Dötid belönas med bilder

91765-1049

91765-1050

91765-1048

91765-1047

Sa ju att det fanns bilder i massor att ta av!

Old me

91765-1046
På den gamla goda tiden då jag inte kunde snyta mig utan att strotjuta......typ!


Bild tagen från
Amelies blogg

gäsp

Faan va jag hatar mig själv ibland, ett utmärkt tillfälle är just nu. Var vaken till typ 11 igår, längre än på lääänge. Har sovit till 8.30 både lördag o söndag men idag vaknar jag 6.30. Va attans är detta? Hur kan min kropp känna av sådanahär saker? Jag har sovit jätteskönt hela natten men så fort jag vaknar har jag den där gnagande oroliga känslan i magen. Det är banne mig helt sanslöst!

Bäst o blogga då då när man inte har nåt bättre för sig!

Skäll skäll skäll

Aldrig får man sitta här o blogga, bara packa o förbereda inför morgondagen! Imorgon kan jag tyvärr inte säga att jag har någon tid heller, ni får helt enkelt vänta....och se!

Söndagsångest? Nej tack!

Faan va skönt, söndag men ändå ledig två dagar till. Synd bara att min tjänstledighet utan lön infaller på en dag där det är helgdagstilägg och typ dubbel lön....jaja. Man kan ju inte få allt, vi köper ju hus den dagen så något gott kommer det ju faktiskt ur ledigheten. Jag får ett lån på jättemycket pengar och förlorar ca 1800 i lön......
Idag har vi inte riktigt börjat med dagsarbetet ännu, vi har en jäkla massa att packa inför morgondagen o så ska vi en sväng till Jenny o Olle för o träffa Mattias, Tova o Nadja. Som vanligt kommer vi få stressa ikväll o inatt. Tur det för då kanske man är så trött så man inte ligger vaken som en 7-åring dagen innan julafton. Imorgon kl. 10.15 ska vi vara på banken o jävlarns va pirrigt det är!

..,..,.,.,

1 DAG KVAR


it´s been a looooong day

Oj oj oj va vi har handlat idag. Kanske inte de mest roliga sakerna men välbehövliga inför en renovering. Listan ser ut såhär:

20 liter vitfärg
5 liter varmgul färg (för att bryta den vita färgen)
2,5 liter lackfärg
2,5 liter tapetklister
1 rulle täckpapp
3 rollerset
10 penslar
1 set spackelskrapor
1 tub latexfog
3 rullar maskeringstejp
1 mattkniv
1 vanlig kniv
arbetsbelysning
sandpapper
sandpapperskloss
2 rullar svarta sopsäckar
2 flaskor lacknafta

jahopp tror att det var allt, bara att börja renovera!

Gårdagens vackraste bild

91765-1043

Photoshoot

Ja som alla säkert redan läst på Cicis blogg så var vi ute o fotade lite igår. En väldigt trevlig fotostund, kul med lite nytt blod så att säga. Skulle kunna lagt in bilder i mängder, men jag har valt ut några av de jag tycker blev bäst. Självklart finns det fler smakprov på Cicis blogg.

 
91765-1035

91765-1045

91765-1038

91765-1039

91765-1040


morgonstund har guld i mun(d?)

Jahopp, på med datorn o dirket till Myspace o Hejla. It´s a breakup har ökat från 25 lyssningar till 122 på dessa tre dagar jag har vetat om sidan. Undra egentligen hur många av dem jag står för? Skulle tippa på typ 80 eller nåt. Faan va de förlorar pengar på mig, men å andra sidan skulle jag ju köpa en skiva i vilket fall som!

Sista dagen på veckan o sedan är jag ledig i 4 dagar, attans va skönt det känns. Men det hade varit ännu skönare om jag hade vartit ledig även idag. Känner mig helt utmattad! Helgen är uppbokad till max, vet inte allt vi har pratat om att göra. Mestadels handlar det om att förbereda inför huset men vi kanske även ska få träffa lilla Nadja. Jag ser fram emot en fullspäckad helg iaf!

before bed

Före vi lägger oss tänkte jag bara berätta att jag fick ett superkul uppdrag idag som jag verkligen ser fram emot, tyvärr är det hemligt så mer än så kan jag inte säga
...

så typiskt tjejigt!

Jahopp så var det programmet avklarat. Attans va mycket mer man tänker på hur folk pratar när man hör dem på TV. Jag har nog aldrig riktigt tänkt på att Caroline pratar sådan Östgötska innan, men nu kändes det riktigt tydligt! Men va häligt att allt ordande upp sig, för en annan var det ju rätt klart från början iom att man inte hört nåt om deras ekonomiska bekymmer o visste att de skulle gifta sig 30 juni. Men men spännande att se ändå. Konstigt o typiskt tjejigt skulle jag tro att sitta o tjuta i slutet när allting löste sig så fint o de fick sitt bröllop. Jag har ju "känt" människan i typ 3 månader o hade fått insider information om vad som skulle ske. Jaja, skönt få ut lite känslor.

Lyxfällan

Ska bänka mig framför TV:n o Lyxfällan. Idag är det nämligen en av mina arbetskolleger som är med. Vet dock inte om det är mycket att skryta över...haha. Tacosen är på g iaf.

Tjohoooo

Mitt hjärta gjorde just dubbelvolter då jag kom på att jag faktiskt har två tidningar att kolla i + tacos över från gårdagskvällens matgäst. Faan nu blev livet lite bättre! Fast jag saknar faktiskt sällskapet av en levande människa...jag suktar efter ett normalt samtal utan bebisspråk och kissningar.

91765-103291765-1033

Faan va trist jag har det

Snäll förskolelärare söker tjejpartner för tråkiga hemmakvällar. Tycker om inredning, djur, musik och att umgås. Du får gärna vara i ungefär samma ålder som jag och tycka om att gå ut o gå så du även kan släpa med dig mig. Jag har en skön soffa och tar gärna tidiga kvällar så att mornarna inte känns allt för jobbiga. Jag har fem katter så du bör inte vara allergiker, men i värsta fall får jag sanera lägenheten o ha dem i ett separat rum. Det finns även en man med i bilden, men han befinner sig oftast inte här när jag söker sällskap!

91765-1031
Intresserad? Skriv en kommentar!


Fyndiga rubriker

Helena: De syns om man håller muspekaren på bilden.

Hmmm

Mina fyndiga rubriker kom ju inte med...

Gästbloggning a´la Dagens outfit

Fick i uppdrag av Josse att lägga ut dagens outfit. Tro det eller ej, men klänningen är inte från Lindex. Den är från HM! Leggingsen (skriver man så??) är dock därifrån. Linnet är från garderoben.

Ett (enligt Josse) misslyckat kort pga....

Nu ?r hon n?jd!

Och så ska ju jag vara med på ett hörn också. Klänningen är från Lindex och leggingsen är från Gina. Nu måste jag springa! Tack Josse för mat och sovplats!!!

Hej.


Morgonblogg

Lägger in mitt vanliga tråkiga inlägg om hur trött jag är. Helena o jag kom i säng skapligt, somnade kanske runt 22.30. Men attans så trött jag är iaf. Jag gick in i sängen o la mig o läste lite i en tidning o Helena låg i soffan o kollade på TV. Var precis som o ha Jonas hemma, förutom att Helena inte låg o pillade mig i håret o pussade mig godnatt...haha!

O så var hon ju vaken o trevlig nu när jag gick upp, det är ALDRIG Jonas.

Sitter här som vanligt

Har just haft en snabbvisit av Alle, hon kolla på Silver som vanligt o lämnade lite pengar. Schysst med pengar man hade glömt bort! Sitter nu o väntar på att Helena ska ringa, hon slutar kl. 5. Hon kommer hit o sover ikväll o vi ska äta tacos o snacka skit. Inte för sent bara då jag ska upp o jobba imorgon igen. Ska upp kl. 6.30.

Idag har jag fått en hel del gjort. Jobbat förståss, städat lite, ringt o ändrat vår hemförsäkring, suttit här ett antal timmar o lyssnat på Hejla på repeat, köpt o ätit en glass från Skafferiet, fixat med mina blommor, pratat med Jonas i telen o bara slappat.

Dagens

91765-1026

Hoppades på sommarväder kl. 6 imorse o tog på mig denna underbara omlottklänning som jag fyndade på Indiska. Ni kanske känner igen den då jag även hade den i Värsta men med svarta leggins o svart linne till. Tycker dock att det var finare med vitt under, färgerna på klänningen framhävdes mer då!

Omlottklänning: 129:- Indiskarean
Leggins: 49:- Lindex
Linne: Gammalt lindex

Ahhhhhh

Jag är jävla trött. O ingen ledighet idag inte. Dirket efter jobbet kommer Cathrine hit o sen kommer Helena o ska sova över. Ska bli trevligt o träffa dem båda två o antagligen är jag lite piggare då. Nu ska jag gå o ta på mig o bestämma om det är väder för leggings eller om man måsta ha byxor?

Hejla

Hejla har återuppstått i ny tappning. Detta måste bara lyssnas på, jag rekomenderar starkt 2 souls with 1 thought but this time it´s a breakup..... (2 souls wit 2 og et)
Faan va jag älskar denna låt, faan va jag älskar Jerry Silver!


http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=135979787

Grattis Anna 14 år

Vet inte var Helena fick det där med 20 ifrån. Vi vet ju alla att det egentligen bara är 14!

image1025

Husköp

Har nog glömt beräta en viktig sak. På måndag ska vi till banken i Ödeshög o göra de sista papperspåskrivningarna inför husköpet. Iom att vi då för över alla pengar o så antar jag att vi även kommer få nyckeln då....spännande värre! Vi har även bestämt att vi antagligen kommer ha en liten "vi målar övervåningen vit och kanske tapetserar"-fest med lite korvgrillning o mys. Alla är välkomna, men hör av er först!

image1023







































lägger upp en bild på detta härliga rum, som kommer vara vår absolut förstaprioritering vad det gäller vitfärg!

I Värsta (på äkta östgötska)

I Värsta på tjejkväll med Helena, Anna o Frida. Vi åt supergod sallad med alla möjliga tillbehör o spelade Idol. Sketkul!! Tyvärr så var det en massa dumma frågor till spelet o bara lite sång. Rätt så dåligt utbud av sånger också då det varken fanns några stora band som Betales, Abba, Elvis osv. representerade. Anna vann självklart med typ 20 poäng över tvåan. Själv kom jag trea med enbart 1 poäng från tvåan. Jävlarns! Jag var även den som fick kvällens enda 5:a av idolhuryn, de ni!! Kvällen betsod ju av så mycklet mer än bara detta, men eftersom att ni inte var där får ni skylla er själva. I´m not gonna tell!



Syjunta nr. 2

Efter kalaset var det ju som sagt dags för syjunta nr. 2 hos Nini. Jag kom dit runt tjugo i nio o bestämde mig för att strunta i mitt handarbete som var min blytunga symaskin och en stor tyglåda med mina tyger i. Istället spenderade jag kvällen med att prata o titta på när de andra syjuntade. Kvällen gick väldigt fort, kanske för att jag kom rätt så sent. Alle o Anna var de som lämnade kalaset först, Alle pga en tidig tvätttid o Anna för att hon skule ta sitt kvällsinsulin. Efter det for Ninis två kompisar Malin och hmmmm....ehhh jag minns tyvärr inte namnet. Trevliga var de iaf! Till sist for jag, Cici o Frida. Då hade klockan slagit halv 1 men för mig kändes det som om kvällen knappt hade börjat. Men men, eftersom att jag gått upp klockan fem hade jag nog kommer över stadiet av trötthet.


91765-100491765-1002
91765-1003


Ps. Kolla in Annas snygga handarbete. Hon gjorde en sådan där härlig handvirkning som man alltid gjorde typ i mellanstadiet? Jag blev mäkta imponerad över hennes fina teknik!!
När jag såg Annas handarbete kom jag även att tänka på ett tjusigt hårband som jag hade i lågstadiet. Det var i samma härliga färg, knallorange, gjort i frotté och säkerligen fem huvuden för stort...ojojoj va snygg skolkortet taget med detta hårband är. Till hårbandet har jag förståss även matchat med en rosa tröja...mmmm!

Kalas

Oj oj oj vilken fest vi hamnade på. Min pappa hade gjort min farmors berömda hemmagjorda glass och farmor hade bakat en massa härliga godsaker (som jag faktiskt inte ens smakade!!), ja jäklarns va gott det var. Sedan fick vi även fin musik, min farmors kille Åke är en baddare på att spela piano(dragspel också för den delen) o spelade många gamla goda bitar som ingen under 30 har hört innan (förutom Jonas som är skrämmande berd i sin musiksmak)...fint var det iaf! Vi småpratade o umgicks o hade det sådär småstelt som det oftast är när mammas o pappas släkt träffas. Men men, det händer ju inte så ofta o de har ju varit tillsammans i över 25 år så man får la vänja sig!

Innan vi skulle åka till mamma o pappa fick Jonas dock sin första klädbeslutsångest i hela sitt liv. Han agerade som en riktig tjej och prova säkerligen 10 outfits innan han slängde ur sig kommentaren "Va faan har du köpt så jävla fula kläder för?? Eller är det jag som har gått o blivit så jävla FUL?" och sedan tog en t-shirt som låg med prislappen kvar sedan min senaste ullaredsresa o vägrade prompt att byta kläder en endaste gång till. Jag kunde tyvärr inte hålla mig o bara skrattade åt honom, det gjorde ju inte saken mycket bättre.

91765-1005
Kalaset

91765-1000
Födelsedagsbarnet

Ps

Jonas has done it again. Satt på musik o sedan bara vandrat härifrån. I´m going crazy...jaa det var ju tur att han inte satte på den gammla hiten iaf!!

Julen vara fram till påska

Snart ska Jonas o jag iväg o köpa present till mamma. Från att ha tänkt på allt mellan massage, utflykter, kläder, smycken osv osv. har jag nu landat lite o kommit o tänka på något annat trevligt som jag kan köpa. En liten hint kan vara att de fortfarande har julstjärnor(blomman) kvar i fönstrena...

Efter presenthandlingen blir det en tur hem för att svida om till festoutfit, ev. fixa lite mat i magen o sedan fara iväg til Sya. Dit kommer halva smala släkten o några till för o fira mamma med tårta o kaffe.

Efter födelsedagskalaset har jag tänkt åka på syjunta hos Ninni. Ärligt talat så ser jag nog mer fram emot det än emot ett släktkalas. Även om det är min mammas födelsedag!

Grattis mamma på 52-årsdagen

91765-998
Ingen bär upp keps, snyggörhängen och kylväst som min mamma!

Jag älskar dig!!

En dagens, tack!

91765-997

Såhär fräsch är jag efter en dag på jobbet. Man kan knappt se att jag har bytt bajsblöjor, "ätit" fukost med ägg, yoghurt, smörgås och leverpastej, ätit mat med potatismos o hamburgare, haft 9 barn alldeles ensam i ca. 30 min med både gråt o skrik, haft en lilltjej fastnaglad på armen o två i knät, dansat till Pippi-sången, krupit på alla fyra, torkat tusen snoriga näsor, haft en nyinskolning som lämnades för första gången, ätit frukt och torkat mosad banan och diverse annat från myspuffen, jagat barn som lärt sig öppna dörrar och slutligen gått upp klockan 5!!

Allt-Lindex

11 timmars sömn

Så länge har jag sovit inatt. O iom att klockan bara är 6.40 nu o jag har varit vaken sen kl 6 kan ni ju själva räkna ut när jag somnade. Jaa, kl 19.00.

Falskt alarm

Håll i hatten, ingen magsjuka ännu. Bestämde mig vid 6-tiden att jag nog skulle gå till jobbet även att jag kände mig lite smådålig. Vaknade alltså med världens illamående.  Resten av dagen har varit halvbra men jag har känt mig illamående till o från hela tiden. När jag kom hem från jobbet åkte jag o pappa direkt till farmor i Skärblacka o den resan var inget rolig. Men väl där med lite kycklingsallad o tårta i magen så kändes det bättre igen. Nu mår jag lite sisådär igen men Jonas o jag ska fixa sallad här hemma med så magen får något enkelt att smälta.


Jag vill redan nu avstyra alla rykten om att jag skulle vara gravid, det är jag inte!!

Fy faan 2

Jonas o jag firar 6 år idag, min farmor fyller o vi skulle till henne o fira idag o jag kanske är magsjuk....FAAN!

Fy faan

Jag tror att jag kanske har åkt på magsjuka igen.....

I´m sooo tired (Beatles)

Jösses, att man kan vara såhär trött en tisdag. Resten av veckan kommer bli jobbig!
 
Idag åt vi supergod köttfärssås o spagetti á la Jonas direkt när jag kom hem, som vanligt när Jonas lagar mat blev det ugnspannkaka igår o köttfärssås idag.  Efter det ringde jag en sväng till Mona med huset o snacka inflyttning/utflyttning. Jag fick tyvärr inte särskilt mycket mer kött på benen utan vi får helt enkelt vänta o se när vi får komma in. Jag bara hoppas att det blir sista april som det står i kontraktet. Men vi kan ju inte gärna kör iväg henne....Ytterligare lite senare åkte vi till mamma o pappa på en snabbvisit för o höra om bil osv nu när vi snart flyttar, ska vi köpa en, ska vi låna MUG-bilen eller ska han laga den svarta osv. osv. Vi räknade även lite på vad vi kan förvänta oss att betala för huset med räntor o amorteringar o vatten o uppvärmning o sophämtning o el o allt som tillkommer. Många frågor såhär inför det största äventyret i vårt liv.

Tisdagsoutfit

 
91765-996
Cardigan- Lindex
Gulrandigt linne- Ellos (syns ej)
Byxor- Lindex

Sweet dreams

Har drömt om Anna inatt igen. Konstigt att just du, Anna, är en så frekvent besökare i mina drömmar. Jaja, drömmen var förståss konstig som vanligt, men med någon slags verklighetsanknytning.

Vi satt i en bil o skulle åka till en affär o din sjukdom gjorde att dina ögon vände ord fel o liknande när du läste, eller så var det att du hade skrivit dem åt fel håll typ . Alla dina symptom kunde iaf även jag se/känna o det var mycket märkligt! Vi diskuterade en hel del om det men jag minns inte vad vi sa. Efter det drömde jag att jag hade en jättestor godiskula i munnen så att jag inte kunde prata o jag kunde inte heller ta ut den......

Jooo, det är ju precis inte några sammanhållande drömmar.....

Måndagsoutfit

91765-995
Grönt linne- gammalt Lindex
Vit tunika- gammal Indiska
Gröna byxor- gamla Lindex

Mongoansikte- Mamma o pappa

(tre olika böjningar av gammal,hahaha)

Change of plans

Det blev inget stan, vi åkte till Mattias o Åsa istället o hade det skönt i solen. Där var de i full gång med veden o hade lånat hem en fyrhjuling som vi tog en tur på. Det var himla skönt att glida runt på den i skogarna, riktigt rogivande faktiskt. Trot eller ej. Vi hann även med fika förståss, både magnum, kanelbullar, käleksmums och wienerbröd. Jösses vilket kalas! Vi bestämde även att vi måste träffas oftare, bara ta en fika o umgås lite. Faan va jag längtar tills vi har ett eget hus o en egen trädgård. Livet blir ju helt annolrunda då!

91765-994
Åsa hade gjort hårförlängning, ovanligt att se henne i sååå långt hår!

91765-993
Mattias o Jonas tog en tur de med o så passade de på att även köra lite ved.

91765-992
Alla träd som blåst ner efter Per

91765-991
Ett helt hav av blåsippor mitt inne i skogen (syns tyvärr dåligt)

91765-989
En ödla som var bosatt i vedboden...usch!

Vad händer idag?

Usch o fy att det redan är söndag! Vart tog helgen vägen egentligen? Jag är banne mig inte det minsta utvilad o helgerna går alldeles för fort för att jag ska hinna bli det. Söndagar är otvivelaktigt den värsta dagen på hela veckan!!!

Idag är jag lite sugen på o ta en vända in till stan. Jag skulle behöva nya skor nu när våren har hittat hit. Iofs säger de ju att den ej ska hålla särsklit länge men man kan väl få köpa vårskor ändå? Jonas ville även att vi skulle kolla runt på kakel o tapeter o sånt nu när det bara är 2 veckor kvar. Jag kan knappt bärga mig!

Födelsedagskalasoutfit fotad hos Morfar


91765-988

Vit tröja- Lindex
Vita strumpbyxor- Lindex
Blå klänning (likadan som lila)- Lindex
Halsband-Lindex

Hahaha, jag skulle egentligen aldrig behöva skriva varifrån kläderna kommer, ni vet ju redan varifrån!

Klockan går fel

Klockan på bloggen går ca. 2 timmar efter. Tiden nu är 10.39.

Helena F

Jag måste tyvärr lämna återbud på din övernattning. Vi har personalmöte den kvällen o jag måste gå på det då vi ska diskutera viktiga saker. Mötena brukar även kunna bli skapligt sena o jag tror inte att jag är på topp för något socialt umgänge efter en heldag på jobbet o sedan personalmöte! En annan gång, men nu har du bara ca 1 månad o 2 veckor på dig...JIPPIE!

82-årskalas

Idag ska jag på kalas, morfar fyller 82 o det ska firas med pompa o ståt. Eller jaa iaf med smörgåstårta och presenter. Vet inte riktigt vad jag ska köpa ännu men det blir antingen en bok eller lotter. Min morfar var en sådan som alltid vann saker när vi var små. Var vi på något baluns där det såldes lotter kunde han vinna saker flera gånger om, så att både jag o mina två kusiner fick gosedjur eller liknande. På senare år tror jag dock att turen har avtagit lite, men det vore väl toppen om han kunde vinna sig lite pengar nu när den nya regeringen bara gör det ännu sämre för pensionärerena. Som om de inte hade det knackigt redan innan? Näe då, vi ger skattelättnad bara till jobbarna men höjer bilförsäkring o annat  för alla. Jävla skitregering!!! Vi ska väl ändå värna om våra gamla??

91765-985
Grattis älskade morfar på 82-årsdagen!




PS:Nej nu vill jag inte ha några jäkla kommentarer om nya regeringen o dess dumma beslut, jag vill bara ha om min morfars födelsedag!

Inför nästa syjunta

Såhär ska brodyren se ut tjejer!

91765-984

Denna har min älskade mormor gjort. Både min mamma och min moster (med respektive förstås) fick denna vackra brodyr i juklapp för några år sedan (en var förstås). Brodyren är ca 1 m hög och kanske 50 cm bred insatt i en guldram.
Snack om ett minne för livet!


Näe ni...

... det blev inget inlägg imorse. Bloggen funkade förstås inte o då sket sig ju allting. Jag har dock tagit lite kvällsbilder, sliten o dan efter en dag i sandlådan och kvällsgrillning i Sya. Bilderna blev lite tokiga då jag fotade i badrummet med självutlösare o kameran fastsatt i vår hängande korg med toalettartiklar. Inte världens mest fotosnyggaste omgivning med toaletttillbehör runtomkring. Men bilden blev skön ändå, lite "skitig" look o den speglade nog min outfit rätt bra då jag till denna vackra kreation även hade ett zebraarmband och  ett tjockt döskallediadem. Jag var lite rock idag!

91765-983
Svart tröja- Lindex (gammal)
Svarta Leggins- Lindex
Lila klänning- Lindexrean, 2 st för 99 kr.
Armband- avskedspresent från min praktik i Motala

Äntligen Hemma

Ojojoj vilken låång dag. Öppnade tidigt idag med men fick ju såklart vandra hemåt redan 12.30 (värre imorrn då jag går sent, slutar 17.30). Var hemma ca 40 min o tog sedan en 2-timmars tupplur. Härligt att sova mitt på dagen! Sedan blev det lite pakinstädning då en av mina kollegor skulle komma hit. Vid ca. 15.50 kom Mia och hälsade på i väntan på vårt personalmöte som startade 17.30. Vi gick husesyn o satt i köket o pratade jobb o andra spännande saker. Runt 17-tiden bar det iväg mot vårt personalmöte. Dagens personalmöte var dock inte som andra personalmöten utan idag var min granne Anna hos oss o visade hur man gör egna kort. Vi hade alla väldigt kul o det var mycket uppskattat. Alla på mitt jobb är så himla härliga, jag stortrivs! Jag gjorde tre kort varav ett hamnade i papperskorgen. De andra två är jag dock skapligt nöjd med, ett är till mammas födelsedag o det andra är till farmors. Allt som allt en helt härligt lång dag, synd bara att de där två timmarnas sömn gjort att jag inte är minsta trött nu. Tur då att jag inte börjar fören 9.30. Imorgon hinns det säkert med en dagens outfit alltså, spännande o se vad jag hittar i graderoben då....måste ju visa hur livet är när man jobbar på förskola.

Silver fick besök idag

Ringde till Alle för o höra om hon hade tid för en tripp till Lindexrean med tag 2 betala för 1. Det hade hon självklart inte, men hon ville gärna komma hit o hälsa på Silver. Det är ju trevligt att en sån liten sötsak kan göra att man får så mycket besök. Synd bara att det är honom de vill träffa o inte mig....haha!


91765-97991765-980

Silver smälte in fint med Alles nya byxor för 1400, klart hon inte hade tid för
Lindex med en sådan shoppingtur i bakluckan.


April är födelsedagarnas månad

Usch usch usch, april är inte rolig vad det gäller födelsedagar och annat firande. Jag har 3 familjemedlemmar och 1 nära vän som fyller i april med väldigt kort mellanrum + att Jonas o jag firar vår årsdag.
Firandet börjar med min morfar som fyller nu på lördag, alltså den 14:e. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska köpa till honom, men jag tror att det blir en bok eller liknande. Ev. tänkler jag bjuda honom på middag i nya huset också, en middag kan ju aldrig sitta fel.
Efter det så fyller farmor den 18:e, samt att Jonas o jag firar årsdag samma datum. Till farmor blir det nog någon slags utflykt i present, jag är mycket för att ge bort upplevelser till människor som är "så gamla" att de redan har allt de behöver. Jonas o jag gör nog ingen större deal av vår dag då vi spar både pengar o kraft till huset.
Efter farmor fyller mamma den 20:e, ytterligare en person som jag inte riktigt vet vad jag ska ge för present. Men även här lutar det åt någon slags upplevelse. Ev. en konsert eller liknande, måste bara hitta något som passar. Kanske så köper jag som vanligt en massa pelargoner och växter att plantera utomhus eller i växthuset!
Sist men inte mist så fyller Anna K år. Henne tänker jag dock inte avslöja något om då jag inte vet hur hon vill bli firad och jag vet att hon läser detta .

Jag har dock ytterligare ett datum som jag har bokat, nänmligen 28:e april. Det var min mormors födelsedag och då ska jag åka till minneslunden och ge henne en blomma och tända ett ljus. Även att hon ej finns längre vill jag fira henne o minnas.

Smyga på kameran

91765-976
91765-977
91765-978

ttttttröttttt

Fy attans vad jag är seg. Stannade kvar på jobbet ca 1 timme efter att jag slutat o gjorde lite egen planering. Viktigt att inte glömma bort de timmarna som skall göras utanför arbetstiden i barngrupp!  Vi skulle egentligen även haft Scrapbookingkväll med jobbet typ nu men det var inte många som skrivit upp sig så det blev inställt. Vi ska ha på torsdag kväll också så det var rätt skönt att få vara "ledig" idag.
Jag har kommit in i en fas där jag är så himla sugen på att hitta på saker när jag kommer hem från jobbet, jag tror att det är vädret som lockar. Tyvärr kommer jag oftast aldrig på något skoj o det slutar med att jag sitter här framför datorn istället. Tråkigt! Helena F ringde i söndags o frågade vad jag hade för mig idag men då trodde jag ju att jag var upptagen. Typiskt!  Men jag börjar kl. 6 imorrn så det är ju kanske skönt ändå!


Dagens outfit

91765-975

Tröja: nyinhandlad på Lindexrean
Linne: Lindex
Byxor:Lindex

It´s over

Jahopp, så var den långledigheten o påsken slut. Lite tråkigt att inte ha fyra dagars ledighet att se fram emot längre....menmen! Jag får se fram emot valborg o 1 Maj då jag har fyra dagars ledighet igen o tillträde till ett hus. Ska bli himla skönt att flytta till Ödeshög o få ett hus! Denna helg har vi nämligen spenderat 3 dagar i ödeshög o det är ett himla resande fram o tillbaka. I fredags var vi ju på påskmat hos Jonas föräldrar, i lördags var vi på Omberg o Jonas sov hos sina föräldrar för han skulle upp o jobba kl. 6 och på söndagen åkte sälvklart jag ner för att hämta Jonas o vi stannade hos hans föräldrar o åt pizza o pratade. Många resor, men det är det ju värt. Antagligen kommer jag vilja resa åt andra hållet oftare när vi bor i Ödeshög. Då kommer jag säkert vilja vara hos mamma o pappa o träffa alla tjejer jämt o vara tvungen att resa åt det hållet...men så är det ju!

Påskafton

Igår var det påsklunch hos mamma o pappa med allt som hör påsken till (förutom ägg...haha). Farmor hade lagat all mat o det smakade otroligt bra! Efter lunchen åkte vi mot Ödeshög o plockade först upp Westman o Emilia i Mjölby för o sedan åka till Brax o Carro. Vi kollade in deras "nya" hus o blev ytterligare lite mer inspirerade o sugna på vårt hus. De hade väldigt snyggt hemma med bla. svarta luckor i köket. Inte min stil men jävligt schysst! Efter hustitten åkte vi alla, utom Carro, vidare mot Omberg för o umgås o äta. Till Omberg kom även Staffan o ytterligare ett välkänt ansikte för oss Mantorpsbor, nämligen Anders Håkansson. Anders är även han inne i musikkretsarna och känner flera i vårt "gäng". Självklart spelades det gitarr o ukelele o sjöngs lite, vi fikade o pratade o hade det bra. "Tyvärr" så ville Anders dock gärna gå en liten promenad naturnörd som han är, detta passade ju Olle bra som även han är naturnörd och resulterade till att alla utom jag o Jenny o barnen gick iväg på en Ombergstripp o kom tillbaka TVÅ timmar senare. Olle hade förståss lurat iväg dem på någon dagstripp till storpissan.... typ. Det blev inte mycket umgänge under den kvällen men det var väldigt trevligt att träffa alla då vi inte setts sen typ nyår.  Jag fick ju iaf prata ifatt med Jenny!


91765-964
Tage

91765-963
Jonas

91765-967
Olle

91765-971
Brax

91765-970
Staffan

91765-969
Anders

91765-968
Fika

91765-966
Sixten (kort taget av Tage)

91765-965
Ludvig (kort taget av Tage)

91765-972
Anders läser bok

91765-973
Jag

91765-974
Mat efter trippen till storpissan

Långfredag

Minneslunden, fika hos morfar, påskmat i ödeshög och snabbstopp i Sya. Så fullproppad var långfredagen, men den var trevlig så då är det ju värt all jäkt. Tyvärr var inte kameran framme så mycket då jag helt enkelt inte orkade vara den som aldrig pratar utan bara fotar, haha! Knäppte några kort på minneslunden, hos morfar o när alla grabar spelade fotboll moh Marianne o Christer. Fotboll eller andra sportaktiviteter är standard såhär när sommaren är på väg. Synd bara att en annan alltid har finkläder o dumma skor.


91765-954
Minneslunden

91765-95591765-956
91765-95891765-957
Påskfika


91765-96291765-96091765-95991765-961
Fotboll

Under ditt täcke

91765-953

Påskhälsning

91765-950
Glad Påsk önskar Maja!
Som älskar vår nya vackra inredning med flyttkartyonger överallt.

Långfredag

Ännu en mycket upptagen dag. Vid 11-tiden ska jag in till minneslunden med mamma, pappa o morfar. Vi ska sätta blommor hos mormor och önska henne en glad påsk. Sen ska vi även sätta blommor hos mammas farmor o farfar o farbröder. Efter det ska jag återigen till morfar på fika med mamma o pappa. Mycket fikande såhär i påsk!

Efter det ska jag direkt hem o så ska Jonas o jag åka till Ödeshög o Christer o Marianne. Där antar jag att det bjuds på påskmat tillsammans med alla syskon. Ska bli kul att träffas, nu har vi nog inte setts allihopa tillsamans sen min examen. Vet inte om vi även ska ta en tur till Mona med huset o lämna en liten påskblomma. Vi kommer vara i Ödeshög både Fredag, Lördag, Söndag så någon utav dagarna måste det nog bli.

91765-951
Påskarrangemanget jag gjort till Marianne. Hon tycker inte om gula blommor,
svårt att göra ett påskarrangemang då..haha!

Upptagen

Attans va jag är upptagen nu för tiden. Igår var en låång dag med många spännande inslag. Det började med att jag fick öpnna på jobbet, denna gång flöt det galant o inga larm utlöstes, tack o lov!  Vid halv 8 hade vi en pojke som kräktes, 2 ggr, o blev hemskickad. Efter det gick en i personalen hem vid 10-tiden av samma orsak, eller jaa hon mådde dåligt. Jag gick o mådde illa hela dagen o var tvärsäker på att jag hade fått maginfluensa igen (hypokondriker). De tankarna har jag nu förkastat o håller tummarna!

Efter jobbet for jag direkt in til stan för att träffa morfar och köpa ny underspole till min symaskin. Jag fick för mig att det var jättekrångligt att hitta o drog med mig hela maskinen. Morfar avrådde mig dock från at ta med hela till affären utan jag tog bara instruktionsboken och den trasiga spolen. Väl inne i affären hittade vi vad vi skulle på 1minut o det var inga bekymmer. Som farbrorn i affären sa: -En symaskin blir gammal. Antagligen därför det är så enkelt att få tag på delar til dem.

Efter stan så följde jag med hem till morfar igen o fikade o prata, vid halv 6-tiden kom Jonas dit o fikandet fortsatte o sen drog vi iväg till IKANO.  Där betade vi av JC där Jonas köpte en jättefin luvtröja o sen HM där vi inte hittade något fint. Sedan tog vi en snabbtur på IKEA och gick igenom allt direkt till fyndet. Där hittade vi vad vi sökt efter sååå länge. Vi hittade ett matsalsbord. Både Jonas o jag föll med en gång o bestämde oss skapligt fort. Tyvärr var det ca. 20 min kvar tills IKEA stängdes så vi var osäkra på om vi skulle köpa det med tanke på att vi var tvugna att montera ner hela för o få in det i bilarna (jag åkle i MUGGbilen). Vi bestämde oss o Jonas började nedmonteringen. Jag fick stå för att ta hand om alla skruvar o hålla ihop de olika delarna. Vi hann precis och var några av de sista som lämnade butiken. 1600 kronor fattigare med egentligen 900 kronor rikare. Så ser iaf jag på det hela. Tyvärr lyckas jag inte få upp någon bild på det hela då vårt bord står kvar i bilarna o inte monteras förens om några månader o IKEA lyckas jag inte kunna sno någon bild ifrån.

91765-947

Men detta är iaf rummet bordet är tänkt till. Ni får dock visulisera ett helt vitt rum med ett vitt sidebord mot kortväggen, vårt nya vackra ekbord i mitten och vita snirkliga pinnstolar runtom bordet. En vit ljuskrona från IKEA eller en ärv gammaldags från min pappas farfar. En stor fin ljus matta och en massa fint pynt!

I´m a bad blogger!

Jaa, jag vet! Jag har varit dålig, men detta är en sådan vecka då det ska hinnas med mycket. Ibland måste man helt enkelt prioritera, och jag har prioriterat dåligt och valt andra saker. Men nu sitter jag äntligen här....

Idag har vi haft påskfest på jobbet. Jag klädde förstås ut mig till påskkärrning, men en mycket modern sådan som matchade alla kläder i enbart vitt, brunt och beige. Det blev uppskattat av både barn och vuxna. Som vanligt då det är påsk var vi uppe hos gamlingarna på hemmet o sjöng. Det var nog också uppskattat, många av dem satt o sov o endel såg inte ens ut att tycka om barn, men det måste ju vara lite mysigt när man säkerligen inte har mycket annat kul för sig om dagarna!

Jaa förörvigt händer inte mycket kul, jag väntar på att Jonas ska komma hem med maten. Både han o jag var sena hem idag pga. olika ärenden så det blev hämtmat från Mandarin. Ska bli gott med lite Kina såhär en onsdag. Imorrn tar vi ju helg...SKÖNT!

91765-945

Påskhälsning

91765-944
Jonas skickar glada påskhälsningar till er alla!

Huvudrollsinnehavare

Mina drömmar har nu ökat huvudrollsinnehavare. Förut var det ju ofta Anna som figurerade i mina drömmar, både en normal Anna och Anna in disquise. Nu har det även börjat dyka upp ett annat känt ansikte för oss Mantorpsbor.....nämligen Martin Klasson.  Vad kan detta betyda?


91765-943
Dessa två är alltså huvudrollsinnehavrana i mina drömmar, fast de kommer i en något äldre version!

Årets första grill

Även om inredningsmässan inte var mycket att hänga i granen (eller i taket som jag drog till med i förrgår) så var det jättekul att träffa Johan och Elisabet. Tyvärr var storpojken Alex hos sin Pappa Ronny så fick fick busa med bara Casper istället. Efter mässan tog vi en sväng på stan och lite lunch o sedan åkte vi hem till Hestra för o kolla in deras nya kök. Ojojojojojojoj, jösses va snyggt det hade blivit! Nu längtar jag ännu mer efter att få börja renovera i vårt hus. Föresten så är det ju inte ens 1 månad kvar nu....!!!!
Vid 6-tiden åkte vi till Sya för o vara mammavakt. Där tog vi sommarens första grill. Lövbiff o champinjoner med bakad potatis o persiljesmör. Jag gillar ju inte champinjoner men det andra var jäkligt gött!


91765-941

Wille o Matte

91765-942

Detta var nog det enda intressanta med inredningsmässan i lördags, jag fick prova hur långt min kamera kan zoomas utan att bilderna blir suddiga i en mörk inomhusmiljö. Självklart var jag tvungen att använda blixt och kunde zooma max!