när Jonas är helledig.
Jaa denna dag bjuder inte på särskilt mycket mer än jobb, slutar 18.00 o antar att jag kommer vara skapligt seg. Jonas ska upp o jobba kl. 5 imorgon så han är inte så sugen på att hitta på bus han heller. Vi matchar varandra perfekt! I övrigt har här i hänt mycket de dagar jag varit utan internet, jobbat, ätit, varit ute o gått en hel del o så sovit förståss. Mer än så händer inte om dagarna. Det är ett rätt tråkigt liv man får när man jobbar heltid, men som Anna (jävla tjat om Anna hela tiden) alltid brukar säga: -Man har inte roligare än man gör sig!

91765-869
Till dig Anna!

Shoppingtur

Tog en sväng in till stan idag efter jobbet. Hade lite saker att handla till jobbet o passade på att handla lite själv. Tyvärr var jag supertrött o inte det minsta sugen på någonting så jag handla bara tre saker, o alla tre var till huset förstås. Det blev dock väldigt våriga saker o jag tror att jag inspirerats massor av detta väder, jag ÄLSKAR Våren. Det blev iaf 9.15 meter spetstyg från IKEA, en grön och vitprickig vaxduk från Rusta samt en ljusrosa pläd från Rusta. Inte illa pinkat då hela kalaset enbart gick på 160 spänn typ. I´m a good reahandlare!

91765-868
Snacka om snygg vaxduk!

Här har du Anna

91765-86491765-86691765-86791765-865
Jag tycker själv att bilder bara gör bloggen mer spännande. O jag älskar att kolla bilder på folk!

Skitinternet

Jävla internet funkar inte, skriver inlägg från Alles jobb. Tyvärr vet jag inte hur lång tid det kan dröja till nästa inlägg men ni får la hålla till godo med att kolla på gamla. Hatar när saker o ting inte funkar som det ska. Tjolahopp nu ska vi ut o gå!

Ciao!

Lyssna o älska

Evighet med Thomas Andersson Wij


http://www.youtube.com/watch?v=1lmtn76n5sI

Nyss hemkommen..

.. och möttes av glada pip/skrik o rultande lite kattbebis i 200. Trevligt att man är så omtyckt. Nu sitter han o nosar o slickar o biter mig i kinden. Mysbebis!


Du

Du finns i varje andetag, i varje steg.
Som himlen bär en evighet.
O tiden den står stilla när, vi rör varann.
Mitt hjärta brinner när kärlek vinner.

En evighet, en kort sekund.
När vi blir ett med tid o rum.
Ett ögonblick, oändlighet.
Långt bortom allt i evighet.

Jag ska alltid stanna här, för här är jag fri.
Du är den värld jag lever i.
Igenting kan stoppa mig.
O det blåser en vind i hjärtan som brinner, när kärlek vinner.

En evighet, en kort sekund.
När vi blir ett med tid o rum.
Ett ögonblick, oändlighet.
Långt bortom allt i evighet.

91765-863
Jag älskar dig!

En Evighet

Jösses va bra Thomas Andersson Wijs version av Evighet var. Jonas o jag spelade in den idag på reprisen av finalen o den har gått på repeat många gånger. Helt sjukt att en så passé låt kan bli så fruktansvärt bra i omgjort arrangemang, eller rättare sagt utan ett pampigt arrangemang, med bara gitarr o sång. Den låten vill jag ha på mitt bröllop!

Jag har paxat den nu!!!

En dag på vift

Vi började med en tur till en farbror utan för Väderstad. Tyvärr hittade vi inte riktigt vad vi sökte o besöket var lite av en besvikelse. Vi hittade dock ett jättevackert matbord, men som var alldeles för litet. Ca 6 människor för litet typ. Jag tyckte/ tycker att vi ska köpa det ändå o försöka göra iläggsskivor eller ha det utomhus men Jonas var inte riktigt med på idén. Efter det åkte vi vidare till Ingelas lager för att se o hon hade något intressant, men inte heller där fick vi napp tyvärr. Vi får leta vidare helt enkelt.

Efter möbelturen så åkte vi till Omberg o satte oss o började arbeta med vår hemlis. Vi hann dock inte särskilt långt under kvällen då det fanns annat som lockade mer. Jonas o Olle gick ut i replokalen o spelade o Jenny o jag lagade mat o pratade. Efter maten (som var förjävla god) var det dags för schlager o jag var ju "tvungen" att titta jag med. Hade typ hört 3 låtar innan o jag vet inte riktigt om jag anser att bästa låten vann. Jag som aldrig hört den förut kunde knappt urskilja vad som var refräng...inget bra betyg! Till schlagern drack vi (jag körde) iaf vår hemmagjorda cider på äkta Syaäpplen. Den gjordes sommaren 2005 o var nu redo att drickas. Jonas o jag ska dock spara våra flaskor till inflyttningsfesten...de ni!


Tack, men jag fösöker sluta

GrannAnna berättade en rolig historia från sitt jobb häromdagen. Hon jobbar precis som jag på förskola o hade fått ärtsoppa och pannkakor till lunch (alltså var det i torsdags). Vid pannkakorna frågade de alla barn om de ville ha pannkakor varpå en av barnen svarar  -Nej tack, jag försöker sluta....HAHAHA!!

Här var jag igår

91765-855

gissa vart det är!!

91765-856

långpromenad, städning o umgänge

Har vart ute på en promenad i soliga vädret. Det var sisådär skönt iom att det blåser skapligt mycket. Hade min Mp3 på full volym o skrattade många gånger åt vilka låtar Jonas laddat in, typ Tina Turner o Jerry Williams o sånt. Hahaha, han tänkte la att jag skulle få upp tempot lite!

Nu är det städning på g, vi behöver verkligen storstäda men det känns som om det är så fullt överallt att man inte kan städa alls. Med andra ord skulle vi behöva rensa o plocka iordning, men det vet jag att vi inte kommer göra förens flytten....kanske onödigt att röra runt sllt nu när det ändå måste röras runt om ca 2 månader.

Vid halv 2 ska vi träffa Jenny o Ingela i Väderstad för att åka till nåt ställe o kolla gamla möbler. Ska bli superkul, vi ska försöka hitta ett matbord med stolar till vårt nya matrum. O så kanske någon söt byrå o lite sånt. Efter det ska vi med upp till Omberg o äta mat o fixa med en hemlis. Var längesen vi var där nu, träffade ju alla förra helgen men vi har inte vart på Höje på lääänge. Kul med lite umgänge!

Det var min dag det!

topplock

okej, nu har jag varit vaken i ca 1½ timme. Va faan, vakna klockan 6:30 en lördag? Whats up with that? Jaa blev ju inte direkt sent igår så jag får la skylla på det. Igårkväll var vi sya som vanligt om fredagarna. Vi åt Kina o kollade Så ska det låta. Helmysigt som vanligt men ganska trist o göra samma sak varje fredag typ....jag vill att det ska hända något. Det är ju vår för f*n, då ska man umgås o ha kul!!


Ps. Jonas anklagade mig för att ha en crush på Måns Selmerlöv (eller va faan han heter) igår på Kinarestaurangen. Anledningen till detta var att den enda artikeln i hela tidningen som jag läste var den om honom....hallåå? Vi skrattade gott åt det i ca ½ minut, innan vi båda nog insåg att det faktiskt var sant....GHAHA!! Ds.

91765-854

Varför skulle jag vilja ha någon annnan när jag har denna hunk??
(faan va jag vill ha sommar)

Silver

Med helt öppna ögon och på ostadiga ben. Ja just på dessa kort går han ju inte, men annars så tultar han runt som en ångvält. han har börjat busbråka med mig också, jag är nog hans 1000 ggr större syskon eller nåt. Mysigt värre!

91765-853

91765-852


John Chopper Harris

Här Anna har du lite musiktips. Några av Jonas gamla kompisar, gamla bandkompisar bland annat. Antar att du redan hört dem o vet vilka det är...men men...skitbra!

http://www.myspace.com/johnchopperharris

Tråkiga läsare!

Blir lite fundersam över varför jag haft ca. 40 läsare idag men ingen har ännu skrivit en kommentar, varken på gamla inlägg eller nya. Jag hade ju verkligen hoppats på fler kommentarer under mitt renoveringspartyinlägg. Både positiva o negativa. Vet inte riktigt om inte alla förstått att man kan kommentera ännu?

Jenny, Marianne, Pappa, Elisabet, Cathrine, Sofie o ni andra som jag glömt. Kommentera mera!

Jäkla övertid

Faan va surt det är när Jonas måste jobba övertid. De senaste veckorna har han jobbat minst 2 timmar varje dag. Tycker det är extermt dåligt av en frima att inte ta in en extra anställd istället för att låta sin arbetare jobba så mycket övertid. En av Jonas jobbarkompisar hade 75 (!) timmar övertid på en månad. What´s up with that? Tur att vi inte har barn än iaf som ska hämtas o lämnas osv. Då hade jag banne mig inte gått med på detta slavdriveri! Det funkar ju liksom inte att ha en pappa som jobbar från 6-6 vissa dagar, som idag!

klamp i trappen

nu kommer grannbarnen med kompisar o ska kolla Silver!

Laxknyten

Följer trenden att lägga upp recept på bloggen. Idag blir det laxknyten och klyftpotatis i ugn till middag, allt enligt ViktVäktarnas guide. Till detta blir det ruccola, sockerärtskidor, alfagroddar och en cremefraiche med chilisås i.  Det är precis lika enkelt som det låter och jag tror knappt att ni behöver recept eller beskrivning. Ta bara mycket vitlök i båda så blir det gött!

91765-851

AlleBalle

Idag var AlleBalle här på lunch. Jaa asså hon tog med sig egen lunch från Skafferiet efter att jag kommit hem från jobbet vid 2-tiden. Självklart kom hon ju inte för min skull utan för att hon ville träffa Silver...det skulle man ju just kunnat tänka sig! Haha!


91765-85091765-849
Alle is a nice girl!

500 inlägg

Hahaha, mitt förra inlägg var mitt 500:ade. En liten bonusfråga sådär på jubileumsdagen passade ju bra!! Idag har jag bloggat i exakt 237 dagar. Det blir alltså ca 2 inlägg om dagen. Starkt jobbat! Nu ska jag ut o gå med grannTanja, ska försöka följa ViktVäktarna nu o då passar ju lite motion bra!

Question of the week


91765-848

Vem är detta och vad gör människan? Ni som vet svaret ombedes att ej svara!

Renoveringsfest

Vi funderar lite på hur vi skulle kunna snabba på vårt renoveringsarbete. Jag kom på snilleblixten att ha ett renoveringsparty. Nu kanske ni undrar vad ett renoveringsparty är? Joo ett renoveringspraty är alltså ett party där folk kommer o hjälper en att renovera och sedan bjuder värdparet på något smarrigt att äta (inget dricka, man vill ju ej ha rosa tak och halva lister hahhaha) och lite underhållning under dagens gång, ev. har man en härlig fest vid dagens slut. Själv skulle jag nog tyckta att det var helt Ok att bli bjuden på ett renoveringsparty om jag visste att man senare skulle kunna få igen alla hjälp. Då Jonas o jag mer än gärna hjälper andra så kanske vi skulle ha ett renoveringsparty?Självklart kan man ju inte sätta vilket renoveringsarbete som helst på folk, men ex. spackling, målning/tapetsering, riva garderober, isolera, sy textilier, riva upp golv osv. osv.

Det jag undrar nu är om det finns något intresse för ett sådanthär party? Hahaha. Bäst o fråga innan man planerar o bjuder in! Jag vill gärna att alla som vet att de skulle få en inbjudan svarar ärligt, även ni som aldrig kommenterar annars men som jag vet läser bloggen!! Jag tror o hoppas på er hjälp...hahaha, känn ingen press nu!

91765-847

Att renovera detta rum skulle kunna vara ett uppdrag!! Hahaha!

lösenordstrubbel

Ajajaj, nu funkade inte mitt lösenord heller längre. Vilka Tokigheter det kan bli när de uppdaterar! Måndag o jobbdag igen, konstigt nog så har jag skitont i halsen igen, men inget kan stoppa mig nu! Sjuk o hemma en hel vecka räcker, det bara kryper i kroppen att göra något. Komma ut härifrån! Går sent idag o det är ju rätt skönt att få börja med. Sedan går vi även sent schema så jag börjar tidigast 7, härligt!

Nu ska jag tipsa om en skitgod yoghurt som jag just nu sitter o äter. Det är en youghurt gjord på Soya (för laktosintoleranta) som heter Alpro soya. Finns i portionsförpackningar o smaken jordgubb är den godaste yoghurt jag någonsin ätit!

Helkväll Hos Helena

91765-84291765-841
91765-840
91765-839
91765-838
91765-837

Supergod mat, mycket dricka och trevligt sällskap. Hellyckad Helkväll Hos Helena Helt Henkelt!

Min inspiration

Jag pratar ju ofta om att anledningen till att vi köper vårt hus är att vi har vänner som har ett exakt likadant som jag förälskat mig i. Igår hade jag möjligheten att fota både vårt hus och våra vänners hus och lägger nu upp lite inspirationsbilder. "Tyvärr" fotade jag bara lite kök och hall. Fler bilder hoppas jag på en annan dag!


91765-829       91765-833

 Vårt kök, standard från 57 typ.--------) Janne o Ingelas kök, renoverat och piffat.


91765-832       91765-834
Spis och ingång till matrum, här har J&L tagit bort en garderob från matrummet och satt in en vedspis.  Vi funderar på att ta bort garderob och göra bänkskiva med vitrinskåp över.


91765-831       91765-835
Vår hall, plastmatta, murriga väggar och grå tunga dörrar-----) J&L:s hall, nyrenoverad och väldigt ljus.


91765-830       91765-836

Klädsmatt, stor skrymmande garderob och tjock med saker---) J&L:s luftigt med bra ljus och fina acessoarer.


Tack Janne o Ingela för alla inspiration och experthjälp. Grattis Ingela på bemärkelsedagen!

Kontrakt

Igår skrev vi kontrakt och lämnade handpenning på vårt hus. Det var väldigt spännande och kändes konstigt, det är nästan nära nu liksom. Vi började tidigt med frukost hos mina svärföräldrar för att sedan fortsätta vidare till Björkvägen 15 och vårt livs äventyr. Jonas o Christer gick runt o mätte o knackade i väggar o jag fotade halva huset. Tror tyvärr att Mona (hussäljaren) blev lite stött, men vaddå? Det är ju nästan vårat hus nu o det är ju inte riktigt så att vi bara planerat att flytta in o låta allt vara som det är....


91765-84391765-845
91765-844

ghejwqhcjwdecfwqwq

Fyy attans, jag är sååå jäkla trött. Känner mig fortfarande som om jag nyss druckit 1 glas vin, 1 cider, 1 baccardi o cola, 1 liten rosa tjosan, en stor rosa tjosan, 1 genomskinlig tjosan med lime och till sist 1 STOR baccardi razz och sprite. O så rund under foten var jag ändå inte!

Stora killen

91765-825
Ursäkta dålig bildkvalité, har förstorat max.

Besviken

Nu har bloggen kånglat för mycket på för liten tid. Vet inte ifall det är jag som varit ouppmärksam, men om de ska updatera hemsidan kanske det borde stå någonstans?? O varför syns inte nya inlägg när man sparat dem o varför är min profil längst ner på sidan? Så vill INTE jag ha det! O om man laddat upp en bild o trycker på förhansvisa så är bilden borta när man går tillbaka till inlägget. DÅLIGT!

Nybäddat i sovrummet


91765-824

Hittade mina finaste vårlakan, har inte haft dem på säkert över ett år men nu var det dags!

Teaparty- skrivet 1 mars 19.42

Nu har Amelie precis dragit vidare mot sin pappa och tacoskväll. Vi har haft en timmes intesivt pratande o det var supermsyigt. Jag bjöd på the o smörgås o vi satt i köket o pratade katter, hundar, svärmödrar, MS, jobb, inredning m.m. Amelies svärmor har MS precis som min mamma har o detta handlade vår diskussion mycket om. Vi pratade även allmänt om det som hänt sen sist och vi har verkligen mycket att ta igen. En timme räckte knappast att skövla igenom allt viktigt, vi hann ju precis bara börja. Hoppas att vi ses snart igen!! Det skulle även vara supermysigt med en trissdate med Jeanette o Amelie, hoppas att vi kan få till någon sådan under sommaren kanske! Eller vad säger ni?

91765-82191765-822


-Nu är det inte bajs i sockret!
Min kommentar om klickarna med kladdkakesmet som jag råkat droppa ner i sockerbyttan.
Amelie skrattade LÄNGE!

My boyfriend bought me flowers

Städar lite smått och blir anfådd av minsta lilla rörelse typ. Har bjudit in Amelie för lite snack iom att hon är hemma i Mantorp for the evening. Måste ju ha välstädat då!! Behövdes städas i vilket fall, bara bra o få en extra spark i rumpan då det kommer hit gäster. Jobbigt bara att inte kunna köra på som vanligt utan att halvt svimma! Jonas var så snäll o köpte mig en bukett med härlig vårliga rosa tulpaner idag också. Detta gjorde ju att jag var tvungen att byta färgtema i vardagsrummet o det går nu i härligt rosa istället. Roligt med ombyte men surt då jag kommer ha använt upp alla härliga vårfärger innan våren ens kommit.

91765-820

91765-819
Ursäkta röran under bordet. Jag har en svacka!

Motreaktion

Var inne på en väldigt populär blogg nyss och läste ett inlägg angående Lindex storlekar. Jag blev nästan lite förbannad över inlägget ochdess kommentarer då personerna i fråga menade att Lindex hade för stora storlekar. Som överviktig tycker jag det är alldeles utmärkta storlekar på Lindex och jag är oerhört glad för Lindex kläder då alla andra klädesbutiker aldrig har kläder i storlekar som jag kommer i.
Kan inte vi som inte passar normen iaf få ha en butik som är till för oss? Jag har inte handlat ett endaste plagg på HM, JC eller någon annan av de såkallade modebutikerna sen jag gick i gymnasiet. Och även då satt en L som ett korvskinn.

På Lindex är jag nu en L. I vilken annan butik som helst (förutom Kappahl typ) kommer jag inte ens i en XL. Är det inte kul att det iaf är en butik som snappat upp att alla inte passar in i dagens ideal och gör snygga kläder för oss större. Om ni "smala" tjejer tycker det är surt att Lindex kläder inte passar er, att en endaste butiks kläder inte passar, kan ni då sätta er in io vår situation o förstå hur det känns när det är så i varje butik man går in i förutom en (eller två)? Näe det kan ni antagligen inte, för i sådana fall skulle ni inte klaga. O det måste kännas jävligt mycket bättre när ett klädesplagg är för stort än för litet!